...puk,puk...odezwij się.
 ...puk,puk...odezwij się.Co tam słychać u Ciebie?

więc zaczynam od nowa  ;
  więc zaczynam od nowa  ; a jeszcze od dość dawna zaplanowane szkolenie z negocjacji musiałam zrobić w tak zwanym międzyczasie
 a jeszcze od dość dawna zaplanowane szkolenie z negocjacji musiałam zrobić w tak zwanym międzyczasie   

dla Ciebie magnolie , niektóre już kwitną w pełnej krasie , żółta i bordowa jeszcze w pąkach ;
 dla Ciebie magnolie , niektóre już kwitną w pełnej krasie , żółta i bordowa jeszcze w pąkach ; 

, co do tulipanków nie wiem
  , co do tulipanków nie wiem   i pierwsze dla Ciebie ;
  i pierwsze dla Ciebie ; 

więc (dla zmiany tematu )miodunka , Puszkina i sasanka dla Ciebie
 więc (dla zmiany tematu )miodunka , Puszkina i sasanka dla Ciebie  

więc zaglądaj , zaglądaj
  więc zaglądaj , zaglądaj   
  tak się cieszę , jak się jeszcze bardziej wzmocni pójdzie do ziemi i mam nadzieję że będzie sobie radziła , jedno z tych chciejstw co się spełniło
  tak się cieszę , jak się jeszcze bardziej wzmocni pójdzie do ziemi i mam nadzieję że będzie sobie radziła , jedno z tych chciejstw co się spełniło   

Ciekawe co to za niespodziankę Ci synek przywiózł
 Ciekawe co to za niespodziankę Ci synek przywiózł  
  Yellow Bird ma pąki? Moja nadal nic,tylko kilka liściowych wytworzyła 3 rok z rzędu
 Yellow Bird ma pąki? Moja nadal nic,tylko kilka liściowych wytworzyła 3 rok z rzędu  

Dziękuję za piękne tulipanki
 Dziękuję za piękne tulipanki  
  Reszta w pączkach jeszcze
 Reszta w pączkach jeszcze  

Co nie jak tak.
 Co nie jak tak.  
  U Ciebie podgrzewany ogród czy jak?
 U Ciebie podgrzewany ogród czy jak?

teraz odpocznij.... wiesz gdzie najlepiej się odpoczywa...  na pewno wiesz
  teraz odpocznij.... wiesz gdzie najlepiej się odpoczywa...  na pewno wiesz  przebywanie w ogrodzie to najlepsze lekarstwo na wszysko
  przebywanie w ogrodzie to najlepsze lekarstwo na wszysko 

Oby się przyjęły i pięknie rosły.
 Oby się przyjęły i pięknie rosły.  

Ja ostatnio też nie wyrabiam z czasem. Ale najważniejsze, że robi się cieplej i piękniej. Damy radę.
  Ja ostatnio też nie wyrabiam z czasem. Ale najważniejsze, że robi się cieplej i piękniej. Damy radę. 

wszystko w kosmos , trzeba zaczynać od nowa , a zaczęłam od pytania czy Wam kochani też tak uciekają minutki , godzinki i dni , bo nim się zorientowałam to już tydzień znikł
  wszystko w kosmos , trzeba zaczynać od nowa , a zaczęłam od pytania czy Wam kochani też tak uciekają minutki , godzinki i dni , bo nim się zorientowałam to już tydzień znikł  

i powojnik Błękitny Anioł  , a zasłaniać jego nóżki będą floksy , mini krzewuszka i coś tam jeszcze się wymyśli
  i powojnik Błękitny Anioł  , a zasłaniać jego nóżki będą floksy , mini krzewuszka i coś tam jeszcze się wymyśli 

, w zeszłym roku pokazała tylko dwa kwiatki w tym będzie sześć , SZEŚĆ
  , w zeszłym roku pokazała tylko dwa kwiatki w tym będzie sześć , SZEŚĆ   no żenada jakaś
 no żenada jakaś  

, jasne że damy radę
  , jasne że damy radę   
  , w dodatku zmobilizowałam się wreszcie na dojeżdżanie rowerem do pracy więc i po drodze się dotleniam
  , w dodatku zmobilizowałam się wreszcie na dojeżdżanie rowerem do pracy więc i po drodze się dotleniam   

ale na szczęście nie mnie
 ale na szczęście nie mnie  

kocham wszystko co niebieskie
  kocham wszystko co niebieskie  ale widzę też krople deszczu, u mnie znowu sucho
  ale widzę też krople deszczu, u mnie znowu sucho  przez ten paskudny wiatr, który wieje u mnie chyba już od tygodnia. Szachownica też śliczniusia
 przez ten paskudny wiatr, który wieje u mnie chyba już od tygodnia. Szachownica też śliczniusia  ....oj na jesieni znowu portfel się uszczupli
....oj na jesieni znowu portfel się uszczupli