Moja przygoda z roślinami
Re: Moja przygoda z roślinami
A ja swoje dalie za wcześnie wysadziłam do donic, bo teraz mam półmetrowe i metrowe krzaczory. A co będzie za miesiąc?
MoniaK No trochę się pośpieszyłaś
, może masz jakiś tunel, szklarnie to je tam zanieś to będzie im tam lepiej bo w domu to za mocno będą wybujałe. 

Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
Mam tunel nieogrzewany, ale jakoś się boję je wystawić już teraz, bo są czasami przymrozki a do maja pewnie jeszcze jakiś się pokaże, ale powiem Ci że z chęcią je wyniosłabym właśnie tam.
MoniaK pewnie dużo miejsca zajmują? 

- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
Wiosna wiosna
tylko trochę zimno.
narcyzy te drugie są fajne bo takie puchowe (pełne)

Tulipany. Te kremowe są już u nas od bardzo dawna. Moja prababcia je już uprawiała. My je bardzo rozmnażamy aby było ich jak najwięcej w naszym ogrodzie. Nazywamy je tulipanami naszej rodziny.

A szafirki to u nas trochę ja perz wszędzie je z ziemią przenosimy.

A w inspekcie rzodkiewka już nie długo, sałata te już ładna i aksamitki i astry też w inspekcie.

I rabarbar, mięta i lubczyk już podskubywany i truskawki oczyszczone ze starych liści a z lewej strony w truskawkach bałagan - przygotowania do sadzenia truskawek tyle co widać będzie 3 razy więcej.

narcyzy te drugie są fajne bo takie puchowe (pełne)

Tulipany. Te kremowe są już u nas od bardzo dawna. Moja prababcia je już uprawiała. My je bardzo rozmnażamy aby było ich jak najwięcej w naszym ogrodzie. Nazywamy je tulipanami naszej rodziny.

A szafirki to u nas trochę ja perz wszędzie je z ziemią przenosimy.

A w inspekcie rzodkiewka już nie długo, sałata te już ładna i aksamitki i astry też w inspekcie.

I rabarbar, mięta i lubczyk już podskubywany i truskawki oczyszczone ze starych liści a z lewej strony w truskawkach bałagan - przygotowania do sadzenia truskawek tyle co widać będzie 3 razy więcej.

Helen Mirren
Niezły zagon z truskawkami. Sprzedajecie może? Wiem że zwykle kupujących jest dużo. Przynajmniej w moich stronach 

- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Rafał cebulowe śliczne,
szczególnie ten tulipan rodzinny w moim ulubionym kolorze. Masz dobrze ze szklarenką, już będziesz pałaszował nowalijki.
Truskawkowe pole jak z żurnala. Czy deska wystarczająco ogranicza miętę.
U mnie się rozłazi nawet poza murek ogrodzeniowy. 

Cyma2704 z miętą mam problem, wyłazi poza deskę (jak perz) ale wtedy wykopuję i wyrzucam lub komuś oddam.
MoniaK Truskawek mam bardzo dużo ale to na potrzeby własne. Wszyscy bardzo lubimy truskawki i przetwory z truskawek których mama dużo robi. W ogóle to mam dużo odmian od tych najwcześniejszych po te najpóźniejsze.

MoniaK Truskawek mam bardzo dużo ale to na potrzeby własne. Wszyscy bardzo lubimy truskawki i przetwory z truskawek których mama dużo robi. W ogóle to mam dużo odmian od tych najwcześniejszych po te najpóźniejsze.

Helen Mirren
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No, panie - u Ciebie nie tylko kolorowo, ale i smacznie już. Wielkie słowa uznania.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Dzięki Lucyna Za pochwały. Idę do ciebie sprawdzić co nowego. 

Helen Mirren
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jejku jak mi się podoba to czyściutkie pole truskawkowe , nawet pod linijkę
jak byś miał może zbędne sadzonki truskawek ,to chciałbym się do Ciebie uśmiechnąć
, mogą być jesienią, bo swoje mam już stare ,chciałabym wymienić na inne 

jak byś miał może zbędne sadzonki truskawek ,to chciałbym się do Ciebie uśmiechnąć

Gracha truskawkom poświęcam trochę czasu bo bardzo lubimy truskawki a jak coś robię to staram się dobrze i może tak wyszło trochę jak przy linijce. A sadzonek mam bardzo dużo pod koniec lata które prawie wszystkie wyrzucam (chyba że ktoś chce
). Tylko na tkaninie jest mały problem - sadzonki nie ukorzeniają się. maja korzenie ale małe i takie grube ale jak się je wsadzi do ziemi to większość się ukorzeni. W październiku 2014 roku przyniosłem od znajomych truskawki odmiany 'Dukat' u nich też rosły na tkaninie. Po wsadzeniu W październiku trochę późno myślałem że nic z nich nie będzie) a tu na wiosnę widać że przyjęły się w 90%.

Helen Mirren
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mogę do Ciebie odezwać się jesienią i poprosić o parę sadzoneczek,za przesyłkę zapłacę 

-
- 50p
- Od: 22 lut 2014, o 12:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja również bardzo chętnie przyjmę sadzonki, gdyby miały się zmarnować. Również za przesyłkę pokryję koszty 

"Zapachniało, zajaśniało wiosna, ach to ty. Wiosna, wiosna, wiosna, ach to ty."
Bratki same się wysiewają. Tulipany botaniczne zawsze się już chowają jak chcę im zrobić zdjęcie.

Bratki same się wysiewają. Tulipany botaniczne zawsze się już chowają jak chcę im zrobić zdjęcie.

Helen Mirren