Ogród Biedronki 641 cz.3
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 cz.3
Może faktycznie łagodna zima jakiś rytm zaburzyła... 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Alu,świetny kolor tej miodunki,ja mam taką o srebrnych liściach i jasno niebieskich kwiatach ,,jak się troszkę więcej kwiatków rozkwitnie to zrobię zdjęcie i zrobię też moim przylaszczkom innym,kupowałam z tobą w Krakowie,mają dużo kwiatuszków,nie wiem skąd tyle malutkich kępek ,ja zawsze wszystko dzielę z doniczki jak coś kupię,ale,żeby tyle ,dzisiaj miały już duże pączki to może jutro się otworzą,jeszcze takich nie widziałam,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie 

-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
Twój miłek jest przepiękny. Zawsze się nad nim zachwycam u innych, więc chyba już czas aby zagościł i w moim ogrodzie. Szachownice z tym zwieszonymi główkami wyglądają jakby były zawstydzone, a jak widać są urocze.
Moje sadzone w lutym tez mają pąki, już nie mogę się doczekać kwitnienia. 

Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No pięknie...pięknie...
i fotki znakomite
Szachownice już pokazujesz...
a gdzie moje??? Zapomniałam o nich ale nie kwitną z pewnością...Zauważyłam,że zgniła mi podczas tych ostatnich zimnych i mokrych dni przed świętami lilia św.Antoniego na początku marca była zieloniutka i miałam nadzieję... 

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Aga może i zima tak zrobiła,choć bardziej mi pasuje wczesna wiosna.Ruszyła wegetacja a potem przymrozki i dużo deszczu.
Marta cieszę się ,że te przylaszczki Ci ładnie rosną.Jedna biała z tych mi wypadła ,Nawet nie ma śladu po korzeniach. Druga poszła w liście i chyba będzie żyła. W tym roku nie był to czas dobry dla przylaszczek. No cóż znów mnie czeka ich zakup.
Dorotko każde miłki to urodziwe kwiatuszki. Amurskie cenie za wczesne ich kwitnienie. Wiosenne kwitną później,ale mają inny urok.Ten co pokazałam jest bardziej zielony.
Mam drugiego jest żółciejszy. Jeśli nie masz to koniecznie go zaproś do ogrodu. Lubię je obserwować , bo z każdym dniem przybywa kwiatuszek.A jak zakwitnie całość to dopiero urzeka.
Szachownice mało przybywają.Szczególnie te kostkowane. Piszę o białej. Później ją pokażę.
Maryniu moje fotki nigdy nie dorównają Twoim umiejętnościom
.Robię takie jak umiem.
Poszukaj swoich szachownic, bo jeśli nie kwitną to już powinny wyjść.
U mnie też wiele roślin zgniło. Przecież był czas ,kiedy lało całymi tygodniami.

Ta w tamtym roku była czerwona. Zapyliła się?

Kto podpowie jakie to odmiany miłków i czym się różnią?

Marta cieszę się ,że te przylaszczki Ci ładnie rosną.Jedna biała z tych mi wypadła ,Nawet nie ma śladu po korzeniach. Druga poszła w liście i chyba będzie żyła. W tym roku nie był to czas dobry dla przylaszczek. No cóż znów mnie czeka ich zakup.

Dorotko każde miłki to urodziwe kwiatuszki. Amurskie cenie za wczesne ich kwitnienie. Wiosenne kwitną później,ale mają inny urok.Ten co pokazałam jest bardziej zielony.
Mam drugiego jest żółciejszy. Jeśli nie masz to koniecznie go zaproś do ogrodu. Lubię je obserwować , bo z każdym dniem przybywa kwiatuszek.A jak zakwitnie całość to dopiero urzeka.
Szachownice mało przybywają.Szczególnie te kostkowane. Piszę o białej. Później ją pokażę.
Maryniu moje fotki nigdy nie dorównają Twoim umiejętnościom

Poszukaj swoich szachownic, bo jeśli nie kwitną to już powinny wyjść.
U mnie też wiele roślin zgniło. Przecież był czas ,kiedy lało całymi tygodniami.

Ta w tamtym roku była czerwona. Zapyliła się?

Kto podpowie jakie to odmiany miłków i czym się różnią?

- witch
- 1000p
Alu, odmian nie znam ale różnice są widoczne:
-Pierwszy ma zielony środek, drugi żółty z zieloną otoczką
-Pierwszy ma wyraźny "kołnierzyk" z zielonych płatków, drugi też ma ale delikatniejszy
-Pierwszy sprawia wrażenie pełniejszego
-Pierwszy ma zielony środek, drugi żółty z zieloną otoczką
-Pierwszy ma wyraźny "kołnierzyk" z zielonych płatków, drugi też ma ale delikatniejszy
-Pierwszy sprawia wrażenie pełniejszego
- Biedronka641
Fajne masz te kwiatuszki:)
- ellcia
- 500p
- Od: 12 lis 2012, o 11:58
U Ciebie już wiosna już na dobre rozkwita, bo u mnie to jedynie w parku biały zawilcowy kobierzec 

- Helen
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Aluniu sasanki masz przeurocze,
, moja ma tylko 2 mizerne kwiatki czekam na lepsze efekty, ciekawa jestem ile Twoja ma.
Na miłkach się nie znam pierwszy raz zobaczyłam ten kwiat u ciebie, są piękne i chyba się w nie zaopatrzę tym bardziej że wiosennych u mnie jak na lekarstwo.
Pozdrawiam

Na miłkach się nie znam pierwszy raz zobaczyłam ten kwiat u ciebie, są piękne i chyba się w nie zaopatrzę tym bardziej że wiosennych u mnie jak na lekarstwo.
Pozdrawiam

- Biedronka641
Aga to są różnice widoczne
.Czekam jeszcze na inne odpowiedzi.Okey.
Dorciu irysek jak do tej pory miał tylko ciągle liście.A dzisiaj pojawił się kwiat.Jutro powinno być ich więcej. O dziwo,że liście na zimę mu nie giną.
filipekS dziękuje.
ellcia piszesz o parku.A co Ci kwitnie w ogrodzie? Ruszyła ta wiosna w końcu .Ileż można na nią było czekać.
Helenko sasanki mam rożnej wielkości.Niektóre to paroletnie kępy inne nowsze nasadzenia.
Szczerze polecam, bo to moje ulubione kwiatuszki. Czemu u Ciebie wiosennych mało?Przecież właśnie na wiosnę kwitnie najwięcej kwiatów.
Dziś jednak zimno było i wietrzysko.Miałam siać warzywa,ale poczekam na ciepełko.

Szachownica kostkowana biała

Migdałek lada dzień zakwitnie

Pierwiosnek o kwiatach pełnych

Tulipany

Dorciu irysek jak do tej pory miał tylko ciągle liście.A dzisiaj pojawił się kwiat.Jutro powinno być ich więcej. O dziwo,że liście na zimę mu nie giną.
filipekS dziękuje.
ellcia piszesz o parku.A co Ci kwitnie w ogrodzie? Ruszyła ta wiosna w końcu .Ileż można na nią było czekać.
Helenko sasanki mam rożnej wielkości.Niektóre to paroletnie kępy inne nowsze nasadzenia.
Szczerze polecam, bo to moje ulubione kwiatuszki. Czemu u Ciebie wiosennych mało?Przecież właśnie na wiosnę kwitnie najwięcej kwiatów.

Dziś jednak zimno było i wietrzysko.Miałam siać warzywa,ale poczekam na ciepełko.

Szachownica kostkowana biała

Migdałek lada dzień zakwitnie

Pierwiosnek o kwiatach pełnych

Tulipany
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Wstyd się przyznać ale jakoś nie miałam okazji widzieć na żywo miłków...
Irysek o tej porze cieszy!
A fotki każda z nas robi tak jak umiemy najlepiej a najczęściej jak się nam uda! Dobre zdjęcie wymaga trochę wiedzy i czasu a w ogrodzie najczęściej pstrykamy... :)Przecież o to chodzi ...profesjonalistów trzeba szukać na innych forach...

A fotki każda z nas robi tak jak umiemy najlepiej a najczęściej jak się nam uda! Dobre zdjęcie wymaga trochę wiedzy i czasu a w ogrodzie najczęściej pstrykamy... :)Przecież o to chodzi ...profesjonalistów trzeba szukać na innych forach...

- Annar13
- 1000p
- Od: 4 maja 2012, o 12:31
Te dwa miłki są prześliczne!!! 

- witch
- 1000p
Ja też tak uważam, nawet nie wiedziałam że mogą być tak ładne.Annar13 pisze:Te dwa miłki są prześliczne!!!
Czekam Alu na fotkę kwitnącego migdałka

Zapowiada się wspaniale.