Moja przygoda z roślinami

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MoniaK
200p
200p
Od: 25 cze 2013, o 13:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja przygoda z roślinami

Post »

A ja swoje dalie za wcześnie wysadziłam do donic, bo teraz mam półmetrowe i metrowe krzaczory. A co będzie za miesiąc?
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

MoniaK No trochę się pośpieszyłaś ;:180 , może masz jakiś tunel, szklarnie to je tam zanieś to będzie im tam lepiej bo w domu to za mocno będą wybujałe. ;:108
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
MoniaK
200p
200p

Post »

Mam tunel nieogrzewany, ale jakoś się boję je wystawić już teraz, bo są czasami przymrozki a do maja pewnie jeszcze jakiś się pokaże, ale powiem Ci że z chęcią je wyniosłabym właśnie tam.
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

MoniaK pewnie dużo miejsca zajmują? ;:224
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

Wiosna wiosna ;:138 tylko trochę zimno. ;:131 ;:145
narcyzy te drugie są fajne bo takie puchowe (pełne)

Obrazek Obrazek Obrazek

Tulipany. Te kremowe są już u nas od bardzo dawna. Moja prababcia je już uprawiała. My je bardzo rozmnażamy aby było ich jak najwięcej w naszym ogrodzie. Nazywamy je tulipanami naszej rodziny. ;:131 ;:224 ;:131
Obrazek Obrazek Obrazek

A szafirki to u nas trochę ja perz wszędzie je z ziemią przenosimy. ;:202
Obrazek

A w inspekcie rzodkiewka już nie długo, sałata te już ładna i aksamitki i astry też w inspekcie. ;:138 ;:138
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I rabarbar, mięta i lubczyk już podskubywany i truskawki oczyszczone ze starych liści a z lewej strony w truskawkach bałagan - przygotowania do sadzenia truskawek tyle co widać będzie 3 razy więcej. :tan ;:138 :tan

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
MoniaK
200p
200p

Post »

Niezły zagon z truskawkami. Sprzedajecie może? Wiem że zwykle kupujących jest dużo. Przynajmniej w moich stronach :D
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rafał cebulowe śliczne, ;:31 szczególnie ten tulipan rodzinny w moim ulubionym kolorze. Masz dobrze ze szklarenką, już będziesz pałaszował nowalijki. ;:215 Truskawkowe pole jak z żurnala. Czy deska wystarczająco ogranicza miętę. :?: U mnie się rozłazi nawet poza murek ogrodzeniowy. ;:222
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

Cyma2704 z miętą mam problem, wyłazi poza deskę (jak perz) ale wtedy wykopuję i wyrzucam lub komuś oddam. ;:223 ;:223

MoniaK Truskawek mam bardzo dużo ale to na potrzeby własne. Wszyscy bardzo lubimy truskawki i przetwory z truskawek których mama dużo robi. W ogóle to mam dużo odmian od tych najwcześniejszych po te najpóźniejsze. :tan ;:138 :tan
    Helen Mirren
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No, panie - u Ciebie nie tylko kolorowo, ale i smacznie już. Wielkie słowa uznania. ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

Dzięki Lucyna Za pochwały. Idę do ciebie sprawdzić co nowego. ;:180
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jejku jak mi się podoba to czyściutkie pole truskawkowe , nawet pod linijkę ;:138
jak byś miał może zbędne sadzonki truskawek ,to chciałbym się do Ciebie uśmiechnąć :D , mogą być jesienią, bo swoje mam już stare ,chciałabym wymienić na inne :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

Gracha truskawkom poświęcam trochę czasu bo bardzo lubimy truskawki a jak coś robię to staram się dobrze i może tak wyszło trochę jak przy linijce. A sadzonek mam bardzo dużo pod koniec lata które prawie wszystkie wyrzucam (chyba że ktoś chce ;:108 ). Tylko na tkaninie jest mały problem - sadzonki nie ukorzeniają się. maja korzenie ale małe i takie grube ale jak się je wsadzi do ziemi to większość się ukorzeni. W październiku 2014 roku przyniosłem od znajomych truskawki odmiany 'Dukat' u nich też rosły na tkaninie. Po wsadzeniu W październiku trochę późno myślałem że nic z nich nie będzie) a tu na wiosnę widać że przyjęły się w 90%. :tan :tan
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mogę do Ciebie odezwać się jesienią i poprosić o parę sadzoneczek,za przesyłkę zapłacę :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
madziorek9999
50p
50p
Od: 22 lut 2014, o 12:34

Post »

Ja również bardzo chętnie przyjmę sadzonki, gdyby miały się zmarnować. Również za przesyłkę pokryję koszty :D
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p

Post »

"Zapachniało, zajaśniało wiosna, ach to ty. Wiosna, wiosna, wiosna, ach to ty." ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138
Bratki same się wysiewają. Tulipany botaniczne zawsze się już chowają jak chcę im zrobić zdjęcie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
    Helen Mirren
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”