W najgorszym wypadku słonecznik da masę zieloną i trochę składników pokarmowych glebie. Nie musi mieć przecież jakichś nadzwyczajnych właściwości chwastobójczych czy cudotwórczych

A tak na to liczyłemElfia pisze: Nie musi mieć przecież jakichś nadzwyczajnych właściwości chwastobójczych czy cudotwórczych
 A powaznie doczytałm tylko, że bardzo dobrze kumuluje fosfor, potas, magnez i wapień. Z resztą musi skumulować i oddać, łachy nie robi, bo wysiałem na zeszłorocznie przykopanym oborniku
 A powaznie doczytałm tylko, że bardzo dobrze kumuluje fosfor, potas, magnez i wapień. Z resztą musi skumulować i oddać, łachy nie robi, bo wysiałem na zeszłorocznie przykopanym oborniku   

Doniczka ma stosunkowo małą powierzchnię. Ja uprawiam w plastikowych podstawkach (przedziurkowanych) z cienką warstwą ziemi. (Dobry jest też młody groch).Denerwuje mnie uprawa w kiełkownicy, bo robi się obślizgły, ale w doniczce to co innego

.  Myślałam, że łuskane ziarna są uszkodzone. Jak to warto czytać forum
 .  Myślałam, że łuskane ziarna są uszkodzone. Jak to warto czytać forum  .
 . 

Tylko gdzie ja teraz kupię gorczycę?
 Tylko gdzie ja teraz kupię gorczycę?  
 jeśli ziemia jest już wzbogacona np obornikiem..Jeśli nie, a MariaM53 chce przed ogórkami i pomidorami nawieźć, to musi to zrobić przynajmniej 2 tygodnie przed sadzeniem, czyli na początku maja - a jest połowa kwietnia. No i przedplon po przykopaniu łyknie trochę azotu. Najlepiej jakby Maria coś więcej napisała, ale ja chyba bym już nie wysiewał, za póżno i chyba szkoda kasy.
 jeśli ziemia jest już wzbogacona np obornikiem..Jeśli nie, a MariaM53 chce przed ogórkami i pomidorami nawieźć, to musi to zrobić przynajmniej 2 tygodnie przed sadzeniem, czyli na początku maja - a jest połowa kwietnia. No i przedplon po przykopaniu łyknie trochę azotu. Najlepiej jakby Maria coś więcej napisała, ale ja chyba bym już nie wysiewał, za póżno i chyba szkoda kasy.