Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków

Post »

Też mam dwie i też z all. Jedna jeszcze nie złożona, ale pewnie za chwilę stanie, bo pomidorki już prawie wszystkie wyszły z ziemi.
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko, przepraszam jeśli Cię uraziłam, ale na zdjęciu tak wygląda ;:185 . W którymś wątku o liliach przeczytałam że nie widziałaś takiej pełnej lilii. Ponieważ mam "fisia" na punkcie lilii, to Ci powiem że jest to lilia azjatka Coctail Twins, są jeszcze pełne Spring Pink
Anne Marie Dreams i Fata Morgana. One są nie całkowicie pełne, raczej mają podwóją ilość płatków. Szklarenki u nas w B też nie ma ;:145 A z zakupami nie mogło być inaczej przecież ktoś włożył Ci do koszyka te piękne kwiatuchy prawda? ;:108
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

I ja szklarenki nie dostałam, ale dziś idę do kolejnego sklepu, może tam będą jeszcze.
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu - dziękuję w imieniu Miśki. ;:180
Pięknie i słodko mruczała podczas drapanka za uszkiem. :)

Julio, Elu, Zuziu - możliwe że nie do wszystkich B dowozili szklarenki w tym samym dniu.Ja bym się nie poddawała i zaglądałabym do rzeczonego marketu codziennie. :tan

Asiu ja jedną minicieplarnię mam w oknie, drugą dokupiłam i wkrótce obie pójdą na balkon. ;:215

Eluniu - nie uraziłaś mnie ani trochę. Przeciwnie : cieszę się, że jesteś czujna i dociekliwa. Jeśli kiedykolwiek coś Cię u mnie zaniepokoi, nie zastanawiaj się, tylko pisz. ;:108
Za podpowiedź w sprawie lilii gorąco dziękuję. A te prymule może same wlazły do koszyka ? Kto wie...
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lucynko, po raz pierwszy wpisuję się w Twoim wątku. :wit

(Po lekach mam teraz często problemy ze spaniem, więc staram się nadrobić zaległości w Waszych ogrodach.)

Masz kochane zwierzaki! To super, że udało Ci się tak nauczyć kotkę, że jest z Wami na działce i z Wami wraca, a nie przepada gdzieś w dziczy.
No i fajnie, że masz eMa, który bardzo lubi zwierzęta i tak się nimi interesuje.

Śliczne koleusy Ci się udało przezimować, ależ mają kolorki. :!:
A Twoje rozsady - zazdroszczę. ;:oj
Masz super miejscówki dla swoich roślinek, nic dziwnego, że zaczynasz swoje wysiewy bardzo wcześnie.
Co roku tak wcześnie siałaś?
U mnie jedyny pokój, w którym mogą stać regałki z rozsadą, mimo że jest od południa, to wcale nie jest tak nasłoneczniony, bo balkon w tym pokoju jest taką loggią ze ściankami po bokach, w związku z tym do roślin w pokoju dociera mniej światła.

Spodobał mi się pomysł na uprawę szczypiorku w domu - dzięki, że się nim podzieliłaś. ;:333

Widziałam też, że kupiłaś nasionka takiej samej odmiany kosmosu jak ja - ten o pełnych kwiatach.
Ciekawe, czy mi się on uda?

Zazdroszczę również jeżyka na działce - obudził się już?

Mam pytanie co do rozsady papryki: jak pikowałaś siewki, to w nowej doniczce sadziłaś je głębiej? Tak żeby część łodyżki była przysypana ziemią?
Nigdy nie jestem pewna, której roślince to zaszkodzi, a której pomoże??? (Wiem tylko, że pomidory to lubią.)
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Lucynko, odwiedziłam jeszcze dwie B i nic z tego ;:185
No nic, porozglądam się i zakupię sobie w necie, bo to bardzo przydatny sprzęt ;:108
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Piękne te prymulki upolowałaś ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dario - witam Cię bardzo serdecznie i dziękuję za ciepłe słowa; także w imieniu moich zwierząt i eMa.
Jeśli chodzi o moje wysiewy, to istotnie: zawsze mi się spieszy, a potem narzekam, że zbyt długo zawalają mi w domu i obiecuję sobie późniejsze siewy za rok. Oczywiście na obietnicy się kończy.
Jeżyk już się wyspał i przepadł. Niewdzięczny, pewnie polazł na inną działkę.
A'propos papryki - siałam ją po raz pierwszy i pikując sadziłam aż po liścienie i chyba dobrze, bo ładnie rosną.

Zuziu - przykro mi z powodu braku szklarenek w Twojej okolicy. Faktycznie, w tej sytuacji będziesz zmuszona poradzić sobie inaczej.

Paulinko - dziękuję ;:196

Ponieważ od jutra będę miała full gości, nie znajdę czasu na kontakt z Wami zapewne aż do wtorku.

Obrazek

Wszystkim przyjaciołom oraz gościom Forum życzę wspaniałych rodzinnych Świąt Wielkiej Nocy, wesołego Alleluja, smacznego jajka i mokrego dyngusa, ale niech to mokre nie leci z nieba. Na niebie życzę słoneczka, zero wiatru na dworze i na polu. Jednym słowem: ciepełka. Pogody ducha, gdyby aura spłatała jakiegoś figla. ;:196 ;:3 ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Lucynko i Tobie życzę radosnych Świąt Wielkanocnych i żeby się nam aura poprawiła!

Obrazek
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko Z okazji Świąt Wielkanocnych życzę aby spełniały się wszystkie składane życzenia, a ogród zawsze cieszył swoją urodą. Obrazek
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Iwona i Piotr
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 09:31

Post »

Wszystkiego co najlepsze na Święta :).
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Lucynko a ja życzę Ci wszystkiego najlepszego nie tylko na święta, na zawsze :;230 ;:167
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko bardzo lubię takie ozdoby z siana, są bardzo oryginalne a jak się nimi nacieszymy to nie ma z nimi kłopotu :D
Zdrowia i spokoju na Święta Ci życzę, a po świętach wspaniałej wiosny ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Kochane koleżanki, drodzy przyjaciele - dziękuję Wam gorąco za życzenia świąteczne. ;:180 ;:180 ;:180

Moi goście już sobie pojechali. Jakieś krótkie te święta były, w domku zrobiło się tak jakoś pusto i smutno po tych dwóch pełnych gwaru dniach. Cieszę się, że mam Was, moi drodzy, bo zupełnie nie wiedziałabym, co z sobą zrobić. Jakaś chandra mnie zaczęła dopadać. ;:223

Za chwilę pospaceruję po Waszych wątkach, dzięki czemu znajdę się w większym gronie życzliwych osób i chandra pójdzie precz. Biegnę do Was. ;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko pewnie że chandra pójdzie precz, bo wieczór z nami, a po nocy może pogoda pozwoli to pobiegniecie na działkę do gołąbków. Tam zawsze jest coś do zrobienia, a potem za to jak się dobrze śpi ;:19 Czekam na cieplejszy czas, bo nawet pogoda nie jest brzydka, ale zimno mnie zniechęca do długiego przebywania w ogrodzie. Miłych snów!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”