Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków
Ło jejjju Lucynko. Em by mnie z domu wyrzucił jakbym takie zapasy w mieszkaniu robiła. Początkowo myślałam że powojników nakupowałaś.
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lucyna nie mogę porównać, bo nie widać głębokości Twoich donic, z tego co wiem to kalia potrzebuje przynajmniej 20 cm ,bo korzenie ma od góry.
Pozdrawiam Ela
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Madziu - my z eMem tylko we dwoje , pokoi 3, jeden zamknięty przed kotą i tam całe okno wykorzystuję. M tam prawie nie wchodzi, bo nie ma po co.
Mam jeszcze minicieplarnie na oknie południowym, kota im nie szkodzi, bo są z twardego plastyku.
Jedno okno wolne od kwiatów - dla koty.
Elu - niestety, moje doniczki mają tylko 15 cm. Myślisz, że zbyt niskie? Przesadzić do większych?
Mam jeszcze minicieplarnie na oknie południowym, kota im nie szkodzi, bo są z twardego plastyku.
Jedno okno wolne od kwiatów - dla koty.
Elu - niestety, moje doniczki mają tylko 15 cm. Myślisz, że zbyt niskie? Przesadzić do większych?
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Lucynko, widzę super szklarenkę z lewej strony, tą z nakładaną folią. Ja takową chciałam nabyć na dwór, zamiast moich wymysłów włókninowych
Zdradzisz gdzie kupiłaś i jaki mniej/więcej to koszt?

- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
O Lucynko
Gdybym tylko miała wolny pokój
Ciekawa jestem tych Kalli, nigdy nie miałam 

- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
O kurczę,ale roślinek
prawie,jak w ogrodniczym
Też się zastanawiałam nad kupnem kalli i chyba się skuszę chyba,że już za późno na sadzenie
W tej chwili u mnie pada śnieg 

Lucynko, ekspertem od kalii nie jestem bo w tamtym roku miałem je pierwszy raz i również musiałem je przesadzić do większej doniczki bo korzenie wystawały a miałem mniejsze rośliny niż Ty, więc pewnie niestety Twoje doniczki są za małe
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Lucynko, zmierzyłam donicę z ub.roku w której kupiłam kalię ma 15 cm.Twoim widać korzenie nie wyłażą na wierzch to może dadzą radę sama musisz zdecydować. Ja raczej jeśli mogę Ci coś poradzić to podlej ziemię nadmanganianem bo masz pleśnia
Pozdrawiam Ela
-
Zuziu - tę minicieplarnię, o którą pytasz, dostałam w prezencie od syna i synowej w ubiegłym roku. Wiem, że kupili ją w Ler-----Mar-----, ale ceny nie znam.
Paulinko - ja też po raz pierwszy sadziłam kalle i sama jestem ciekawa, jak się popiszą.
Lucynko - nie sądzę, by było zbyt późno na sadzenie kalli. Właśnie wraca zima i - zdaje się - na ciepełko przyjdzie nam jeszcze poczekać. Sadż, kochana, najwyżej później Ci zakwitną.
Rafale - słusznie zauważyłeś : będę musiała przenieść swoje kalle do większej doniczki. Choćby na wszelki wypadek, żeby nie zmarniały.
Elu - ponieważ postraszyłaś mnie pleśnią, obejrzałam dokładnie wszystkie swoje doniczki. Jednak nie, nie ma pleśni, w kallach też nie ma. Wydaje się, że fota wprowadza w błąd. Ale dziękuję za czujność.
Pogoda, niestety, nie sprzyja spacerom na działkę, ale zbliżające się święta zmuszają do marszu na ryneczek. Też się dzisiaj wybrałam po zakupy niezbędne w kuchni i oczywiście wróciłam z :

Paulinko - ja też po raz pierwszy sadziłam kalle i sama jestem ciekawa, jak się popiszą.
Lucynko - nie sądzę, by było zbyt późno na sadzenie kalli. Właśnie wraca zima i - zdaje się - na ciepełko przyjdzie nam jeszcze poczekać. Sadż, kochana, najwyżej później Ci zakwitną.
Rafale - słusznie zauważyłeś : będę musiała przenieść swoje kalle do większej doniczki. Choćby na wszelki wypadek, żeby nie zmarniały.
Elu - ponieważ postraszyłaś mnie pleśnią, obejrzałam dokładnie wszystkie swoje doniczki. Jednak nie, nie ma pleśni, w kallach też nie ma. Wydaje się, że fota wprowadza w błąd. Ale dziękuję za czujność.
Pogoda, niestety, nie sprzyja spacerom na działkę, ale zbliżające się święta zmuszają do marszu na ryneczek. Też się dzisiaj wybrałam po zakupy niezbędne w kuchni i oczywiście wróciłam z :

-
Zuziu - wysłałam Ci PW - pilne.sweetdaisy pisze:Lucynko, widzę super szklarenkę z lewej strony, tą z nakładaną folią. Ja takową chciałam nabyć na dwór, zamiast moich wymysłów włókninowych![]()
-
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 09:31
Ta po lewej (pomarańczowo-czerwona?) to ma taki kolorek czy na fotce?
-
Iwonko - ta prymula ma taki wlaśnie kolor, ale zdjęcie nie pokazało tego, co dodatkowo ją zdobi - żółte wąziutkie obramowania każdego płatka.
-
Kochani, dzisiaj do Biedry dowieźli minicieplarnie. Takie czteropółkowe z naciąganą folią. Na zdjęciu w moim wątku widać, jak wygląda - na razie postawiłam ją w oknie, później pójdzie na balkon. Jest świetna do hartowania młodych roślinek.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Lucynko masz śliczną Misię! podrap ją ode mnie za uszkiem
Takie szklarenki były w B. ja taką kupiłam na Al i jestem z niej bardzo zadowolona.

Takie szklarenki były w B. ja taką kupiłam na Al i jestem z niej bardzo zadowolona.

- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Lucynko takie kolorowe zakupy spożywcze też lubię 
cieplarni szukałam u mnie nie ma

cieplarni szukałam u mnie nie ma

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie