Ogród zielonej cz II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród zielonej cz II

Post »

Soniu pozostaje mi wiara, że ona budzi się dość późno. :wink:
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Znowu spóźniona jestem ,ale wiosna i brak czasu.
Tyle posianego,ukorzenionego,posadzonego!
Wszystko pięknie rośnie. :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Melduję się w nowym wątku :wit Lepiej późno niż ,,,, :lol:
Masz już tulipany kwitnące w ogrodzie :shock: Śliczne.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale piękne te jasne tulipany ;:333
U mnie na razie tylko czerwone kwitną.
Runianka piszesz ,że wyjątkowo marnie kwitnie,a ja tu widzę ładna kępę.
Lilie u mnie i tawułki tez powychodziły.Ja zaglądam co raz do jeżówek.Nie wszystkie jeszcze wyszły :cry:
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Tulipany przepiękne - Leon na ich widok obraził się na mnie, bo to nie przebiśniegi... bo od wiosny każde białe kwiaty to przebiśniegi - pomocnik mi rośnie - córki ogród nie interesuje, ale mały zawzięcie pomaga i wypytuje o nazwy - nawet babci tłumaczy, co u nas rośnie. Dziś sobie sam wybrał borówkę w ogrodniczym - Patriot - mam nadzieję, że będzie fajna.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Soniu ale Ty pędzisz z tymi wątkami jestem żeby cię nie zgubić troszkę zwolnij bo nie długo będziesz dokupywać kolejne hektary na ogród :D Twoje planowania mają w sobie urok i porządek ;:138 ;:180
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Soniu piękne białe kępy tulipanów ;:oj Jesienią i ja posadziłam,ale jeszcze nie doczekałam się kwitnienia.Co do turkiestańskich,to też mam ich mniej,ale nie wiem,czy oskarżać nornice,czy siebie,bo wzięło mnie na przesadzanie jesienią.Może niebieskiemu fiołkowi chcesz białego kompana? Perovskia i u mnie kaprysi,już ją czasami przekreślam,a tu jakiś znak życia i zostaje,ale w całej okazałości jeszcze jej nie widziałam.Pozwól,że powiem Agnieszce,że Patriot to dobry wybór.Borówka smaczna,wczesna,tylko dojrzała nie utrzymuje się długo na krzaku,leci.Rewelacyjna na dżemy.
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Soniu,moje liatry też nie wyszły ,jeszcze jest czas,ale białe tulipany cudowne,taki bukiet zrobiły i tak szybko,zakwitły ,u mnie to jeszcze malusie pączki,dobrej nocki ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Rozplenicę masz mocno zaawansowaną. Moja sucha i przycięta przy samej ziemi. No zabiłam ją normalnie Obrazek
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Melduję, że moje liatry już pokazały pierwsze listeczki. Nie wszystkie na raz, ale widać, że coś tam przeżyło ;:108
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43

Post »

No proszę nie ma mnie kilka dni , a tu nowy wątek i tyle wpisów ;:oj .
Soniu jesteś wielka , wykopałaś dla mnie pół ogrodu ? :;230 .
Nie spodziewałam się takiej paki ;:196 ;:167 , pozdrawiam serdecznie .
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Sabinko piękna kępa tulipanów :uszy Moje liatrie jeszcze się nie pokazały,ale lilie już wychodzą :heja
Pudełeczko z werbeną coraz bardziej zapełnia się siewkami ;:333 Jeżówki tez keiłkują.
Dziś jest u mnie słonecznie,ale wieje mocno ;:224
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu brawo! Widzisz?! Doczekałaś się! ;:215 Moje werbeny, jak wtedy wylazły, tak stoją jak zaklęte. Ani nie urosły ani nie wyszły kolejne sztuki. Czyli mam AŻ 10 sieweczek maleńkich jak liliputki. :oops: Ale za to jedzie do mnie dwuletnia sadzonka werbeny. Hah!
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soniu wszystko posadziłam. :D Te 2 róże co miały listki puściły młode korzonki a ta jedna milczy ale też ją posadziłam. Jak się przyjmie to fajnie a jak nie to trudno.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aneczko takie maluchy perowski, najczęściej odbijają od korzenia. U Ciebie cięższa ziemia, to pewnie później ruszy. Moje werbeny pikowałam w okularach, taka malutka. ;:306 Ona tak ma, dopiero po pikowaniu rusza. Gdyby przeżyła podróż wysłałabym Ci 100 siewek.

Beatko wiadomo, że czasu mało, bo pora pracować w ogrodzie. :) Największy problem z tym rozmnażaniem, to hartowanie. Dziś zobaczyłam prognozę 2-3 stopnie, a już miałam wystawiać na stałe na zewnątrz i ewentualnie na noc przykrywać. Na parapety już nie mogę patrzeć, a tu nie zanosi się na ich opróżnienie. ;:222

Małgosiu w tym tygodniu jeszcze kilka kęp zakwitnie, już się szykują.

Obrazek

Aniu jasne to moje ulubione kolory, najwięcej mam białych kwiatów. Runianki mam dużo i całkiem ładnie rośnie, w tamtym roku tak była obsypana kwiatami. Jeżówki w większości też na wierzchu.

Obrazek Obrazek

Agnieszko większość moich tulipanów to białe i pochodne tego koloru. :) Synusia zachęcaj do ogródkowania, będzie bardziej wrażliwym, interesującym człowiekiem, będziesz z niego dumna nawet jak później mu przejdzie. ;:167 Borówkę wybrał świetną, też mam i ma smakowite owoce.

Jolu to wy mnie nakręcacie, ;:180 choć w ogrodzie mi tak szybko nie idzie. Może zarobimy na kolejną działkę, to będę obszarnikiem. :;230 Latem zaproszę wszystkie doświadczone i chętne, to popatrzycie krytycznym okiem i wspólnie zrobimy rewolucję na rabatach. Dziś tylko popieliłam, bo kompletnie nie mam pomysłów na rabaty przy domu.

Mireczko dzięki. ;:196 Białe fiołki też mam. Kwitną tulipany sadzone dwa lata temu i rosnące w pełnym słońcu, sadzone jesienią też dopiero w pąkach. Perowskia u mnie trzy lata nie okrywana, co roku ładnie kwitła, choć rośnie na piasku. Podsypuję ją lekko popiołem z kominka. Ma ponad metr wysokości. Nie mam lepszego zdjęcia. :oops:

Obrazek

Martuś sadzę w większych grupach, bo widzę z daleka jak kwitną. Poza tym łatwiej je ukryć za inną rośliną, żeby zakryć zasychające później liście.

Jolu akurat tą rozplenicę ściął M piłą do drewna, jak ciął miskanty. Niestety za nisko i ma brzydkie liście, ale nowe je później chyba zakryją. ;:218 Jeśli Twoja jest żywa, to z pewnością wypuści źdźbła, nie musisz się martwić. ;:168 Dzisiaj przyglądałam się swoim, niektóre mają dopiero ledwo widoczne malutkie listki.

Sabinko super, że się pokazały. ;:204 Ja dziś jednej tak szukałam, że wygrzebałam z korzeniami. ;:145 Może przeżyje.

Mariolko rozdaję nadwyżki, bo moje wariackie rozmnażanie sprawia, że nie mam gdzie sadzić nowych roślin, bo starych jest po 20 sztuk, lub 10 kęp. ;:222 Niech rosną i cieszą.

Aniu u mnie wystarczyło trzy dni ciepła po deszczu i wszystko ruszyło, dziś nawet hosty pokazały nosy. Dobrze, że będziesz mieć własną werbenę i będzie cieszyć na rabatkach. ;:31 Ja popikowałam 30 sztuk, a zostało 300 albo więcej. ;:oj Chętnie bym oddała, tylko jak siewki przeżyją transport.

Martuś dałaś radę, ;:oj jesteś wielka. ;:196 Moja jedna róża też siedzi jak zaklęta, ale na razie nie ruszam, bo nic się z nią nie dzieje. ;:218 Wykopać zawsze można.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”