Jadźko a te ogórki nie za wcześnie
 ...widza, że nie możesz usiedzieć
 ...widza, że nie możesz usiedzieć   A wiela mosz stopni w tym inspekciku ogródkowym zimowym
 A wiela mosz stopni w tym inspekciku ogródkowym zimowym  
 Nelka
 ...nie wierzę własnym oczom. Fajnie, że się pojawiłaś. Trocha wiosny i wszystkim w duszy gra
  ...nie wierzę własnym oczom. Fajnie, że się pojawiłaś. Trocha wiosny i wszystkim w duszy gra  Wiesz już nie umia się doczekać do swoich pomidorków..ten smak już działa na wyobraźnia. Nasiona pomidorków podkiełkowałam na wilgotnym ręczniku papierowym no i już siedzą na paletce. Posiałam jeszcze rukiew wodną i anagalis po raz pierwszy...zobaczymy co z tego wyrośnie. Ciekawe co za róże sadzisz...ja własnie dostałam wiadomość od Ewiczki Gloriadei, że po niedzieli dostana róże.
 Wiesz już nie umia się doczekać do swoich pomidorków..ten smak już działa na wyobraźnia. Nasiona pomidorków podkiełkowałam na wilgotnym ręczniku papierowym no i już siedzą na paletce. Posiałam jeszcze rukiew wodną i anagalis po raz pierwszy...zobaczymy co z tego wyrośnie. Ciekawe co za róże sadzisz...ja własnie dostałam wiadomość od Ewiczki Gloriadei, że po niedzieli dostana róże.  
 Ewko jeżeli wypuściło listki to znaczy, że żyje a to już dobrze...teraz tylko dokarmiaj a zobaczysz w przyszłym roku jak zakwitnie. Gorczycę białą posieja dopiero po świętach na miejscu gdzie posadza pomidory i papryki....szybko kiełkuje a więc zagłuszy chwasty a przed kwitnieniem o ile zdąży przekopię i wyrównam. Wzbogaca glebę i ogranicza występowanie nicieni.
,
Typowe wiosenne kolorki.

,
Na zegrodce wreszcie coś się ruszyło...pokazały się sasanki, pączusie mają narcyzki, zazieleniły się orliki no i cała wiosenna reszta.
,

....nie chcę mieszkać na pustyni.
 ....nie chcę mieszkać na pustyni.