Kwiatuszki Filigranowej cz.VII

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
KwiAnna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2010, o 10:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiatuszki Filigranowej cz.VII

Post »

śliczne nowości ;:138 A ten żółty to rzeczywiście taki jak mój :wit Mówisz, że krótko kwitł? Mój kwitnie od stycznia. Tzn jest u mnie od stycznia :wink:
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Jakie cudeńko ;:138
Patrycjo może ma ciepło jak krótko kwitł ale i tak nacieszył oczka i na zdjeciu teraz można go podziwiać. :tan
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Filigranowa :wit
Kolory storczyków są niesamowicie efektowne, np ten czerwono żółty lub ten z pomarńczowym płatkiem.
Doskonały stojak na balkon - fajne rozwiązanie miejsca dla większej ilości kwiatów. Będzie pięknie.
Na parapetach będzie się działo - storczyki w dużych gromadkach prezentują się zjawiskowo ;:215
Pelargonie angielskie są wymagające, ale warte zachodu - Twoje są śliczne.
No muszę się pozachwycać - taki ciekawy wątek stworzyłaś no i ten Twój balkon... ;:215 ;:304
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beaby miło mi cię gościć- gdzie na śląsku mieszkasz? Zachwycaj sie kwiatami do woli i zapraszam częściej w odwiedziny.

Filodendrony: imperial red i imperial green bardzo ozdobne mają liście i są bardzo wytrwałe;)

Obrazek Obrazek ObrazekObrazek
hoja macrophyla albobimarginiata- już myślałam, że ją wyrzucę, bo straciła wszystkie liście, odstawiona w kąt na chwilę zapomnienia pokazała ,że jednak mam ją zostawić

Obrazek Obrazek :wit
Awatar użytkownika
georginja
500p
500p
Od: 4 paź 2012, o 01:46

Post »

Tak nas te roślinki ćwiczą i cierpliwości uczą. ;:173 Śliczne masz filki, żeby jeszcze nie zajmowali tak dużo miejsca. ;:224
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
x-F-7
---

Post »

Nie zajmują jak się je dobrze poustawia, zrobię kiedyś zdjęcie i pokażę jak stoją u mnie na szafce :wit
Awatar użytkownika
georginja
500p
500p

Post »

I jeszcze napisz , jakie światło potrzebują, no i temperaturę. Bo wyglądają mi na te ciepełkolubne.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Okolice Bielska. ;:3 Więc po sąsiedzku :D
Filodendrony podobają mi się wszystkie, a właśnie ta ich wytrzymałość, często i rozpierająca energia - jak najbardziej wskazana.
x-F-7
---

Post »

Ja większość filodendronów trzymam dalej od słonka te stoją jakieś 2,5-3metry od okna na szafce. Mają w zesonie grzewczym temperaturę ok 22 stopni wszystkie rośliny u mnie i latem mam słonecznie w mieszkaniu, jesienią mają chwilę wytchnienia, jak jeszcze nie włączą ogrzewania. Ale mam również filodendrony, które wygrzewam na oknie aby pięknie się wybarwiły np lemon lime i painted lady :wit Filodendrony wsyztskie podlewam dopiero jak porządnie przeschną :wit
Awatar użytkownika
georginja
500p
500p

Post »

Dzięki Pati. Mam tylko brazylka, ale jakoś nie dogadzam mu szczególnie , bo nie jest raczej wybredny. Ale na pewno takie piękności jak Painted Lady wymagają więcej.
x-F-7
---

Post »

Dla mnie filodendrony są prawie bezobsługowe, podlewam, przycinam wg potrzeb i rosną jak szalone same :wit
Beaby w pięknej okolicy mieszkasz :wit Będę przejazdem tam zapewne latem jakpojadę po górkach pochodzić , już mi tego tak brakuje :wit
Awatar użytkownika
emma1966
500p
500p
Od: 12 wrz 2012, o 17:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne te filodendrony, cudne mają liście ;:oj , szczególnie Imperial Red.
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Okazałe filodendrony ;:138 szkoda że zajmują trochę więcej miejsca niż pozostałe bo bym sobie je dołączyła do kolekcji :?
x-u-3
---
Od: 20 kwie 2013, o 19:09

Post »

Pati Twoje storczyki są przepiękne , mają super ciekawe wzorki i kolorki ;:108
Mi z nimi nie było po drodze, ciągle w nich grzebałam a one się buntowały. Dostała je w spadku córcia i u niej kwitną prawie na okrągło ;:oj
ale ona serwuje im suchy wychów i to im pasi.
Ja nie mogłam wytrzymać, żeby nie podlewać zaraz jak podłoże wyschnie :;230 ;:108 niecierpliwiec jestem ;:306
Awatar użytkownika
Paulinaaa
1000p
1000p
Od: 9 sty 2013, o 15:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Niesamowicie wyratowałaś philodendrona gloriosum ;:138
Patrycja, a jak podlewasz phalenopsisy?
Wszyscy mi mówią, żeby wkładać je do wody naokoło 20 min żeby się porządnie napiły i ewentualnie później przelać nawozem ;:14
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”