Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Post »

Bogusiu :wit
Dawno u ciebie nie byłam( czasu na wszystko mało)
A tu masz taka piękną wiosnę.I magnolie juz kwitną.I gęsiówki, I tulipanki się rozkręciły. dużo masz już kolorowego kwiecia ;:215
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam serdecznie moich wspaniałych gości w tak pogodny, słoneczny dzień. :tan
Andrzeju, w związku z tym,ze ja z tych , którzy zdecydowanie preferują ciepełko a nawet upały, jestem bezgranicznie usatysfakcjonowana. Zapowiedzi prognozowe na weekend imponujące ;:108
Pawle! :wit Magnolia gwiaździsta / 2 latka/ spisała się ;:215 Susan jak zwykle zachwyca swym kwieciem.Iglak ??? to z rodziny tui , ale taka drzewiasta. Jaka odmiana ??? nie mam pojęcia , rośnie u mnie od kilkunastu lat , od czasów kiedy w ogrodniczych i szkółkach dominowały tuje , cyprysy i świerki ;:306 Mogę próbować ukorzenić ;:108
Aneczko! zrobiłaś mi miłą niespodziankę ;:180 Ja o Tobie też pamiętam, bywam systematycznie w wątku, ale właśnie ten czas, a raczej brak jego, pozwala tylko na wizualny kontakt ;:108 Ciągle biegiem !
Gęsiówki kwitną na całego, pąkami obsypane już kobierce smagliczki , a tulipany też lada dzień urzekną swym kwieciem.
Na razie zachwycam się wielkimi połaciami fiołków w trawniku ;:215
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu - i ja życzę Ci miłego dnia ;:196
Zaraz zmykam na działkę :heja

-- 9 kwi 2015, o 08:07 --

Bogusiu - i ja życzę Ci miłego dnia ;:196
Zaraz zmykam na działkę :heja
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Bogusiu jak zawsze piękne wiosenne zdjęcia, noski mojej magnolii lekko zbrązowiały ,obawiam się przemarznięcia :(
u Ciebie już szafirki ,ja jeszcze u siebie nie widziałam ,chyba nie wymarzły :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu! :wit
Wspaniały był wczorajszy dzień, ciepły, słoneczny. Dzisiaj jeszcze piękniejszy, Od rana słoneczko zagląda w okno, ptaszki cudownie śpiewają a w ogrodzie coraz więcej kwitnień. :tan ;:168
Grażynko! szafirki w miejscach nasłonecznionych kwitną na całego, w cieniu są jeszcze w pąkach.
Magnolia bardzo mnie usatysfakcjonowała swoim kwitnieniem. W dzisiejszym słońcu kwiatki rozwiną się zdecydowanie.
Szkoda byłoby, gdyby okazało się ,ze kwiatki przemarzły...a może to tylko zewnętrzne płatki mają takie zabrązowienia???
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani, wspaniały dzień, obfitujący w ;:3 a w jego promieniach na termometrze 30C. Rewelacja ;:108

Zobaczcie jak zareagowała natura

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Motyl w całej okazałości , super zdjęcie ;:138
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę, że u Ciebie było tak cudnie jak u mnie. Zmęczona grabieniem leżałam w trawie i ... słońce mnie niemal parzyło ;:oj Ale za to rośliny rosną w oczach i rozwijają kwiaty dosłownie w kilka godzin.
boggi
500p
500p
Od: 8 maja 2013, o 23:39

Post »

Piękna magnolia i generalnie wszystkie kwiaty :)
Kiedy moja magnolia będzie taka jak Twoja.....
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Bogusiu jak zwykle wszystko wcześniej kwitnie u Ciebie ale wiem że tak musi być ale ja też się doczekam ;:108
Magnolia gwiażdzista wychyliła pączek ale jak taka pogoda będzie jak dzisiaj to wszystko zaczną się kolorki w ogrodzie jak u Ciebie ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie, w piękny sobotni poranek. Słoneczko doskonale operuje a pod jego wpływem temp. na termometrze już 18*. Jak ja to lubię ;:108 ;:108 ;:108
Grażynko! Na kobiercach gęsiówki motyli sporo. Pozują świetnie! ;:306
Aniu! ja też podczas prac ogrodowych , robiłam przerwy na leżakowanie :;230 Zdecydowanie po wczorajszym dniu moja karnacja zmieniła się :tan Dzisiaj kolejny wspaniały dzień :tan
Bogdanie! magnolia gwiaździsta/ choć tak młodziutka i z marketu/ pokazała swoja klasę ;:108
Susanki dzisiaj tez staną się piękniejsze pod wpływem słoneczka.Heaven Scent / posadzona jesienią/ choć wzrostem spora, to ma tylko jeden pąk. Ciekawa jestem jej kwiecia. Mam jeszcze jedną NN ale wątpię , czy pokaże w tym roku kwiaty. Była przesadzana razem z gwiaździstą , rośnie dość dynamicznie ale nie widzę zawiązków kwiatów. Czas pokaże.
Wiesz , dlaczego one tak mi się odwzajemniają , bo ja z nimi rozmawiam ;:306 ;:306 ;:306
Eluniu! zgadza się, cieplejsza strefa, wszystko bardziej wyrywne ;:306
Pozdrawiam cieplutko w upalny dzień ;:108
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

Ale pięknie . U mnie jakby do tyłu z kwitnieniem bo tu u mnie chłodniej w tych polach.
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

Ojoj jak pieknie ,umnie jeszcze w pąkach kwiaty ,ciepło u nas ale i wietrznie ciekawa jestem czy nie przyniesie to gorszej pogody , zmoich iglakow sypie sie ze ho ho a ja się dusze i kaszlę nie wiem czy nie dostane jakiejś alergi
Bogusiu powiedz mi chciałam posadzić 2 rododendrony koło siebie jeden kupiłam a drugi mam w innym miejscu wkopany i chcę go przesadzić ,kiedy mam to zrobić???????
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie! Dzisiejszy dzień ...wspaniały! ;:108 Moje aniołki znalazły już miejsce w ogrodzie. Na pewno to nie jest miejsce docelowe, będą zmieniały miejscówkę wraz z moimi wyobrażeniami aranżacyjnymi ;:108
Martusiu, miło mi,ze jesteś! Witam kolejnymi, wspaniałymi kwitnieniami! Mój ogród otoczony z każdej strony lasami,wzniesieniami dodatkowo moimi iglaczkami a tak w ogóle, mieszkam w ciepłej strefie klimatycznej ;:108
Marzenko! moi domownicy/ ja też/ to alergicy.../ na roztocza, na kurz, na futrzaki, na trawy/- nie wiem , czy w dzisiejszych czasach są ludzie , którzy nie są uczuleni na cokolwiek/ my robiliśmy testy w Poradni Alergologicznej/ kichamy , psikamy, swędzące spojówki, zmiany skórne itp... Rododendrony , mam dwa- przesadzane kilkakrotnie , ale dopiero teraz mają chyba właściwe miejsce/ rosną obok siebie, stanowisko słoneczne , w zaciszu , w otoczeniu iglaków. Nie jestem ekspertem,ale uważam ,ze najodpowiedniejszy moment na przesadzanie to jesień. ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

] Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Witam ;:138
Z przyjemnością obejrzałem Twoje kwitnące magnolie. ;:433
Te fiołki to pachnące?U Mnie się sieją, ale te dzikie, a Moja LP uwielbia ich zapach.
Ja z taką wielką niesmiałością i zażenowaniem zapytam o obiecanego świerzbieńca. ;:170
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”