Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Witaj Martuś, widzę nadrabiasz cudną wiosnę i pogoniłaś kolorami. :tan :tan
Cudnie i jak kolorowo w hiacynty lubię wsadzać noska i się napajać zapachem. ;:333
Co do różowego narcyza to ja mam pecha,,,kupiony 3 razy i nigdy róż a znowu żółte. ;:124
x-M-k
---
Od: 23 maja 2014, o 23:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:oj Ale cudny świat :) Co za rhododendrony ;:oj ;:138 Zaznaczam sobie do ulubionych ;:108 :tan

Dużo słoneczka życzę :wit
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto sasanka różowa mnie powaliła, a żonkil dobił :;230 . Piękne okazy. Czytam u Ciebie o pierwszych dolegliwościach przy pracach wiosennych a ja wybiłam nadgarstek jak próbowałam skopać na sadzenie , takie korzeniowe(chyba po sosnach) miejsce trafiłam- ale udało się te dziury wykopać i nasadzenia porobić. Dumna jestem z siebie , choć obolała. :wink:
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Mahonia już kwitnie :shock: Moja daleko w polu.
A fotki boskie, czysta poezja wiosenna ;:138 i piwonia śmieszna ale cacuszko.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Marto, ależ musi pachnieć w zakątku hiacyntowym ;:167 U mnie jest ich zaledwie 4 sztuki takich większych a nos urywa, tak więc u ciebie musi być niebiańsko. Sasanka różowa przepiękna. ładnie ci przezimowała? Czy to ten sam problem jak z białymi? W ubiegłym roku upolowałam taką różową i nawet nie zakwitła, wypuściła dwa listki i padła w ciągu lata (mimo podlewania i pilnowania) :roll:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie ,dzień jak zwykle był bardzo pracowity .

Marysiu,czy sama jeździsz glebogryzarką,ten wiatr bardzo szkodzi takim nowo posadzonym roślinkom ,nic nie można siewek dać do gruntu ,bo są delikatne i wiatr je zniszczy ,dużo wczoraj zrobiłaś ,widać wszyscy zasuwają ,a tak pragnęliśmy wiosny ;:306 ,pozdrawiam i buźka ;:79

Dario,witaj w moim ogrodzie,fajnie jak są nowi goście,hiacyntów i narcyzów nic mi nie podgryza,ale tulipany mam w doniczkach ,bo nie byłoby ani jednego,mam 2 takie wiśnie i obie cudnie kwitną,Fan Tan za chwilę zakwitnie to zobaczysz chociaż na zdjęciu,już się pączki liściowe rozchylają,pozdrawiam i zapraszam znowu :wit ;:65

Tereniu,może jak u mnie się zwiedzą to też je zjedzą ,chociaż mają już 2 lata i nic je nie zjadło,mam najpiękniejszą od Ciebie niespodziankę,aż jestem wzruszona ,dziękuję ;:196 ;:196

Kasiu,tak mi się wydarzyło ,że trafiłam ,ale nie chce go przybywać,kwitnie już 3 rok i zawsze dwoma kwiatkami,ale ten narcyz taki oryginalny,hiacynty też bardo lubię,pozdrawiam,buziaczki dla ciebie ;:196

Monikamrk witaj u mnie ,milo,że podoba się ogród i zapraszam na dalsze spacery bo znowu niedługo zakwitną rhododendronyi dużo piwonii,pozdrawiam :wit

Dorotko,ja też sie nieraz tak urobię ,ale potem też jestem dumna ,że dałam radę ;:306 nieraz w ogrodzie natrafi się na takie opory i trzeba wszystko przezwyciężyć ;:134

Gosiu,dużo roślina zaczyna kwitnąć,a piwonie rosną jak na drożdżach i też niedługo pierwsze zakwitną ,pozdrawiam :wit ;:168

Sabinko,sasanka super przezimowała,bez żadnego okrycia i nawet się rozrosła,miałam białą ,ale rosła z dużą konkurencją i zamiast ją przesadzić w lepsze miejsce,to ją zostawiłam i padła,hiacynty bardzo ładnie kwitną już drugi rok,coraz więcej kwiatuszków zakwita :wit ;:168
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja czekam niecierpliwie na swoje piwonie. Czy one w ogóle zakwitną po tym moim psie?
3 dobrze rokują, ale zobaczymy. 2 na 100% będę musiała w sierpniu posadzić od nowa, bo nosy są bardzo cieniutkie.
Piwonię drzewiastą posadziłam pod skosem jak radziałaś. Tez czekam na nią
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam na moją kolorową wiosnę

ułudka
Obrazek

brunnera
Obrazek

miodunka w słoneczku
Obrazek

zakwitły jeszcze inne narcyzy
Obrazek

Obrazek

i te już pokazywane kwitną dalej
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

teraz różne pachnące fiołeczki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
dlaczego nie zrobiłam zdjęć szafirowym i białym to sama nie wiem

teraz moje pierwiosnki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sangwinaria kanadyjska,
Obrazek

Obrazek

przylaszczki zwykłe z samosiejek
Obrazek

i moje trzy sasanki
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu już prawie zasypiałam, ale jak zobaczyłam tą różową sasankę to się ocknęłam i musiałam sprawdzić czy ja śnię ;:oj Cudeńko! Może mi się przyśni. Dobrej i spokojnej nocy i buźka ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Pięknie i wiosennie u Ciebie Martuś:)
Ale ta druga sasanka to cudo,płatki powycinane ;:oj
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Druga sasanka wywołała u mnie głośne WOW Obrazek

no i masz białe narcyzy. Też kupiłam białe i są......żółciutkie jak jajecznica ;:223
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Przepiękne łany narcyzów ;:138 I pierwiosnki, zostały mi tylko te ,,stare'' dwie ,,kupki''. Muszę rozglądnąć się za nimi, a byłam na targach ...
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Matro, ilość cebulowców powala na kolana ;:oj ;:oj Pięknie to wygląda ;:108 Dodatkowo nie wiedziałam, że jest tyle odmian fiołków. Znałam tylko te fioletowe pachnące i białe, które raz posadzone są nie do usunięcia ;:224 Mam jeszcze jedne nn, póki co nie kwitły.. mam nadzieję, że będą jakieś fikuśne jak u ciebie ;:65
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu,może w końcu poprawią się te twoje piwonie i zaczną kwitnąć,mówiłaś raz o jajkach pod piwonie ,dawałaś je ,zasilaj te piwonie nawozem potasowo fosforowym ,może mają jałowo ,albo za dużo azotu i też pójdą w same liście ;:173

Marysiu,aż tak Ci się podoba ,może ją podzielę ,sprawdzę co da się zrobić,i muszę to zrobić przed deszczem ,bo ten gorąc i wiatr nie służą podziałowi,pozdrowienia i buziaczki ;:196

Aniu,taka mi sie trafiła,nawet nie pamiętam gdzie kupiłam,a ogólnie coraz więcej kwitnień ,teraz po kolei zakwitają wiśnie,pozdrawiam ;:168

Jolu,,żebyś mieszkała bliżej to dostałabyś takich narcyzów,,a te białe i bardzo pachnące dopiero będą kwitły,dobrej nocki życzę ;:19

Justynko,moje pierwiosnki są prezencikowe,od Iwonki trillum i widzę ,że sie zagospodarzyły i ogród zrobił się kolorowy,pozdrawiam ;:168

Sabinko,te kremowe i różowe fiołki też cudnie pachną,tak jak fioletowe,teraz cebulowe umilają nam czas w ogrodzie i powiem ci ,że super wyglądają jak sie koło nich przemieszczam,jakoś wesoło się zrobiło :tan
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuniu masz dobre serduszko ale zostaw sasankę niech się ładnie rozrasta :D podzielisz ją za rok bez ryzyka ;:196 Póki co będę podziwiać u Ciebie. Jakoś u nikogo takiego rozczochrańca nie widziałam :;230 Oj dzisiaj poszalałam w warzywniku, ale znowu głowa mnie rozbolała i podłam po obiedzie ;:oj A Ty pewnie cały dzień spędziłaś w ogrodzie? Miłego wieczoru i buziaczki zostawiam ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”