Jak zwykle,jestem zachwycona Twoją działką(jak Ty udźwigniesz tyle komplementów

Kapusty sąsiadki obłędne

zgadzam sie w 100% z 'przedmówczynią'Karolcia pisze:Gabi,ja oczywiście podziwiam i wymiękam![]()
Jak zwykle,jestem zachwycona Twoją działką(jak Ty udźwigniesz tyle komplementów![]()
![]()
)
Kapusty sąsiadki obłędne
Gabi zdjęcia jak zwykle suuuperGabriela pisze: Elu, to miałyśmy podobne przeżycia![]()
Naleweczka i u mnie nie postoi za długo - kieliszeczek codziennie i po nalewce.
A jak przyjdą zimowe wieczory, z sypiącym śniegiem za oknem, ciepełkiem w domu, a potem nastrój świąteczny, choinka itd... wtedy nalewka zrobi swoje.
Wiesz, aż zatęskniłam za tym klimatem,
Mój M też woli co innego, więc cała zawartość butelek jest dla mnie i ewentualnych gości.
Jestem ciekawa nasion w butelce, masz zdjęcie ?
A z Bogusi naprawdę super babka, znam ją osobiście.
Babopielka pisze:Gabrysia - jak się nazywa ta trawa ,która rośnie na tle daliibo ja też mam taką u siebie ale nazwy oczywiście nie znam
![]()
Madziu, czasami jest mi głupio, bo w końcu to najzwyklejsza działka.Karolcia pisze:Gabi,ja oczywiście podziwiam i wymiękam![]()
Jak zwykle,jestem zachwycona Twoją działką(jak Ty udźwigniesz tyle komplementów![]()
![]()
)
Kapusty sąsiadki obłędne
Ja też się zgadzam - batalion ten samjol_ka pisze: zgadzam się w 100% z 'przedmówczynią';) w końcu ten sam batalion ;)
gucia pisze:Gabrysiu, jesień masz cudnąna dalie, róże i kapustki choruję już od roku...
dalię mam już jedną, róże ostatnio kupiłam dwie, kapustek nie mam...może w przyszłym roku się wzbogacę
kogra pisze:Gabi u Ciebie tyle róż jeszcze ma pąki ?![]()
![]()
![]()
Moje róże już dawno okwitły i są już częściowo zakopcowane.![]()
Nawet astry ścięte już mrozem sczerniały.
Ratuje mnie jedynie balkonowy ogródek.![]()
Ellaa pisze: Gabi zdjęcia jak zwykle suuuperKapustki jak kwiaty wygladają
Dostałam kiedyś taką w bukiecie, naprawdę fajnie się prezentowała
Kto by to kiedyś pomyślał, z kapustą na imieniny
![]()
Przypomniało mi się, że ja wlaściwie Ci nie podziękowałam za przyjęcie do 'Klubu M. Ch. M.' co niniejszym czynię......DZIĘKI![]()
;:49
I żeby nie było niedomówień, ta moja 'latorośl', to już jest na.....3 roku studiów
Bo jeszcze kto pomyśli, że ja jakąś wypaczoną matką jestem i z dziecmi 'gorzałkę' popijam
![]()
Ja też bardzo lubię Boże Narodzenie, to u mnie najważniesze święto w roku. Zawsze robimy sobie prezenty i otwieramy je z samego rana w Wigilię żeby już miec radosne nastrojeNigdy się w tym dniu wyspac nie mogę, bo choinka jest u mnie, a pod nią prezenty i chociaż zwykle moje córy śpią jak susły, to w tym dniu są jak skowronki i wstają kiedy świt
![]()
![]()
Z tej śląskej gwary bardzo niewiele rozumiem, jakbym chińszczyznę czytałaTrzeba by tłumacza
![]()
Ale z Ciebie szczęściara Gabrysiu,...... znasz taką 'super babkę' osobiścieSzkoda, że ja gdzieś bliżej Was nie mieszkam
Tak Bernadetko, piękne... szkoda tylko że one rosną u sąsiadki a nie u mnieMiiriam pisze:Przepiękne te ozdone kapustki - ja widziałam je dotąd tylko w bukietach![]()
![]()
A i róże .. cudne
Karolcia pisze: Wiesz,szkoda że nie możesz tak zwyczajnie wyjrzeć przez okno i sobie na nie popatrzeć
Elu, więc nadzieja na spotkanie z Bogusią jest - ja nie chodzę na pielgrzymkiEllaa pisze:Tyle, że ja mieszkam w Żarkach Letnisku koło Częstochowy, ale wiesz koło mojego domu, szosą co roku przechodzą pielgrzymki na Jasną Górę!!!! To może Wam po drodze będzieMoże byście jaką kapustą, albo czymśik podobnym machały nad głowami przechodząc przez moje Żarki, to Was rozpoznam i na kawusię zaproszę
![]()