Kolejny rok- kolejne próby
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolejny rok- kolejne próby
Nie myślałam o niczym konkretnym. Po prostu brałam pod uwagę odwrócenie żeby pobawić się w makro. Mam obiektyw który w nazwie teoretycznie ma makro ale jak dla mnie bardziej wpada w tele niż w makro. Lepsze makro wychodzi ze zwykłego obiektywu dodanego w zestawie z Alfą.
O AF nawet nie myślę, wiem że lepiej makro ustawić ręcznie. I nawet w sumie bardziej mi się to podoba. Gorzej, jak chcemy obfocić ptaki w locie. Leci Ci taka czapla czy bocian i tu szybko szybko ustaw ostrość.
U mnie grad nie padał. Ale grzmiało solidnie. Na działce podobno czarno się zrobiło. Dobrze, róże posadzone będą podlewane.
O AF nawet nie myślę, wiem że lepiej makro ustawić ręcznie. I nawet w sumie bardziej mi się to podoba. Gorzej, jak chcemy obfocić ptaki w locie. Leci Ci taka czapla czy bocian i tu szybko szybko ustaw ostrość.
U mnie grad nie padał. Ale grzmiało solidnie. Na działce podobno czarno się zrobiło. Dobrze, róże posadzone będą podlewane.
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczny stroik, ale masz zdolności 

Stroik śliczny, też muszę powoli o czymś myśleć
U nas zimno i leje prawie cały dzień, a szkoda ..w zeszłym tygodniu w krótkim rękawku chodziłam.
Na forum trafiłam z powodu liliowców, a teraz to już sama nie wiem ... od jesieni w moim ogrodzie dodatkowo pojawiły się jeżówki, hosty i żurawki. A teraz po lekturze zdecydowałam jeszcze pomiędzy azalie posadzić kilka hortensji. Niestety, co jedna to piękniejsza i normalnie nie mogłam się zdecydować, właśnie zamówiłam 8 szt. Teraz się zastanawiam gdzie ja je posadzę

U nas zimno i leje prawie cały dzień, a szkoda ..w zeszłym tygodniu w krótkim rękawku chodziłam.
Na forum trafiłam z powodu liliowców, a teraz to już sama nie wiem ... od jesieni w moim ogrodzie dodatkowo pojawiły się jeżówki, hosty i żurawki. A teraz po lekturze zdecydowałam jeszcze pomiędzy azalie posadzić kilka hortensji. Niestety, co jedna to piękniejsza i normalnie nie mogłam się zdecydować, właśnie zamówiłam 8 szt. Teraz się zastanawiam gdzie ja je posadzę

Pozdrawiam
Beata
Beata
- aleksanderk
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
łał ,ale czadu dawało ,biało jak zimą .

- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Jakoś tak sony dsc h7
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
U nas też padał grad, nawet dwukrotnie
ale szybko topniał.
Stroik śliczny, ja też czasem bawię się w takie rzeczy
Masz ty kobietko pomysły, mogę trochę podpatrzeć? 

Stroik śliczny, ja też czasem bawię się w takie rzeczy

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
O matko jedyna
wierzyć się nie chce ,że taki grad na Wielkanoc
Całe szczęście ,że marzec był ok, bo ja w tej Kudowie dostałabym po głowie, zwłaszcza,że na wszystkie zabiegi trzeba było chodzić i to kawałek
No ale jak to będzie jajka święcić, zasypie śniegiem 

- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Rzeczywiście niesamowity grad
Stroik śliczny 

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ewuniu przepiękny stroik.
No cudo!
U mnie było identycznie, tzn grad padał dość duży ale na szczęście szybciutko topniał.

U mnie było identycznie, tzn grad padał dość duży ale na szczęście szybciutko topniał.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
U mnie tez grad padał, ale tylko przez chwilę i zaraz stopniał. Może nawet to nie był grad, tylko bardzo duży śnieg
dzisiaj to nawet trochę słoneczka było pomiędzy opadami, tylko ten wiatr był wstrętny
dzisiaj to nawet trochę słoneczka było pomiędzy opadami, tylko ten wiatr był wstrętny

-
Do mnie wtedy ten grad nie dotarł. Za to dzisiaj padał. Na szczęście nie aż tak, żeby zabielić. Powariowała ta pogoda jak słowo daje. Bez sensu.
Dziewczyny ta pogoda normalnie powariowała. Dziś deszcz, śnieg , grad ,w międzyczasie słońce
. W ciągu 15 minut wszystkie zjawiska występowały, normalnie szok i jeszcze ten wiatr. Brrr - Nic mi się nie chce przez tą pogodę.

Pozdrawiam. Ewa
-
No właśnie, zero chęci na cokolwiek. Praca w ogrodzie się nawarstwia, święta miały być dla mnie czasem odpoczynku. Łowienia rybek, spacerów. A tu jak jechać jak taka parodia za oknem?
Pogoda straszna, u mnie też wieje i leje. Dzisiaj z zakupami ledwo do samochodu doszłam.
Nic się nie chce.