U Madzi
Re: U Madzi
Kuruj się Madziu, życzę Ci wszystkiego dobrego, dużo zdrowia i słoneczka. 

-
- 50p
- Od: 22 lut 2014, o 12:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam po dłuższej nieobecności. Oskrzela wyleczone, niestety synuś zaraz po mnie się pochorował, ale już jest prawie ok. Na działce byłam niestety tylko raz i to na krótko. Dziś pogoda okropna, pada i wieje jakby się ktoś powiesił. Koszmar. Na działce nie iwadomo w co włożyć ręce. Już zaczęłam się zastanawiać czy w tym roku dam radę zrobić warzywniak.

a tego mam mnóstwo. nie wiem jak się tego pozbyć. korzenie ma straszne i domyślam się że nie jest miłą roslinką

a tego mam mnóstwo. nie wiem jak się tego pozbyć. korzenie ma straszne i domyślam się że nie jest miłą roslinką
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wydaje mi się że widzę tu dwie rośliny. Jedna to łubin a druga ... nie widzę dobrze ale chyba moja odwieczna zmora: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=35&t=85480
-
- 50p
To jest to samo co u Ciebie. w środku faktycznie widać łubin i jeszcze jakieś czerwonawe roślinki, ale też nie wiem co to jest. Ten pierwszy rok będzie rokiem pełnym niespodzianek. A tych chwaściorów jest pełno między wszystkimi kwiatami. Nie wiem jak zacząć walkę, czy wszystko przekopać, wykopać kwiaty i przesadzić na nowo
?

- nowapasja
- 1000p
- Od: 28 sty 2011, o 10:25
Witam, a to czerwone to nie piwonia wychodząca z ziemi? 

-
- 50p
Nie wiem co to za kwiatki, bo działkę kupiłam w tym roku i wszystko co urośnie będzie dla mnie niespodzianką. A że na roślinkach nie znam się jeszcze tak dobrze, będę często prosiła o pomoc w identyfikacji.
- witch
- 1000p
Serio wygląda jak piwonia.
-
- 50p
Może oprócz okropnych chwaściorów będą też ładne kwiatki. Mamy zamiar niedługo postawić jakiś płot na działce, chyba siatkę, macie jakieś pomysły co by posadzić,żeby szybko zarosło w celu uzyskania i ładnego efektu i zarazem jakiejś intymności od sąsiadów?
- witch
- 1000p
Jest taki ładny winobluszcz, przebarwia się na czerwono jesienią ale niestety traci liście na zimę.
Z zimozielonych można użyć tradycyjnego bluszczu. Nie traci liści więc osłona pewna cały rok.
Można posadzić bluszcz i wmieszać co którąś sadzonkę winobluszcz, wtedy uzyskasz ciekawy efekt i osłonę
Z zimozielonych można użyć tradycyjnego bluszczu. Nie traci liści więc osłona pewna cały rok.
Można posadzić bluszcz i wmieszać co którąś sadzonkę winobluszcz, wtedy uzyskasz ciekawy efekt i osłonę

- witch
- 1000p
Faktycznie wygląda jak rabarbar ale poczekajmy jeszcze trochę, niech pokaże prawdziwe "ja" ;)
Mamy tu specjalny dział : http://forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=35
Tam można pytać o wszystkie "niespodzianki"
Mamy tu specjalny dział : http://forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=35
Tam można pytać o wszystkie "niespodzianki"

-
- 50p
No skoro to chyba rabarbar, to muszę znaleźć dla niego lepsze miejsce, bo rośnie sobie pod jabłonką, gdzie dzieci najchętniej zaczynają się bawić. Oby po przesadzeniu ładnie dalej rósł 

-
- 50p
-
- 50p

A tak wygląda u mnie przed domkiem. Dosyć ładny krzak bukszpanu i forsycje, które chyba połowę będzie trzeba przyciąć. A między forsycję wkradają się winogrona, które też są do przycięcia, a rosną z lewej strony domku.
Rabarber znalazł także swoje nowe miejsce. Mam nadzieję, że po przesadzeniu nic mu nie będzie i trochę go w tym roku pojemy

- zuzola11
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
Magdziu może na pierwszej fotce to irysy syberyjskie? ( ale głowy nie dam uciąć

zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;