Hortensje - ogrodowa , bukietowa , drzewkowata cz.IV
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Hortensje - ogrodowa , bukietowa , drzewkowata cz.IV
I ja mam hortensje po parę złotych z all..Ewelina ubolewa nad kosztami przesyłki ,ale nie kupuje się zazwyczaj jednej sadzonki bo nie warto,ja zawsze dobieram jakieś rośliny to wtedy przeliczając i tak się opłaci,nie mam nic przeciwko zakupom roslin w Biedronce ,sama cebulki kupuję ,ale w tym przypadku nie rozumiem tego "podniecenia"jak ktoś chce hortensję marki hortensja to kupi,miłośnik tych krzewów raczej nie ,a co kupi to się okaże jak zakwitną
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
dorcia7 Ja nie ubolewam nad kosztem transportu przy zakupie większej ilości roślin bo się opłaca mimo to. Sama mam zamówione już kilka bukietówek oraz inne rośliny u forumowych koleżanek. A jak to napisałaś " podniecenie" moje polega na tym, że zauważyłam te rośliny w ofercie i skoro jestem tak czy siak w Biedronce i wezmę jedną sadzonkę to nikomu krzywdy nie zrobię. Dla osoby , która ma prawie pusty ogródek to mało ważne jaka to odmiana będzie. Te na , których mi zależało zamówiłam a do najbliższej szkółki mam sporo kilometrów więc jeśli pojawią się takie oferty w pobliskich sklepach, w których i tak bywam to czemu miałabym nie kupić bynajmniej jednej, dwóch sadzonek??
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witajcie. No i nie skusiłam się na hortensje. Były mizerne i szkoda 9 zł za takie. Poza tym te same widziałam w innym, sklepie u mnie i też były kiepskie. Za to skusiłam się na powojnika
. A miałam nic nie kupować . No nic ciężko u mnie z postanowieniami. Pozdrawiam

Pozdrawiam. Anna
- Ika2008
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
No dałaś po oczach! Prześliczne okazy! 

Pozdrawiam, Marta.
- miwia
- 500p
- Od: 2 gru 2007, o 22:46
Aniu,
cudowne kwitnienia pokazałaś
Czy ta ślicznotka, o kwiatach w formie "talerzyków" to Blue Bird ?
Chętnie zobaczyłabym więcej zdjęć Twoich hortensji. Są wyjątkowo zdrowe i obficie kwitną. Rewelacja!
cudowne kwitnienia pokazałaś

Czy ta ślicznotka, o kwiatach w formie "talerzyków" to Blue Bird ?
Chętnie zobaczyłabym więcej zdjęć Twoich hortensji. Są wyjątkowo zdrowe i obficie kwitną. Rewelacja!
Na zdjęciach są:
1. u góry Hobergine, w tle Hanabi
u dołu Limelight - po lewej 2 lata temu gdy zostawiłam mniej pędów i były większe kwiaty, po prawej rok temu z większą ilością ale mniejszych kwiatów
2. u góry Coco i Hobergine
u dołu Ranice Nizza
3. u góry NN
u dołu Invincibelle SPIRIT, Selina
-- So 04 kwi 2015 19:28 --
W ubiegłym roku moje ogrodówki dosłownie dały po oczach. Całe były obsypane kwiatami
oto kilka fotek
Libelle

NN

Ranizze Nizza

Coco

Jedna z serii You&Me

Spike

Hanabi

Selina

1. u góry Hobergine, w tle Hanabi
u dołu Limelight - po lewej 2 lata temu gdy zostawiłam mniej pędów i były większe kwiaty, po prawej rok temu z większą ilością ale mniejszych kwiatów
2. u góry Coco i Hobergine
u dołu Ranice Nizza
3. u góry NN
u dołu Invincibelle SPIRIT, Selina
-- So 04 kwi 2015 19:28 --
W ubiegłym roku moje ogrodówki dosłownie dały po oczach. Całe były obsypane kwiatami

Libelle

NN

Ranizze Nizza

Coco

Jedna z serii You&Me

Spike

Hanabi

Selina

Pozdrawiam. Anna
- miwia
- 500p
Aniu,
dziękuję za nazwy. Oczywiście większości nie znam
Widzę u Ciebie sporą Coco i serię You&Me. Czy możesz potwierdzić (zaprzeczyć?) deklaracje producentów o kwitnieniu również na tegorocznych pędach ?
Spora kolekcja ciekawych odmian u Ciebie
dziękuję za nazwy. Oczywiście większości nie znam

Widzę u Ciebie sporą Coco i serię You&Me. Czy możesz potwierdzić (zaprzeczyć?) deklaracje producentów o kwitnieniu również na tegorocznych pędach ?
Spora kolekcja ciekawych odmian u Ciebie

Można tylko pozazdroscic takich kwitnień ogrodówek
u mnie tylko coco kwitnie ,reszte załatwiają wiosenne przymrozki

u mnie tylko coco kwitnie ,reszte załatwiają wiosenne przymrozki

Pozdrawiam. Ewa
Mirko, Coco na pewno kwitnie na pędach tegorocznych i dwuletnich. Co do hortensji z serii You&me to nie jestem pewna. To jedna ze starszej serii (Romance, Passion?) i najprawdopodobniej kwitnie tylko na zeszłorocznych pędach.
Pozdrawiam. Anna
Przepiękne. Ja jestem oszołomiona tą NN - kiedy moje będą takie????
- miwia
- 500p
Aniu - dziękuję Ci za informację. Potwierdzasz to, co czytałam i to, co sama zaobserwowałam. Eksperymentuje więc dalej z serią Everbloom i Endless Summer a You&Me sobie całkowicie odpuszczam.
Ewciu (mewa) - to pogoń to marznące towarzystwo i wymień na coś co nie marznie (aż tak)
Ewciu (mewa) - to pogoń to marznące towarzystwo i wymień na coś co nie marznie (aż tak)

-
- Od: 21 lis 2012, o 18:13
A ja dziękuje za zdjecie Oberżyny - ułatwiło mi to podjęcie decyzji o zakupie. Dla zainteresowanych podaje info z ulotki dot tej odmiany:
"Jeśli posadzisz tę hortensję w glebie wapiennej i cieniu- kwiaty będą w kolorze antycznego różu ! Jeśli w glebie wapiennej i w słońcu - kwiaty będą w kolorze głębokiej czerwieni ! Jeśli w glebie kwaśnej i cieniu - kwiaty będą w kolorze fioletowym ! Jeśli w glebie kwaśnej i słońcu - kwiaty będą w kolorze bakłażanu ! "
Czas pokaże czy to prawda
"Jeśli posadzisz tę hortensję w glebie wapiennej i cieniu- kwiaty będą w kolorze antycznego różu ! Jeśli w glebie wapiennej i w słońcu - kwiaty będą w kolorze głębokiej czerwieni ! Jeśli w glebie kwaśnej i cieniu - kwiaty będą w kolorze fioletowym ! Jeśli w glebie kwaśnej i słońcu - kwiaty będą w kolorze bakłażanu ! "
Czas pokaże czy to prawda
Mirka właśnie kupiłam blue Heaven z serii Everbloom
- reszcie zrobiłam w marcu wysoki kopiec z igliwia liczę w tym roku na kwiaty
potwierdzam co napisała Affa w temacie You & mee -po wiosennym przemarznięciu u mnie nie kwitnie mam Together, Forever

potwierdzam co napisała Affa w temacie You & mee -po wiosennym przemarznięciu u mnie nie kwitnie mam Together, Forever
Pozdrawiam. Ewa
- magduska81
- 500p
- Od: 11 wrz 2012, o 22:16
U mnie też seria You and Me przemarza:( może w tym roku coś będzie zima lekka,tak samo seria Magical mizernie kwitła, z ogrodówek to najbardziej Bouqet Rose,Nikko Blue,Ayesha Renate, Masja, Red Baron i kosmata, a i czekam na kwiaty od Avangarde ale też ciężko, za to stara odmiana Otaksa nie zawodzi...A ten bakłażan hmm kusi...
Przez moj ogród przewineło się wiele osób... po każdym została jakaś pamiątka. Najdroższe są te, które pozostały w sercu.
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco