moja Rugia wygląda podobnie, też mam nadzieję, że choc kilka krzaczkow uda się dochowacBobejGS pisze:Moje poziomki są obecnie takie.
Mam cztery doniczki po 3-4szt. Ja będe się cieszył jak uda się choćby 10krzaczków dochować.
Poziomki - uprawa cz. 2
- oliwkaj
- 0p - Nowonarodzony 
- Od: 2 lut 2015, o 18:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Poziomki - uprawa cz. 2
Ewela

Dziś moje poziomki wyglądają tak:Goshia pisze:Dziś wysiałam moje poziomki. Odmiana Regina, zobaczymy co z tego będzie. Trochę późno, ale wcześniej jakoś nie było kiedy. Jako podłoża użyłam mieszanki ziemi do wysiewów z torfem kwaśnym w stosunku 1:1.

Mają odpowiednie tempo wzrostu?
Pozdrawiam, Gosia:)

- grazka100
- 500p 
- Od: 25 paź 2010, o 10:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje poziomeczki już wyrośnięte. Zrobię zdjęcia, ale teraz aparat wyjechał na kilka godzin 
Nie pikowałam ich, a mają już po 2-3 liście właściwe. Myślę, że jak są większe, top będzie łatwiej.

Nie pikowałam ich, a mają już po 2-3 liście właściwe. Myślę, że jak są większe, top będzie łatwiej.
- 
				laudanka
- 50p 
- Od: 27 lut 2014, o 14:11
Moje poziomeczki trochę podrosły. Muszę pozbyć się z domu kilku rozsad i pomyślałam właśnie o nich, myślicie, że będą miały się dobrze w nieogrzewanym tunelu? 

- 
				wincenty1
- 10p - Początkujący 
- Od: 6 kwie 2015, o 17:42
@ laudanka
Jestem balkonowym działkowcem :P
Jakieś dwa tygodnie temu część poziomek przeniosłem do lepiej naświetlonej "szklarni" z juli - nie widzę różnicy pomiędzy parapetem a szklarnią.

Jestem balkonowym działkowcem :P
Jakieś dwa tygodnie temu część poziomek przeniosłem do lepiej naświetlonej "szklarni" z juli - nie widzę różnicy pomiędzy parapetem a szklarnią.
Laudanka moje w doniczkach na balkonie wysiały się miesiąc temu i do głowy mi nie przyszło żeby coś z nimi robić wysiały się wiec niech sobie radzą  także Twoje spokojnie już pod tunel możesz dawać.
 także Twoje spokojnie już pod tunel możesz dawać.

także Twoje spokojnie już pod tunel możesz dawać.
 także Twoje spokojnie już pod tunel możesz dawać.- 
				laudanka
- 50p 
Dziękuję, wyniosę. myślałam, ze małe, to wrażliwe

- 
				laudanka
- 50p 
Ja pikuję jak mają trzy listki i malusie "serduszko"

- 
				Zielona__23
- 50p 
- Od: 30 mar 2010, o 18:07
Goshia za wcześnie- muszą mieć dwa listki conajmniej a Twoje mają dopiero liścienie. Ja przesadzałam do paletki ok 50 szt się mieściło a jak już zachodziły na siebie to wysadzałam  na działkę.
Nawet w październiku sadziłam i się przyjęły, a część w donicy balkonowej zostawiłam na strychu i były jakby zahibernowane więc teraz rozsadziłam je do kubków i nowa partia za jakiś tydzień powędruje na pole

Nawet w październiku sadziłam i się przyjęły, a część w donicy balkonowej zostawiłam na strychu i były jakby zahibernowane więc teraz rozsadziłam je do kubków i nowa partia za jakiś tydzień powędruje na pole

- rebeko
- 200p 
- Od: 6 sty 2015, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czy w kwietniu już można sadzić takie malusie poziomki do gruntu? Moje wysiane w lutym są popikowane i jak jest słonko hartowane po kilka godzin na balkonie.

- BEATA55555
- 200p 
- Od: 22 wrz 2008, o 17:05
Witajcie! Zakupiłam dziś cztery sadzonki poziomki a dwie z nich mają już kwiatki, posadzone są w małych doniczkach i tak sobie myślę czy mogę je od razu przesadzić do skrzynki balkonowej i wystawić na balkon? Czy lepiej przetrzymać je na parapecie jeszcze kilka dni? Do jakiej ziemi najlepiej je posadzić i jakiego nawozu używać?

- jarha
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Ja też dziś kupiłam na ryneczku 5 sadzonek Rugii (bo na moje siane malizny to mogę liczyć najwcześniej za rok  ) i od raz posadziłam w gruncie. Przecież poziomki nie są wrażliwe na taki chłód jak jest teraz i w centrum ogrodniczym też widziałam, że trzymają je na zewnątrz.
 ) i od raz posadziłam w gruncie. Przecież poziomki nie są wrażliwe na taki chłód jak jest teraz i w centrum ogrodniczym też widziałam, że trzymają je na zewnątrz.

) i od raz posadziłam w gruncie. Przecież poziomki nie są wrażliwe na taki chłód jak jest teraz i w centrum ogrodniczym też widziałam, że trzymają je na zewnątrz.
 ) i od raz posadziłam w gruncie. Przecież poziomki nie są wrażliwe na taki chłód jak jest teraz i w centrum ogrodniczym też widziałam, że trzymają je na zewnątrz.- BEATA55555
- 200p 
- Od: 22 wrz 2008, o 17:05
To ja swoje też posadzę tyle że do skrzynki balkonowej. Zastanawiam się tylko nad podłożem mam ziemię uniwersalną i torf kwaśny, może troszkę torfu dołożyć do ziemi?

- 
				wincenty1
- 10p - Początkujący 
- Od: 6 kwie 2015, o 17:42
Jak się sprawują Wasze sadzonki? Po początkowej radości z wykiełkowania i wzrostu, nastaje smutek bo od około dwóch tygodni poziomki nie rosną. Brak słońca?