Aniu lilie jak najbardziej posadź do ziemi. Ja swoje kupione w marcu posadziłam w donice na balkonie i już powychodziły . Będą szybciej. Różanecznik piękny kupiłaś A kotka cudna!
Aniu melduję się i ja.
Kotek przecudnej urody i zawsze na niego najdłużej się gapię. Lilie także już dawno posadziłam, ze dwa tygodnie temu, ale pomimo dużego mrozu którejś nocy, nic im nie jest.
Jeśli jeszcze nie posadziłaś różanecznika, to wybierz mu miejsce najlepiej w cieniu, lub półcieniu.
Fionka czaruje tymi swoimi oczami.
Pewno zachwycona słonkiem i budzącą się zielenią.
Moje też się wylegują na słonku i cały dzień prawie przesypiają.
Ale będzie poletko tulipanowe jak zakwitną.....
Aniu wpadłam, bo długo mnie nie było u Ciebie i jak zawsze piękne widoki.Wiosenka na całego pełną gębą i kot zadowolony. Fajnie mieć kawałek swojego zaczarowanego świata prawda?
Kochani witajcie Odpowiem wieczorem .
Pogoda dalej jest cudna.Czekam jak się chlebuś upiecze to zmykam na.działkę
dzisiaj lilie posadzę ( w tym roku , mam ich nie dużo.tylko 10) i eukomisy.
Mam ochotę posadzić już mieczyki i dalie.Ręce świerzbią.Ale chyba poczekam.
Wiosny ciąg dalszy
Moje obrazki włoskie.Mam je chyba z 6 lat.I ani razu mi nie zakwitły.Wkurzyłam się na nie i je przesadziłam.Poszły w kąt ogrodu
Aniu , Twój bajkowy ogród zawsze mnie inspirował, przecudne zdjęcia indywidualnych kwiatków są cudowne , uwielbiam je oglądać, od Ciebie zpapugowałam takie fotografowanie,na razie daleko mi do do tych mistrzowskich zdjęć, ale próbuję
kogra-Grażynko; Margo2 -Gosiu I taki to była dzień pracowity,pogody, ciepły i miły
Lilie i eukomisy w ziemi.
Oczywiście na wierzbowych baziach pełno różnych owadzików,chyba bardzo miododajne i jedzonka maja sporo .ale ja lubie takie widoczki owadów buszujących na kwiatach
Z daliami się wstrzymałam jeszcze , chociaż widzę już kiełki puszczają
mati1999-Mati Sześć lat czekać na kwiatuszki ( obrazki włoskie) to już długo trochę.W końcu zmieniałam im miejscówkę.I zobaczymy co z tego będzie
Kolorów w ogrodzie przybywa
gracha-Grażynko A widzisz mnie inspirują inne ( czytaj wasze) ogrody kasia100780 Witaj!!
Domek drewniany ma swój niepowtarzalny klimacik, ja taki lubię I Fiona też syjamek wierny kotek
Oczywiście zapraszam częściej MoniaK To cieszę się ,że moje zdjątka, i mój ogród się komus jeszcze podoba.A jak klimatycznie to zapraszam do tego klimaciku
hiacyntowy kolorowy zawrót głowy
Tulipanki w końcu ruszyły z kolorami
Sasanki u mnie jeszcze w kłębowym puszku
bratki tez lo;orki pokazuja
miodunki wyglądają teraz cudnie
I drzewa owocowe już kwitnienia złaknione
pierwsze powojniki już szykują się do kwitnienia