Paulina storczyków nie namaczam bo tak kiedyś starciłam prawie całą kolekcję. podlewam je woda z kranu bez odżywek bezpośrednio nalewam do doniczki z 2-3 stron wlewam.Nadmiaru wody nie wylewam z doniczki.
No tak, wypady w góry to wspaniała sprawa.
Mnie czasami musi wystarczyć zerknięcie z okna kuchni
A na trasie masz "Goczałki" - trzeba za każdym razem i tam zawitać - co raz to nowsze inspiracje balkonowe i ogrodowe zapewnione.
Powolutku przejrzę sobie Twoje wcześniejsze części wątku, zresztą z wielką przyjemnością.
Kochani dziś pogoda cudowna, balkonik odsprzatany , kwiaty i warzywka, ziółka , borówki posadzone, teraz odpoczywam po pracy na balkonie, jak pogoda pozwoli to wieczorem przy świecach będzie można posiedzieć ;)
Pokazuję wszystkim jak się mają moje opatulone folią pelargonie-młode sadzonki->wszystkie mają młode listeczki przetrwały
Uleńko a co to masz za chciejstwa? napisz na pw listę i może jakąś wymiankę zrobimy?
Dzisiaj odwiedziłam Sonowieckie Egzotarium mają wystawę "Dni orchidei" i byłam mile zaskoczona jak pięknie przygotowali wystawę, bo znam Egzotarium jak jest nie udekorowane kwiatami i zaniedbane.
Zapraszam na obszerną fotorelację, starałam się zrobić zdjęcia wszystkim okazom roślin z wystawy i ponadto zerknijcie na 2 kwitnące olbrzymie filodendrony.
Też byłem tam dziś i wczoraj, ciekawe czy się minęliśmy ;)
Za jakiś czas na dobre rozkwitnie się tam większa opuncja, będzie fajny widok, dziś widziałem tylko 1 kwiatek ;)
A zrobiłaś jakieś zakupy?