Nowe życie w starej chatce

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nowe życie w starej chatce

Post »

BASIU pokaż gdzie mieszkasz, może utworzymy wątek starych domów :?: w których nam dobrze ;:306
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Kasiu zazdroszczę Ci tej przestrzeni do zagospodarowania :)
Jest gdzie pomysły realizować...ja już muszę się zastanawiać nad każdą roślinką gdzie ją mogę posadzić :roll:
Widzę ogrom pracy włożonej w uporządkowanie działeczki ;:215 ....teraz tylko planować i sadzić,sadzić.... :D
To "bambusowate" to skrzyp....hmmm...ja mam zimowy i podobny jest....może to on :?:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
nowapasja
1000p
1000p
Od: 28 sty 2011, o 10:25

Post »

A dokładnie skrzyp arktyczny (znalazłam) :D
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

barjed5251 pisze:Masz rację Kasiu.My też (ja i mąż) oglądaliśmy z 500 domów w internecie.były różne,na jedne patrzyłam obojętnie,bez żadnego zainteresowania,inne były interesujące,ale nic poza tym ,inne odpychały i wreszcie ten.Tylko zobaczyłam i już wiedziałam że musi być mój.Takie ciepło i spokój od niego biło ,mimo że był ubogi,zaniedbany(od 20 lat nikt w nim nie mieszkał),stał w gąszczu krzaczorów i ...czekal na nas.I tym sposobem stałam się posiadaczką starego(45 letniego ) domku z czerwonej cegły i dużego siedliska 60 ary,piwnicy ziemianki z kamieni i pomieszczenia gospodarskiego tez z kamienia.Chociaż mieszkamy dopiero trzeci rok,to czuję się tak jakbym mieszkała tu od zawsze.I oto chodzi,aby czuć się dobrze ,obojętnie czy to w mieszkaniu w bloku czy w domku na ,,zabitej dechami''wsi gdzie już ,,ptaki zawracają''.
O właśnie o to chodzi.
Zazdroszczę Ci tej ziemianki z kamienia :)

-- 3 kwi 2015, o 09:30 --
leszczyna pisze:BASIU pokaż gdzie mieszkasz, może utworzymy wątek starych domów :?: w których nam dobrze ;:306
Jestem za :!: ;:63

-- 3 kwi 2015, o 09:32 --
nowapasja pisze:A dokładnie skrzyp arktyczny (znalazłam) :D
Tak to ten.
Przesadze go w inne miejsce i ograniczę kamieniami.
Będzie ładna zielona kępa nawet zimą :lol:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu widzę ,że upiększasz swój ogródek ,fajnie wygląda nowa rabatka ,za parę lat w ogóle nie uwierzysz ,że było inaczej tak wszystko będzie rosło,szkoda ,że daleko mieszkasz ,tyle krzewów wykopuję ,i nie mam co z tym zrobić ,to duże i ciężkie bryły korzeniowe ,że nawet nie da się tego do paczki wsadzić ,chętnie bym Ci dała ,bo tyle masz nowego miejsca ,ale pomalutku osiągniesz ,u mnie po 10 latach ogród pęka w szwach ,życzę Ci tego ze szczerego serca ,żeby też tak było ,pozdrawiam i wszystkiego dobrego z okazji świąt ;:196
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję ;:196
Życzę wszystkim wesołych Świąt :!: ;:3
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Mój dom ma tyle lat co ja ,stawiali go rodzice a teraz zięć go odmłodził .. Tez nigdzie indziej nie chciałam mieszkać choć się na to zanosiło .. Gospodarstwo miał przejąc brat ale bratowa nie chciała tu mieszkać więc szybko wszystko uregulowałam aby się nie rozmyślili i mam całe siedlisko 2 hektarowe z moim domkiem ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Witaj Kasiu :) Trafiłam na Twój wątek przypadkowo- szukam inspiracji, by u siebie coś fajnego stworzyć, zaczynam od zera a na kwiatach to się w ogóle nie znam ;:185 Myślę, że będę do Ciebie często zaglądać, podglądać i może coś do siebie przeniosę. Bo u mnie obecnie tylko budynki i trawa- smutno i ponuro. Muszę zacząć działać w tym roku- tylko szkoda, że ograniczają mnie finanse. Ale może małymi kroczkami, podpatrując Forumowiczów i ja coś u siebie stworzę ;:224
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
sto-krotka
100p
100p
Od: 19 lut 2015, o 17:28

Post »

barjed5251 pisze:Masz rację Kasiu.My też (ja i mąż) oglądaliśmy z 500 domów w internecie.były różne,na jedne patrzyłam obojętnie,bez żadnego zainteresowania,inne były interesujące,ale nic poza tym ,inne odpychały i wreszcie ten.Tylko zobaczyłam i już wiedziałam że musi być mój.Takie ciepło i spokój od niego biło ,mimo że był ubogi,zaniedbany(od 20 lat nikt w nim nie mieszkał),stał w gąszczu krzaczorów i ...czekal na nas.I tym sposobem stałam się posiadaczką starego(45 letniego ) domku z czerwonej cegły i dużego siedliska 60 ary,piwnicy ziemianki z kamieni i pomieszczenia gospodarskiego tez z kamienia.Chociaż mieszkamy dopiero trzeci rok,to czuję się tak jakbym mieszkała tu od zawsze.I oto chodzi,aby czuć się dobrze ,obojętnie czy to w mieszkaniu w bloku czy w domku na ,,zabitej dechami''wsi gdzie już ,,ptaki zawracają''.
Ale u Ciebie musi być pięknie ;:oj może gdzieś na mnie czeka podobne miejsce, tylko jak je znaleźć ?
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

maniusika pisze:Mój dom ma tyle lat co ja ,stawiali go rodzice a teraz zięć go odmłodził .. Tez nigdzie indziej nie chciałam mieszkać choć się na to zanosiło .. Gospodarstwo miał przejąc brat ale bratowa nie chciała tu mieszkać więc szybko wszystko uregulowałam aby się nie rozmyślili i mam całe siedlisko 2 hektarowe z moim domkiem ..
No i dobrze że bratowa nie chciała tam mieszkać.
Masz teraz piękne duże siedlisko ;:138

andzia458 pisze:Witaj Kasiu :) Trafiłam na Twój wątek przypadkowo- szukam inspiracji, by u siebie coś fajnego stworzyć, zaczynam od zera a na kwiatach to się w ogóle nie znam ;:185 Myślę, że będę do Ciebie często zaglądać, podglądać i może coś do siebie przeniosę. Bo u mnie obecnie tylko budynki i trawa- smutno i ponuro. Muszę zacząć działać w tym roku- tylko szkoda, że ograniczają mnie finanse. Ale może małymi kroczkami, podpatrując Forumowiczów i ja coś u siebie stworzę ;:224
Ja też zaczynam od zera.
W październiku, jak kupiliśmy dom była kupa chwastów i śmieci.
Pomału, małymi kroczkami oczyszczam teren i sadzę pierwsze kwiatki.
na razie wszystkie pieniądze idą w dom, więc też nie szaleje z drogimi roślinami jakie bym chciała.
Kupuje pojedyncze tanie roślinki, i pomalu teren się zapelni ;:224
Dzisiaj kupiłam 2 pelargonie i 2 surfinie na okna :tan
A poniżej moje małe 4 sadzonki, odcięte w lutym od zeszłorocznej pelaśki
Obrazek
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Kasiu witaj i tak jest najlepiej - ja też tak zaczynałam, jednak Ty miałaść. to szczęście ,że tutaj trafiłaś. , pozdrawiam świątecznie :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Kasiu, Ty przynajmniej wiesz, co i gdzie sadzić ;:224 Ja jedynie na warzywkach cokolwiek się znam, orientuję bo już czwarty rok z kolei będę mieć swój warzywniak a sieję i sadzę tam właściwie wszystko. I czasami wydaje mi się, że chyba po prostu nie mam zmysłu artystycznego, wyobraźni przestrzennej, żeby zaplanować co i gdzie posadzić i jak to będzie wyglądało za jakiś czas.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Kasiu - tak miło i cieplutko piszesz o swoim domku, ogrodzie - od razu wiosenniej się robi. ;:215
Powodzenia życzę, będzie pięknie!
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie w ten świąteczny wieczór ;:7
Wczoraj rano pojechaliśmy na chwilę do chatki, zobaczyć czy wszystko w porządku.

Znalazłam kolejne kwiaty, o których istnieniu nie miałam pojęcia:
Obrazek
Obrazek
i jeszcze kilka kęp tulipanów w trawie :tan
Myślałam, że tam nic nie ma, a ciągle odkrywam nowe roślinki, ciekawe co jeszcze wyrośnie?

Przebiśniegi już przekwitły, zostały kuleczki
Obrazek

Kupiliśmy kijki na ognisko, już nie trzeba będzie strugać patyków :;230 :
Obrazek

I posadziliśmy dwie sosenki, niech rosną ;:108

A za oknem paskudnie, raz słońce, raz deszcz, śnieg, grad, ale widzę że u Was podobnie.
Obrazek
Obrazek

Miejmy nadzieję, że już niedługo będzie pięknie i wyjdziemy do ogrodów ;:3

AAAAaaa rzodkiewka wychodzi pod oknami :heja
joe22
50p
50p
Od: 6 sty 2014, o 01:17

Post »

Chwała dla Ciebie Kasiu za ratunek dla domu ;:180
W naszym kraju niestety kupuje się takie działki jak Twoja, burzy się budynki, wycina drzewa a następnie buduje się nowe domy i sadzi się nowe drzewa, gdzie tu logika ;:185
Ogród już ładnie uprzątnięty i wiosenne kwitnienia są ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”