Pogoda piękna słoneczna, tylko po co ten wiatr
Wszystko suche, a ja rozsypałam kilka dni temu nawóz, jak zwykle na pierwszy ogień Yara Mila i nie pozostało mi nic innego jak podlać cały ogród.
Wiosnę już coraz bardziej widać. Coraz więcej w ogrodzie kolorów.
Drewutnia Masz wspaniałą pamięć, rzeczywiście ta ścieżka niedługo będzie miała żółtą obwódkę

A na razie jest coraz bardziej ...no własnie jak fioletowo, różowo, liliowo? Jak nazwać ten kolor?
Ignis05 Krysiu nic nie mów o porządku. Widziałam twoje pięknie uporządkowane doniczki z truskawkami i zmobilizowałam się by i moje wykopać z piachu. Cieszę się że lilie wzeszły. Dziękuję w imieniu mamy za pozdrowienia. Mama nas po cichu podczytuje, tylko do pisania nie mogę jej zmobilizować.
Chwasty i u mnie zaczynają się pokazywać, ale ja mam ogród dla leniwców więc wysypana ściółka z trocin i kory trochę to ogranicza. Zobacz jakie 'chwasty" u mnie się zasiały. Siewek sasanek u mnie pełno, aż się dziwię, że nie u wszystkich tak dobrze one rosną.
Zasiały się nawet między kamieniami.
Madzagos I tak sobie mówmy. Grunt to optymizm.
izaziem Na trawniku dżdżownice wyjadają też, ciemniejsze od śpiewaka, kosy z żółtym dzióbkiem. A niech im tam będzie na zdrowie. Dżdżownic wszystkich nie wyjedzą, a tak pięknie śpiewają. Wspominając twoje piękne zawilce królewskie, czekam czy moje nowo posadzone wzejdą.
Na razie cieszę się zawilcami gajowymi i żółtymi.
Od mamy (
elam)

dostałam w prezencie zawilce greckie (anemone blanda) zwykle i odmianę Charmer. Posadziłam w miejscu które wiosną jest puste w oczekiwaniu na hosty. Może rozrosną się tu te zawilce i uczynią kolorowy dywan.
Aprilku Cieszę się, że podoba Ci się to miejsce. To nasz roślinny parawan, który miał oddzielać i przysłaniać część prywatną ogrodu, dlatego wymyśliliśmy tu taką krętą dróżkę. Coraz bardziej lubię też widok z mojego okna kuchennego na przedogródek tu młodsze roślinki, ale już zaczynają tworzyć ładną kolorową przestrzeń.
Dla skrytoczytaczy wiosnne przylaszczki.