Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków
- cyganka77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków
Też mam dwie i też z all. Jedna jeszcze nie złożona, ale pewnie za chwilę stanie, bo pomidorki już prawie wszystkie wyszły z ziemi.
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lucynko, przepraszam jeśli Cię uraziłam, ale na zdjęciu tak wygląda
. W którymś wątku o liliach przeczytałam że nie widziałaś takiej pełnej lilii. Ponieważ mam "fisia" na punkcie lilii, to Ci powiem że jest to lilia azjatka Coctail Twins, są jeszcze pełne Spring Pink
Anne Marie Dreams i Fata Morgana. One są nie całkowicie pełne, raczej mają podwóją ilość płatków. Szklarenki u nas w B też nie ma
A z zakupami nie mogło być inaczej przecież ktoś włożył Ci do koszyka te piękne kwiatuchy prawda? 

Anne Marie Dreams i Fata Morgana. One są nie całkowicie pełne, raczej mają podwóją ilość płatków. Szklarenki u nas w B też nie ma

Pozdrawiam Ela
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
I ja szklarenki nie dostałam, ale dziś idę do kolejnego sklepu, może tam będą jeszcze.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Marysiu - dziękuję w imieniu Miśki.
Pięknie i słodko mruczała podczas drapanka za uszkiem.
Julio, Elu, Zuziu - możliwe że nie do wszystkich B dowozili szklarenki w tym samym dniu.Ja bym się nie poddawała i zaglądałabym do rzeczonego marketu codziennie.
Asiu ja jedną minicieplarnię mam w oknie, drugą dokupiłam i wkrótce obie pójdą na balkon.
Eluniu - nie uraziłaś mnie ani trochę. Przeciwnie : cieszę się, że jesteś czujna i dociekliwa. Jeśli kiedykolwiek coś Cię u mnie zaniepokoi, nie zastanawiaj się, tylko pisz.
Za podpowiedź w sprawie lilii gorąco dziękuję. A te prymule może same wlazły do koszyka ? Kto wie...

Pięknie i słodko mruczała podczas drapanka za uszkiem.

Julio, Elu, Zuziu - możliwe że nie do wszystkich B dowozili szklarenki w tym samym dniu.Ja bym się nie poddawała i zaglądałabym do rzeczonego marketu codziennie.

Asiu ja jedną minicieplarnię mam w oknie, drugą dokupiłam i wkrótce obie pójdą na balkon.

Eluniu - nie uraziłaś mnie ani trochę. Przeciwnie : cieszę się, że jesteś czujna i dociekliwa. Jeśli kiedykolwiek coś Cię u mnie zaniepokoi, nie zastanawiaj się, tylko pisz.

Za podpowiedź w sprawie lilii gorąco dziękuję. A te prymule może same wlazły do koszyka ? Kto wie...
- Daria_Eliza
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lucynko, po raz pierwszy wpisuję się w Twoim wątku.
(Po lekach mam teraz często problemy ze spaniem, więc staram się nadrobić zaległości w Waszych ogrodach.)
Masz kochane zwierzaki! To super, że udało Ci się tak nauczyć kotkę, że jest z Wami na działce i z Wami wraca, a nie przepada gdzieś w dziczy.
No i fajnie, że masz eMa, który bardzo lubi zwierzęta i tak się nimi interesuje.
Śliczne koleusy Ci się udało przezimować, ależ mają kolorki.
A Twoje rozsady - zazdroszczę.
Masz super miejscówki dla swoich roślinek, nic dziwnego, że zaczynasz swoje wysiewy bardzo wcześnie.
Co roku tak wcześnie siałaś?
U mnie jedyny pokój, w którym mogą stać regałki z rozsadą, mimo że jest od południa, to wcale nie jest tak nasłoneczniony, bo balkon w tym pokoju jest taką loggią ze ściankami po bokach, w związku z tym do roślin w pokoju dociera mniej światła.
Spodobał mi się pomysł na uprawę szczypiorku w domu - dzięki, że się nim podzieliłaś.
Widziałam też, że kupiłaś nasionka takiej samej odmiany kosmosu jak ja - ten o pełnych kwiatach.
Ciekawe, czy mi się on uda?
Zazdroszczę również jeżyka na działce - obudził się już?
Mam pytanie co do rozsady papryki: jak pikowałaś siewki, to w nowej doniczce sadziłaś je głębiej? Tak żeby część łodyżki była przysypana ziemią?
Nigdy nie jestem pewna, której roślince to zaszkodzi, a której pomoże??? (Wiem tylko, że pomidory to lubią.)

(Po lekach mam teraz często problemy ze spaniem, więc staram się nadrobić zaległości w Waszych ogrodach.)
Masz kochane zwierzaki! To super, że udało Ci się tak nauczyć kotkę, że jest z Wami na działce i z Wami wraca, a nie przepada gdzieś w dziczy.
No i fajnie, że masz eMa, który bardzo lubi zwierzęta i tak się nimi interesuje.
Śliczne koleusy Ci się udało przezimować, ależ mają kolorki.

A Twoje rozsady - zazdroszczę.

Masz super miejscówki dla swoich roślinek, nic dziwnego, że zaczynasz swoje wysiewy bardzo wcześnie.
Co roku tak wcześnie siałaś?
U mnie jedyny pokój, w którym mogą stać regałki z rozsadą, mimo że jest od południa, to wcale nie jest tak nasłoneczniony, bo balkon w tym pokoju jest taką loggią ze ściankami po bokach, w związku z tym do roślin w pokoju dociera mniej światła.
Spodobał mi się pomysł na uprawę szczypiorku w domu - dzięki, że się nim podzieliłaś.

Widziałam też, że kupiłaś nasionka takiej samej odmiany kosmosu jak ja - ten o pełnych kwiatach.
Ciekawe, czy mi się on uda?
Zazdroszczę również jeżyka na działce - obudził się już?
Mam pytanie co do rozsady papryki: jak pikowałaś siewki, to w nowej doniczce sadziłaś je głębiej? Tak żeby część łodyżki była przysypana ziemią?
Nigdy nie jestem pewna, której roślince to zaszkodzi, a której pomoże??? (Wiem tylko, że pomidory to lubią.)
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Lucynko, odwiedziłam jeszcze dwie B i nic z tego
No nic, porozglądam się i zakupię sobie w necie, bo to bardzo przydatny sprzęt

No nic, porozglądam się i zakupię sobie w necie, bo to bardzo przydatny sprzęt

- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
Piękne te prymulki upolowałaś 

-
Dario - witam Cię bardzo serdecznie i dziękuję za ciepłe słowa; także w imieniu moich zwierząt i eMa.
Jeśli chodzi o moje wysiewy, to istotnie: zawsze mi się spieszy, a potem narzekam, że zbyt długo zawalają mi w domu i obiecuję sobie późniejsze siewy za rok. Oczywiście na obietnicy się kończy.
Jeżyk już się wyspał i przepadł. Niewdzięczny, pewnie polazł na inną działkę.
A'propos papryki - siałam ją po raz pierwszy i pikując sadziłam aż po liścienie i chyba dobrze, bo ładnie rosną.
Zuziu - przykro mi z powodu braku szklarenek w Twojej okolicy. Faktycznie, w tej sytuacji będziesz zmuszona poradzić sobie inaczej.
Paulinko - dziękuję
Ponieważ od jutra będę miała full gości, nie znajdę czasu na kontakt z Wami zapewne aż do wtorku.

Wszystkim przyjaciołom oraz gościom Forum życzę wspaniałych rodzinnych Świąt Wielkiej Nocy, wesołego Alleluja, smacznego jajka i mokrego dyngusa, ale niech to mokre nie leci z nieba. Na niebie życzę słoneczka, zero wiatru na dworze i na polu. Jednym słowem: ciepełka. Pogody ducha, gdyby aura spłatała jakiegoś figla.
Jeśli chodzi o moje wysiewy, to istotnie: zawsze mi się spieszy, a potem narzekam, że zbyt długo zawalają mi w domu i obiecuję sobie późniejsze siewy za rok. Oczywiście na obietnicy się kończy.
Jeżyk już się wyspał i przepadł. Niewdzięczny, pewnie polazł na inną działkę.
A'propos papryki - siałam ją po raz pierwszy i pikując sadziłam aż po liścienie i chyba dobrze, bo ładnie rosną.
Zuziu - przykro mi z powodu braku szklarenek w Twojej okolicy. Faktycznie, w tej sytuacji będziesz zmuszona poradzić sobie inaczej.
Paulinko - dziękuję

Ponieważ od jutra będę miała full gości, nie znajdę czasu na kontakt z Wami zapewne aż do wtorku.

Wszystkim przyjaciołom oraz gościom Forum życzę wspaniałych rodzinnych Świąt Wielkiej Nocy, wesołego Alleluja, smacznego jajka i mokrego dyngusa, ale niech to mokre nie leci z nieba. Na niebie życzę słoneczka, zero wiatru na dworze i na polu. Jednym słowem: ciepełka. Pogody ducha, gdyby aura spłatała jakiegoś figla.

- Daria_Eliza
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Lucynko i Tobie życzę radosnych Świąt Wielkanocnych i żeby się nam aura poprawiła!

- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Lucynko Z okazji Świąt Wielkanocnych życzę aby spełniały się wszystkie składane życzenia, a ogród zawsze cieszył swoją urodą. 

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
-
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 09:31
Wszystkiego co najlepsze na Święta
.

- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Lucynko a ja życzę Ci wszystkiego najlepszego nie tylko na święta, na zawsze

Pozdrawiam Ela
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lucynko bardzo lubię takie ozdoby z siana, są bardzo oryginalne a jak się nimi nacieszymy to nie ma z nimi kłopotu
Zdrowia i spokoju na Święta Ci życzę, a po świętach wspaniałej wiosny

Zdrowia i spokoju na Święta Ci życzę, a po świętach wspaniałej wiosny

-
Kochane koleżanki, drodzy przyjaciele - dziękuję Wam gorąco za życzenia świąteczne.
Moi goście już sobie pojechali. Jakieś krótkie te święta były, w domku zrobiło się tak jakoś pusto i smutno po tych dwóch pełnych gwaru dniach. Cieszę się, że mam Was, moi drodzy, bo zupełnie nie wiedziałabym, co z sobą zrobić. Jakaś chandra mnie zaczęła dopadać.
Za chwilę pospaceruję po Waszych wątkach, dzięki czemu znajdę się w większym gronie życzliwych osób i chandra pójdzie precz. Biegnę do Was.

Moi goście już sobie pojechali. Jakieś krótkie te święta były, w domku zrobiło się tak jakoś pusto i smutno po tych dwóch pełnych gwaru dniach. Cieszę się, że mam Was, moi drodzy, bo zupełnie nie wiedziałabym, co z sobą zrobić. Jakaś chandra mnie zaczęła dopadać.

Za chwilę pospaceruję po Waszych wątkach, dzięki czemu znajdę się w większym gronie życzliwych osób i chandra pójdzie precz. Biegnę do Was.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lucynko pewnie że chandra pójdzie precz, bo wieczór z nami, a po nocy może pogoda pozwoli to pobiegniecie na działkę do gołąbków. Tam zawsze jest coś do zrobienia, a potem za to jak się dobrze śpi
Czekam na cieplejszy czas, bo nawet pogoda nie jest brzydka, ale zimno mnie zniechęca do długiego przebywania w ogrodzie. Miłych snów!