Róże u Doroty...2015
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże u Doroty...2015
Dorotko co to za zdjęcie na pierwszej fotce? Jaki gratis dostałaś z F?
Dorotko, podziwiam zapał do powojników. Ja po ubiegłorocznych doświadczeniach dam sobie na razie spokój. Chociaż kuszą urodą. Zachwyciła mnie zwłaszcza odmiana Maria Skłodowska Curie.
A tym bakcylom wiosennym się nie daj. Chyba, że to bakcyl ogrodowo-różany.
A tym bakcylom wiosennym się nie daj. Chyba, że to bakcyl ogrodowo-różany.

Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko nieszczęścia niestety chodzą parami
,jednak wredność ludzka nie zna granic .To normalne świństwo .Też miałam zapytać o różyczkę z pierwszej fotki

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Dorotko....
Justę zamówiłam w tym roku. Rośnie ona niewielka ale wydaje się być śliczną Calineczką wśród powojników. Kwiat ma taki "szlachetny" zupełnie nie jak powojnik włoski. I ma taki nieokreślony kolor... ni to róż... ni to lila... ni to taki przebłysk jasnego fioleciku. Myślę, że będę bardzo zadowolona.
Etoile Violette mam od czerwca. Nie urosła ona jakoś od tego czasu oszałamiająco ale za to kwitła oszałamiająco obficie na tym co miała zielonego. Do tego ten głęboki kolor ciemnego fioletu. Zdecydowanie mnie rozkochała w sobie. Uwielbiam ją!
Mikelite mam też od czerwca. Kupiłam go za namową naszego forumowego Jurka. Nie kwitł tak obficie jak Etoile. Kwiat w początkowej fazie jest bordowy, by w trakcie przekwitania stać się fioletowym. W ten sposób ma się wrażenie że to dwa splecione powojniki rosną. Płatki kwiatu ma aksamitne.
Solina zdecydowanie jedne z największych kwiatów w grupie powojników włoskich. Kocham ją za te kwiaty, za ich przepiekny kolor, za szybki przyrost i bardzo obfite i długie kwitnienie. Jeden z najlepszych u mnie powojników. Koniecznie musisz go mieć!
Polish Spirit to największy z włoskich powojników. Rośnie szybko i bardzo obficie kwitnie. Dlatego też przyjechał do mnie tej wiosny i zamierzam posadzić go w parze z Emilią Plater. Myślę, że to będzie bardzo urodziwy i trafiony duet.
A nie zauroczyła Cię Venosa Violacea? Albo Pricne Charles? Ech w sumie to ja bym mogła tak wymieniać i wymieniać... bardzo lubię włoskie powojniki.
Szkoda, że taki nieuczciwy człowiek Wam przywalił.
Pamiętaj jednak ,że najważniejsze, że Was wtedy nie było i nic Wam się więc nie stało. No ale i tak przykre jest to, że przez innego człowieka ponieśliście duże straty finansowe. Przytulam 
Justę zamówiłam w tym roku. Rośnie ona niewielka ale wydaje się być śliczną Calineczką wśród powojników. Kwiat ma taki "szlachetny" zupełnie nie jak powojnik włoski. I ma taki nieokreślony kolor... ni to róż... ni to lila... ni to taki przebłysk jasnego fioleciku. Myślę, że będę bardzo zadowolona.

Etoile Violette mam od czerwca. Nie urosła ona jakoś od tego czasu oszałamiająco ale za to kwitła oszałamiająco obficie na tym co miała zielonego. Do tego ten głęboki kolor ciemnego fioletu. Zdecydowanie mnie rozkochała w sobie. Uwielbiam ją!
Mikelite mam też od czerwca. Kupiłam go za namową naszego forumowego Jurka. Nie kwitł tak obficie jak Etoile. Kwiat w początkowej fazie jest bordowy, by w trakcie przekwitania stać się fioletowym. W ten sposób ma się wrażenie że to dwa splecione powojniki rosną. Płatki kwiatu ma aksamitne.
Solina zdecydowanie jedne z największych kwiatów w grupie powojników włoskich. Kocham ją za te kwiaty, za ich przepiekny kolor, za szybki przyrost i bardzo obfite i długie kwitnienie. Jeden z najlepszych u mnie powojników. Koniecznie musisz go mieć!
Polish Spirit to największy z włoskich powojników. Rośnie szybko i bardzo obficie kwitnie. Dlatego też przyjechał do mnie tej wiosny i zamierzam posadzić go w parze z Emilią Plater. Myślę, że to będzie bardzo urodziwy i trafiony duet.
A nie zauroczyła Cię Venosa Violacea? Albo Pricne Charles? Ech w sumie to ja bym mogła tak wymieniać i wymieniać... bardzo lubię włoskie powojniki.

Szkoda, że taki nieuczciwy człowiek Wam przywalił.

-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Dorotko całe szczęście to tylko samochód
Już się bałam, że coś poważniejszego. Słów brak na nieuczciwość ludzi, nie wierzę, że ktoś nie zauważył, że uszkodził Wam samochód.
Cieszę się, że jesteście z M już zdrowi
Fajna hortensję upolowałaś
Pamiętasz może co to za odmiana jeżówki tej różowej ze zdjęcia?

Cieszę się, że jesteście z M już zdrowi

Fajna hortensję upolowałaś

Pamiętasz może co to za odmiana jeżówki tej różowej ze zdjęcia?
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Jestem pełna podziwu za Twoją wytrwałość i siłę w posadzeniu takiej ilości róż. Że będzie pięknie, to wiadomo
.
Ja dostałam wczoraj 5 krzaków i się 'modlę', jak to wysadzić
.
Wiem, że będę się cieszyć, jak zakwitną, ale teraz praca przy tej aurze, to lekki koszmar
.

Ja dostałam wczoraj 5 krzaków i się 'modlę', jak to wysadzić

Wiem, że będę się cieszyć, jak zakwitną, ale teraz praca przy tej aurze, to lekki koszmar

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Dorotko pewnie wyczerpałaś limit pecha...teraz będzie tylko lepiej
Pierwsza różyczka to Gebruder Grimm? Coraz bardziej mi się podoba

Pierwsza różyczka to Gebruder Grimm? Coraz bardziej mi się podoba

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Braci Grimm zafundowałam sobie jesienią
i z utęsknieniem czekam na ich cudne kwiaty .Dobrze przezimował krzew zrobiłam tylko korygujące cięcie .Zdrowych Świat Dorotko 

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Ale przygody !
Już żeby takich nie było !
Widze że zakochujesz się w powojnikach
Tylko ja wszystko odpatruję od ciebie i brakuje bym ja się zakochał 
Cudownych świąt !!!

Widze że zakochujesz się w powojnikach

Cudownych świąt !!!

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Dorota, podziwiam twoją wstrzemięźliwość powojnikową. Też się staram, ale z różnym skutkiem. Czasem coś nieprzemyślanego jednak się zdarza
Przykro mi z powodu autka i innych problemów. Niestety nieuczciwi się zdarzają bardzo ciężko. Mi w zeszłym roku ktoś wjechał w nocy w ogrodzenie. Trzy stalowe przęsła były uszkodzone. Nic nie słyszałam bo to na drugim końcu działki a w nocy wichura szalała. Do tej pory nikt się nie ujawnił, naprawiałam na swój koszt. Ale koszta nie liczą się tak bardzo tak ten rodzący się brak zaufania do bliźniego

Przykro mi z powodu autka i innych problemów. Niestety nieuczciwi się zdarzają bardzo ciężko. Mi w zeszłym roku ktoś wjechał w nocy w ogrodzenie. Trzy stalowe przęsła były uszkodzone. Nic nie słyszałam bo to na drugim końcu działki a w nocy wichura szalała. Do tej pory nikt się nie ujawnił, naprawiałam na swój koszt. Ale koszta nie liczą się tak bardzo tak ten rodzący się brak zaufania do bliźniego

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
No tak,,przygodymati1999 pisze:Ale przygody !Już żeby takich nie było !
Widze że zakochujesz się w powojnikachTylko ja wszystko odpatruję od ciebie i brakuje bym ja się zakochał
Cudownych świąt !!!

Różyczki piękne.Zawsze podziwiam je bardzo u Ciebie

moje żyją.A z tych nowych ( posadzonych na jesieni ) tylko jedna jeszcze nie widziałam,żeby wypuszczała pączki.może będzie ciepełkom to i ona pokaże

Oprysku miedzianem jeszcze nie zdążyłam na nie zrobić

Ja w powojnikach zakochałam się 3 latka temu.I ciągle je dokupuję i upycham gdzie się da.Mam już kilkanaście.Sama nie wiem dokładnie ile

Radosnych i rodzinnych świąt życzę

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Dorotko a co myślisz o Pashminie ? Podoba mi się i nie wiem czy ... 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Obiecany murek będzie tam idealnie pasował.. czy z czerwonej cegły?
Ładnie skomponowałaś nasadzenia.... i sporo innych roślin tam Ci już wyłazi....

Bardzo jestem ciekawa kolorów na tych rabatkach

- JSZFRED
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko zaszalałaś z różyczkami nowa rabatka zapowiada sie interesująco 

- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Dorotko, mam nadzieję, że zdrowie całej Twojej rodzinie dopisuje i szczęście również. Rozumiem doskonale Twoje samopoczucie po takim wydarzeniu, jawnie nóż w kieszeni się otwiera jak popatrzymy co niektórzy ludzie potrafią wyczynić, jakie mają charakterki itp... Niestety to jest przygnębiające
Widzę, że też czekałaś na przycięcie róż, u mnie forsycje trochę przyhamowały z rozkwitaniem, ale pewnie już jutro pogoda poprawi się diametralnie (jak zawsze po Wielkanocy
), to będzie można wykonać kilka odłożonych prac.
A daj znać cóż to za polecana szkółka clematisowa, bo i ja mam chęć na kilka pnączy
Skąd lilie dostałaś?

Widzę, że też czekałaś na przycięcie róż, u mnie forsycje trochę przyhamowały z rozkwitaniem, ale pewnie już jutro pogoda poprawi się diametralnie (jak zawsze po Wielkanocy

A daj znać cóż to za polecana szkółka clematisowa, bo i ja mam chęć na kilka pnączy

Skąd lilie dostałaś?
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie