Canna - Paciorecznik cz.7
- Ika2008
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Canna - Paciorecznik cz.7
Moje siedzą w piwnicy w wiadrach po farbie, zasypane trocinami z torfem i dziś zauważyłam, że puściły liście z tych wiórów. Wynieść je na balkon ew. tunel foliowy czy zostawić?
Pozdrawiam, Marta.
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piotr, Kasia ja nie wysadzam wcześniej ale ciekawa jestem Waszych eksperymentów.
Rozana nie wiem jakie będziesz miała tam warunki ale pamiętaj, że w dzień muszą mieć jak najjaśniejsze stanowisko a nocą temperatura nie może spaść poniżej zera.
Thiago jak nie masz kupnej ziemi to możesz wziąć z ogródka. Potem jak będziesz wysadzał do gruntu to podsyp trochę obornikiem (ja daje suszony) albo daj jakiś nawóz.
Ika ja na Twoim miejscu już bym je wyjęła, podzieliła i posadziła do doniczek.
Rozana nie wiem jakie będziesz miała tam warunki ale pamiętaj, że w dzień muszą mieć jak najjaśniejsze stanowisko a nocą temperatura nie może spaść poniżej zera.
Thiago jak nie masz kupnej ziemi to możesz wziąć z ogródka. Potem jak będziesz wysadzał do gruntu to podsyp trochę obornikiem (ja daje suszony) albo daj jakiś nawóz.
Ika ja na Twoim miejscu już bym je wyjęła, podzieliła i posadziła do doniczek.
- pull
- Od: 13 kwie 2012, o 20:39
Ika2008, pewnie masz małe kłącza (karpy). Może lepiej wystaw na balkon i za miesiąc w całości do gruntu. Utrzymuj umiarkowaną wilgotność.
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję. Tam jest okno i trociny. Ciepło.
Piotrek, zawsze warto eksperymentować
. Zimy już nie będzie i kłącza można spokojnie już posadzić. 

Dziś dzień ciężkiej pracy. Przeprowadzka pod folię. Nie wszystkie się zmieściły. Większe zostały na parapetach , a małe późno wsadzone w doniczkach pod włókniną.

pozdrawiam Tomek
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Tomku piękny widok
moje też pięknie powychodziły ,ale są trochę mniejsze .

Pozdrawiam Alicja
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam dwie, jedna wypuściła ząbek, druga chyba śpi ;)
Tomku widok imponujący
Tomku widok imponujący

Powiem że widok imponujący tyle tych kwiatów ja mam tylko parę szt ale jeszcze nic nie wypuściły
- iwek
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
Witam miłośników kann
Dopiero tutaj dotarłam z wielką przyjemnością przeczytałam ten wątek i pooglądałam te piękne kwiaty. Jak dobrze że jest to forum można dowiedzieć się jak opiekować się tymi roślinami.Mam jedną karpę od zeszłego roku która pięknie mi zakwitła i ładnie przezimowała, a teraz dokupiłam jeszcze dwie, wszystkie już posadzone do donic, czekam co wyrośnie.
Będę często tutaj zaglądać

Dopiero tutaj dotarłam z wielką przyjemnością przeczytałam ten wątek i pooglądałam te piękne kwiaty. Jak dobrze że jest to forum można dowiedzieć się jak opiekować się tymi roślinami.Mam jedną karpę od zeszłego roku która pięknie mi zakwitła i ładnie przezimowała, a teraz dokupiłam jeszcze dwie, wszystkie już posadzone do donic, czekam co wyrośnie.
Będę często tutaj zaglądać

Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Iwonko ładnie rosną canny. Powodzenia w uprawie. Pielęgnuj, zasilaj. Strzeż się mszyc i ślimaków.
Ja wczoraj dopełniłem folię i nie ma już miejsca. Po lewej stronie nowości i sadzonki z nasion. Po prawej "stara" kolekcja. Ja w tym roku miałem jedną zawirusowaną cannę , od razu ja usunąłem. Reszta wydaje się zdrowa. Jeszcze tylko miesiąc i się będzie działo.........

Ja wczoraj dopełniłem folię i nie ma już miejsca. Po lewej stronie nowości i sadzonki z nasion. Po prawej "stara" kolekcja. Ja w tym roku miałem jedną zawirusowaną cannę , od razu ja usunąłem. Reszta wydaje się zdrowa. Jeszcze tylko miesiąc i się będzie działo.........

pozdrawiam Tomek
Piotrze twoje sadzonki rewelacyjne grube i dorodne. Widać, że z ogrzewanej szklarni, ja na razie tylko mogę o szklarni pomarzyć. Te wysokie canny to jakie odmiany?
pozdrawiam Tomek
- pull
- Od: 13 kwie 2012, o 20:39
Te na pierwszym planie, niskie, to siewki. Siałem na początku lutego. W porównaniu do zeszłorocznych - sianych w styczniu, są o połowę mniejsze.
Te najwyższe to klon zeszłorocznej siewki o ładnym pomarańczowym kolorze. Siewka była strasznie wyrywna i przekroczyła 2m. 20cm.
Widać też Rosemond Cole. Tę sadziłem 20 lutego.
Rasowych odmian nie widać na zdjęciu.

Te najwyższe to klon zeszłorocznej siewki o ładnym pomarańczowym kolorze. Siewka była strasznie wyrywna i przekroczyła 2m. 20cm.
Widać też Rosemond Cole. Tę sadziłem 20 lutego.
Rasowych odmian nie widać na zdjęciu.