Cytrusy - uprawa i rozmnażanie
- Zaczarowany
- 200p
- Od: 8 mar 2007, o 10:57
- Zaczarowany
- 200p
http://www.naszecytrusy.pl/
Na stronce z boku masz zakładkę "Nowości na stronie", klikasz tam "sposoby rozmnażania cytrusów", dalej dajesz "1. Sposób rozmnażania nazywany wegetatywnym ( ukorzenianie odcinka pędowego cytrusa)" i wszystko masz opisane.
Na stronce z boku masz zakładkę "Nowości na stronie", klikasz tam "sposoby rozmnażania cytrusów", dalej dajesz "1. Sposób rozmnażania nazywany wegetatywnym ( ukorzenianie odcinka pędowego cytrusa)" i wszystko masz opisane.
- karpek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2008, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo fajna stronka o cytrusach - sam także skorzystam z zawartych tam rad odnośnie szczepienia, tylko teraz muszę znaleźć wśród znajomych kogoś kto ma skierniewicką.
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 31 sie 2008, o 09:01
Nawóz
Czy może być kompost (gnój
) jako nawóz do mandarynki bo :
1. Nie chce mieć chemi w owocach (mam nadzieje że będą
)
2. Szkoda kasy jeśli można wziąć naturalne.
Jeśli tak to jak podkładać
A może zmieszać z wodą i podlać
Proszę o odp.

1. Nie chce mieć chemi w owocach (mam nadzieje że będą

2. Szkoda kasy jeśli można wziąć naturalne.
Jeśli tak to jak podkładać

A może zmieszać z wodą i podlać

Proszę o odp.
-
- 500p
- Od: 18 cze 2008, o 01:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dobrzy ludzie, wlasnie chyba zabilem cytryne skierniewicka. Mam ją od jakiegos miesiaca i zdazyla juz zrzucic prawie wszystkie liscie. Zostały jej dwa i wlasnie zaczely zolknac w dziwny sposob. Pomozcie co robić? Może ja wystawie na balkon? Jak podlewac? Robie to raz na tydzien bo wszyscy strasza przelaniem. Jak wloze palec to ziemia jest chlodna, jakby wilgotna ale zdecydowanie nie przelana. Ponizej zdjecia dwoch ostatnich lisci... czy moge ja jakos uratowac?

- Zaczarowany
- 200p
Moja cytryna skierniewicka też zrzuciła liście. Myślę że za mało ja podlewałem. Ona musi mieć cały czas mokro. Jak tylko ziemia przeschnie to podlać. Dzięki temu moja wyrosłą od zera.
Ja też mam problem... Moja skierniewicka wypuściła dziwne liście. Mają dziwną jasno zieloną barwę.
Później zrobię zdjęcie i wrzucę.
Ja też mam problem... Moja skierniewicka wypuściła dziwne liście. Mają dziwną jasno zieloną barwę.
Później zrobię zdjęcie i wrzucę.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 maja 2006, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też zamordowałam kilka cytryn skierniewickich, zanim kupiłam sobie kalamondynę.
Dzisiaj wygląda tak

Cytryna zrzucała mi liście i ginęła. Z kalamondyną obchodzę się identycznie, a rośnie wyśmienicie. Na krzaczku są jednocześnie dojrzałe owoce i kwiaty. Robi sobie tylko małą przerwę wczesną wiosną.
Dzisiaj wygląda tak

Cytryna zrzucała mi liście i ginęła. Z kalamondyną obchodzę się identycznie, a rośnie wyśmienicie. Na krzaczku są jednocześnie dojrzałe owoce i kwiaty. Robi sobie tylko małą przerwę wczesną wiosną.

Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
- Zaczarowany
- 200p
- dukra13
- 200p
- Od: 23 sie 2007, o 22:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mirabilis też mam kalamondynę rośnie dobrze niestety słabo kwitnie i nie tworzy zalążków. Nawoziłam ją całe lato nawozem do cytrusów. Liście są takie mało zielone. Ciągle muszę ją przycinać. Gdybyś mogła to zerknij na jakich pędach tworzy kwiaty i owoce. Być może tutaj popełniam bląd.
Serdecznie pozdrawiam.
Serdecznie pozdrawiam.