Róże i bajkowy świat ogrodów 2015

Zablokowany
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2015

Post »

Ja muszę wyciąć tego winobluszcza, on jest ciągle chory, ma mączniaka i grzyby ;:145 chciałem go ale niestety ...
Zamówiłem :
Artemis
Jeanne de Mortford
The Pilgrim
GartenTraume
Gertrude Jeckyll
Aprodite
William Shakespeare 2000
Guersney
Pirouette
Pashmina
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To jednak będzie rabata różowa z delikatnymi akcentami żółtego ;:333 Nie martw się, jak mama zobaczy te piękności to Ci wszystko wybaczy ;:333 Ja bym tak zrobiła. ;:215
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Och ale tu tylko o pieniądze chodzi... ;:303 ;:145
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati do 27.04 jeszcze trochę czasu jest, coś wymyślisz do tego czasu. Wierzę w Ciebie ;:196 Dobry pomysł z pomocą rodzicom, a może coś poszukać w Krakowie :?:
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Ja tez mam nadzieje , tylko musze 200 zl przynajmniej :(
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Daysy witaj po Świętach :wit
U Ciebie już fiołki kwitną ;:oj u mnie dopiero listeczki powypuszczały...ale widać wiosnę ,oj widać idzie i już nic jej nie zatrzyma :tan
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Daysy nasz Mati totalnie różanie zaszalał :;230 Strach się bać ;:202 Kurcze jak te kolczaste panny robią w naszych głowach mętlik :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam, witam, święta już za nami, zima chyba na dobre nas juz opuściła ;:138 , więc można już myśleć tylko o wiośnie.
U mnie od rana piękne słońce, ale jest bardzo mokro, więc o jakiejkolwiek pracy na grządkach czy rabatach nie ma mowy, przynajmniej prze kilka dni. Natomiast różyczki miniaturki, kupione w tym roku pięknie przezimowały na oknie, teraz zostały wysadzone do doniczek i rosną juz w tuneliku, każda w swojej doniczce/ 4 szt/ i czekają na wsadzenie do ziemi, ale ponieważ mają już pąki, więc muszą jeszcze troszkę poczekać na cieplejsze dni a zwłaszcza noce.

Obrazek Obrazek
Obrazek

To będą pierwsze, kwitnące róże w moim ogrodzie ;:138
mati1999 pisze:Ja tez mam nadzieje , tylko musze 200 zl przynajmniej :(
Mati, dasz radę na pewno, czegóż nie robi się dla pięknych panienek. Przejrzyj wszystkie kąty u siebie, może coś da się sprzedać. Mój mąż przy porządkach na działce też zarobił pare złotych wywożąc niepotrzebne rzeczy na złom.
Nie dość, że zarobił, to jeszcze wygospodarował wiele wolnego miejsca..... na następne swoje klamoty ;:306
Tolinka pisze:Daysy witaj po Świętach :wit
U Ciebie już fiołki kwitną ;:oj u mnie dopiero listeczki powypuszczały...ale widać wiosnę ,oj widać idzie i już nic jej nie zatrzyma :tan
Tolinko nawet nie wiesz jak się ucieszyłam, widząć te maleńkie cuda, znak, że wiosna juz zadomowi się u mnie na dłużej. Forsycja też nareszcie nieśmiało pokazuje swoje kwiatuszki, widać, że coś się wreszcie dzieje w przyrodzie

Obrazek
JAKUCH pisze:Daysy nasz Mati totalnie różanie zaszalał :;230 Strach się bać ;:202 Kurcze jak te kolczaste panny robią w naszych głowach mętlik :;230
Jadziu oby ten zapał u Matiego przetrwał jak najdłużej, wyobrażasz sobie jego rozarium jak będzie w naszym wieku :?: To dopiero będzie widok ;:oj Więcej takich młodych zapaleńców różanych by się przydało, może za pewien czas będzie więcej pięknych ogrodów w naszym kraju. Jak Polska długa i szeroka zakwitnie ogrodami różanymi to dopiero będzie widok ;:oj
Rozmarzyłam się ;:306
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

To już wiem gdzie zajrzeć żeby odnotować pierwszą kwitnącą róże w tym sezonie :;230 ;:215
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aprilko masz rację, chyba będą to pierwsze róże w tym sezonie, ale u mnie, bo być może takich udanych zakupów poczynił również ktoś inny. póki co zapraszam do siebie. Dwa krzaczki pąki już mają, dwa pozostałe jeszcze się namyślają. Troszkę odchorowały przesadzanie, bo korzenie miały poplątane w doniczce, ale najważniejsze, że przeżyły. Pare liteczków uschło, ale reszta jest ok ;:215
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No cóż będą u Ciebie pierwsze róże ,ale może mój patyczkowy pąk również niedługo rozkwitnie :roll: Jutro muszę narwać pokrzywy i wrzucić do baniaka niech sie przerabia :wink:
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Nie no już pąki ! ;:oj ja chyba jestem znacznie w tyle :wink:
Co to , mam wrażenie ze Heidi klum i Barkarole ???
Tfuu to miniaturki ;:131
Jakie jeszcze chcesz róze ? :lol:
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu trzymam kciuki za patyczka :D a co to za patyczek[quote] :?: jeśli można spytać.
Jaka piękność pokaże nam się tak wcześnie :?: U Ciebie Jadziu już są pokrzywy ;:oj u mnie jakoś się jeszcze nie budą ze snu zimowego, tzn gdzie niegdzie widzę maleńkie, ale gdzie tam do zbierania.

Mati przecież wiesz, że to miniaturki ze sklepu, może okażą sie tak piękne jak Daisy :?: Kto wie co z nich będzie i czy przeżyją zimę w gruncie. Ale to ciemne, bordowe róże nn-ki

Mati trudne odpowiedzieć jednoznacznie na Twoje pytanie, tak naprawdę to jeszcze nie wiem, jest tyle pięknych róż ;:224
Mnie podoba się wiele, ale muszę brać pod uwagę, co mogę jeszcze u siebie zmieścić, nie wiem czy nie czeka mnie rozsadzenie róż, które kupiłam wcześniej, rozszalały się strasznie i trzeba je będzie gdzieś przenieść ;:108 . A miejsca jest coraz mniej.
Wszystkich na pewno mieć nie mogę a wybór jest naprawdę trudny. Z pewnością pomyślę jeszcze o angielkach, ale też jest wiele róż historycznych, które chwytają za serducho. Powiem Ci, że z wiosennego zamówienia wypadły dwie,/brak w szkółce/ i te na pewno trafią do mnie
A Shropshire Lad i Crown Princess Margareta a dalej to jeszcze nie wiem ;:131
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daysy ten pączek jest na Bright as a Button już go kiedyś pokazywałam .Niestety reszta jesiennych, a także wiosennych patyczków dopiero raczkuje :wink: Znów szykuje się zamówionko :wink: Ja na razie tylko obserwuje moje róże te z czerwonymi kartkami jak się będą sprawować .Dzisiaj parę jesiennych patyczków już wyrzuciłam ,ale one nie były zabezpieczone butelkami . Jesienne patyczki od brata jak na razie mają się dobrze .To dwie angielki ,ale one są posadzone w doniczce i stoją w osłoniętym miejscu .
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ja swoje patyczki, ponieważ miałam ich dużo wtykałam gdzie tylko się dało, ale niestety niewiele z nich chyba przeżyło, ale to się jeszcze okaże. W tym roku obcięłam też Daisy, na razie stoją w wodzie, pościły już piękne pączuszki, więc będę je pradopodobnie jutro sadziła. Niestety nie mogłam wcześniej, bo przeziębienie mnie uziemiło a właściwie "udomowiło" :D .
Wszystkie obcięte angielki na jesieni, też wsadzone do ziemi. Wystarczyło kilka dni słonka a te maluchy puszczją listeczki a przecież korzeni jeszcze nie mają. Wola przeżycia jest niesamowita ;:oj Gałązek Daisy jest sporo, mam nadzieję, że wszystkie się przyjmą, przecież dla nich to nie pierwszyzna :wink: Muszę spróbować metody Alexi, może więcej patyczków przeżyje te moje eksperymenty ;:131
Bright as a Button widziałam, ładna różyczka, będę czekała na pierwszy kwiatuszek u Ciebie ;:333
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”