Piszesz,że przesadzasz poziomki ze starej działki.O ile to młode,to może dobrze,ale jak już wiekowe,to nie warto pracować ,lepiej kupić torebkę nasion i wysiać,Będą młode i plenne.Moje mają już z 3 cm.Jeszcze zjem chociaż kilka owocków.

Kasiu, łączę się w bólukasia100780 pisze:Idę poleżeć i poczytać Was, bo kręgosłup mi pęka
Poziomki mam młode z zeszłego rokubarjed5251 pisze:Oho,u Ciebie już wiosna na dobre,a u mnie mniszki dopiero z ziemi wyłażą.a kwiaty ,dopiero gdzieś za 2 tyg.No cóż ''przedsionek Syberii ''tu gdzie mieszkam ,zawsze opóżnienie jest.A plusy też są,u Ciebie przekwitnie a ja będę niuchać kwiaty..![]()
Piszesz,że przesadzasz poziomki ze starej działki.O ile to młode,to może dobrze,ale jak już wiekowe,to nie warto pracować ,lepiej kupić torebkę nasion i wysiać,Będą młode i plenne.Moje mają już z 3 cm.Jeszcze zjem chociaż kilka owocków..
Ja sadze, przesadzam kiedy mam czas, na razie w weekendy dopoki tam nie zamieszkamymaniusika pisze:Widzę że i ty będziesz miała sporo pola da dziabania .. Ja zawsze poruszam ziemię jak słonko świeci to nawet chwatów nie muszę usuwać ,same wysychają .. W pochmurne dni przesadzam , pikuję lub sadzę nowe roślinki bo wtedy lepiej się przyjmują ..
Może schudnę trochęsweetdaisy pisze:Kasiu, łączę się w bólukasia100780 pisze:Idę poleżeć i poczytać Was, bo kręgosłup mi pękaSadzenie nawet przełożyłam na przyszły tydzień - daję sobię czas na rekonwalescencję
My też tylko w weekendy bo po pracy nie opłaca się jechać na 2 godznela13 pisze:uf przeczytałam cały wątek![]()
Stary domek jest piękne. Ma własną duszę i historię. My również kupiliśmy starszy dom i działamy. Mamy mało czasu bo obydwoje pracujemy i po pracy wiele czasu nie zostaje
w sobotę staramy się coś zawsze coś nadrobić.
![]()
Pozdrawiam
Popatrz na forum. Forumki w zeszłym roku miały po 0.5-1 zł za sztSzamanka pisze:Kawał robotynie ma to jak swoje własne truskawki... mmmm.... kupowałaś sadzonki? widziałam w O... po 4,99 zł /szt.
A jak robisz ta surówkę?PEPSI pisze:Robisz miodek z mniszka? Dasz przepis?
I widzisz, przypomniałaś mi że kalarepkę muszę posadzić.Uwielbiam surówkę z niej.