Krysiu! Jeśli tylko sobie coś upatrzysz w letnim sezonie - daj znać. Od Ciebie mam/miałam najpiękniejsze odmiany, chociażby Myama Fubuki czy Barbarossa

Uskubnęłam dalię, będę ją monitorować. Stoi nad zlewozmywakiem i jest pod stałą kontrolą

Plany dzisiejsze wykonane! Nie posiałam jeszcze rzeżuchy, ale zrobię to jutro w kiełkownicy. Dziś jest zajęta przez inne kiełki, ale jutro już "sprzątam" i jemy. W kiełkownicy rzeżucha najlepiej mi się udaje. Wszystkie "jeże" z kamionki, waciki itd jakoś nie zdają egzaminu.

Posadziłam lilie 4 szt. , byliny: tojad (nigdy chyba nie miałam), liatry i coś tam jeszcze, nie pamiętam

Posiałam: pietruszkę cukrową i liściastą, marchewki (podługiej przerwie, koper włoski i zwykły, buraczki (tak, wiem, że za wcześnie, ale potem zapomnę), rukolę i posadziłam cebulki dymki. Jestem ciekawa, czy urosną, bo zawsze mam z tym problem: dlaczego innym z tego wyrastają spore cebule, a mi nie!

Aaa! I posadziłam 4 róże do gruntu, a 2 do donic. Nie dostały bananów, a tulko skórki i inne takie tam smakołyki

No i pelargonie przesadziłam. Nie wiem, czy dobrze, ale postawiłam je w szklarni, bo w domu nie mam już miejsca.

I parę kwiatków z ogródka: