Mój Raj cz. IV
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój Raj cz. IV
Śliczny ciemiernik,ja posadziłam jesienią dwa,coś tam z ziemi wychodzi ale to pewnie nowy liść
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Grażynko nie tylko masz elegancki parapet ! w ogrodzie też wiosennie kolorowo!
Obfitych plonów
Obfitych plonów

- Milcia120
- 500p
- Od: 1 lut 2014, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miło się patrzy na takie piękne kwiaty.
Śliczne zdjęcia a Ciemiernik rzeczywiście cudowny. Podobają mi się też te czysto białe krokusiki - takie eleganckie.
Sporo porobiłaś i masz rację każda - nawet najmniejsza roślinka nas cieszy a jeszcze jak jest przez nas osobiście posiana lub posadzona to cieszy jeszcze bardziej i raduje się serduszko.
Sporo porobiłaś i masz rację każda - nawet najmniejsza roślinka nas cieszy a jeszcze jak jest przez nas osobiście posiana lub posadzona to cieszy jeszcze bardziej i raduje się serduszko.

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oooo, jak u Ciebie kolorowo
a jakie pomidorki, super sprawa
no i masz namiot to możesz mieć prawdziwe nowalijki
może i ja sobie sprawię namiot

- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Grażynko następne zdjęcia za puszkinią , taki , mały biały kwiatek , cóż to takiego ? Wyobraź sobie że znalazłam takie małe u siebie i nie mam pojęcia skąd ani co to
M8je krokusiki już przekwitły
więc z przyjemnością oglądam Twoje 

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
To jest śnieżnik w kolorze bieli.chalaputkowo pisze:Grażynko następne zdjęcia za puszkinią , taki , mały biały kwiatek , cóż to takiego ?

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Roślinki w ogrodzie deszczyk podlewa,żeby jeszcze było trochę cieplej,pobożne życzenie,niestety do świąt deszcze ze śniegiem a i temperatura nie przekroczy 8 stopni,no cóż nie mamy na to wpływu,
Kasiu moje krokusy jedne już leżą na ziemi te w słońcu a inne te w cieniu dopiero teraz ładnie kwitną,zależy gdzie posadzone,dziękuję Ci Kasiu za podpowiedź odnośnie tych białych kwiatków,myślałam że to cebulica syberyjska ,jest bardzo podobna
Dorotko mam tego ciemiernika trzeci sezon a dopiero w tym roku pokazał na co go stać,Twoimi na pewno jeszcze się nacieszysz,tylko nie w tym roku
Marysiu dziękuję i Tobie też życzę obfitego sezonu
Milciu dziękuję za miłe słowa
Madziu jak ciemiernik nie kwitł mi przez dwa lata miałam ochotę pozbyć się go , dobrze że tego nie zrobiłam ,może wyczuł moje myśli
Karolko namiocik super sprawa , wysiewam w nim wcześniej kwiatki jednoroczne jak cynie astry i aksamitki,mam w ten sposób wcześniej rozsady, bo w domu nie mam gdzie trzymać
Moniś Kasiulka już Ci odpowiedziała , bo ja myślałam o innej nazwie,
moje niektóre krokusy są późniejsze bo rosną za żywopłotem ,mam nadzieję że wytrzymają do Świąt ,
oglądałam dzisiaj moją magnolię i widziałam w niektórych pąkach białe noski ,żeby tylko mróz nie pokrzyżował jej planów, bo też ma mi zakwitnąć na święta,tak mi szeptała
mili goście dla Was jeszcze cieplutki kwiatek hibiskusa

Kasiu moje krokusy jedne już leżą na ziemi te w słońcu a inne te w cieniu dopiero teraz ładnie kwitną,zależy gdzie posadzone,dziękuję Ci Kasiu za podpowiedź odnośnie tych białych kwiatków,myślałam że to cebulica syberyjska ,jest bardzo podobna

Dorotko mam tego ciemiernika trzeci sezon a dopiero w tym roku pokazał na co go stać,Twoimi na pewno jeszcze się nacieszysz,tylko nie w tym roku

Marysiu dziękuję i Tobie też życzę obfitego sezonu

Milciu dziękuję za miłe słowa

Madziu jak ciemiernik nie kwitł mi przez dwa lata miałam ochotę pozbyć się go , dobrze że tego nie zrobiłam ,może wyczuł moje myśli

Karolko namiocik super sprawa , wysiewam w nim wcześniej kwiatki jednoroczne jak cynie astry i aksamitki,mam w ten sposób wcześniej rozsady, bo w domu nie mam gdzie trzymać

Moniś Kasiulka już Ci odpowiedziała , bo ja myślałam o innej nazwie,

oglądałam dzisiaj moją magnolię i widziałam w niektórych pąkach białe noski ,żeby tylko mróz nie pokrzyżował jej planów, bo też ma mi zakwitnąć na święta,tak mi szeptała

mili goście dla Was jeszcze cieplutki kwiatek hibiskusa

- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Grażynko parapet wygląda niczym mój, ale co tam. My się cieszymy, a roślinki jeszcze bardziej bo mają widno
Krokusiki wyglądają cudnie w takich kępach. Moje kwitną pojedynczo, ale za kilka lat-kto wie-może się rozrosną i też dadzą taki piękny pokaz 

Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2

Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Grażynko i jak spacerek po działeczce

-
- 50p
- Od: 22 lut 2014, o 12:34
Witam. Przeszłam się po Twojej działce. Piękna, zadbana, i te wszystkie kwitnące cudeńka 

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Nie wiem jak u Was ale u mnie wieje że głowę chce urwać].Nici z wyjścia na działkę a miałam w planie rozkopczykować różyczki .no cóż muszę poczekać na lepszą pogodę
Andziu pierwsze moje krokusy były posadzone pojedynczo na trawniku,pierwszy rok wyglądały bardzo ładnie takie grube okazałe ,na drugi rok było ich coraz to mniej a w tym roku prawie wcale,dlatego w zeszłym roku posadziłam nowe ale na rabatkach i pod drzewkami ale już w kępach,wydaje mi się że one tak szybko nie rozrastają się i trzeba je od razu sadzić w kępach
Wiolu pojechałam rowerkiem pod wieczór na działkę,posiałam nawóz pod moje kwiatki,dzisiejszy deszcz bardzo się przydał
Madziu miło mi Cię gościć ,dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego kącika, zapraszam częściej
Karolinko jak szaro i deszczowo za oknem to taki kwiatek hibiskusa to miód na moje oczy ,są już kolejne pąki

Andziu pierwsze moje krokusy były posadzone pojedynczo na trawniku,pierwszy rok wyglądały bardzo ładnie takie grube okazałe ,na drugi rok było ich coraz to mniej a w tym roku prawie wcale,dlatego w zeszłym roku posadziłam nowe ale na rabatkach i pod drzewkami ale już w kępach,wydaje mi się że one tak szybko nie rozrastają się i trzeba je od razu sadzić w kępach

Wiolu pojechałam rowerkiem pod wieczór na działkę,posiałam nawóz pod moje kwiatki,dzisiejszy deszcz bardzo się przydał

Madziu miło mi Cię gościć ,dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego kącika, zapraszam częściej

Karolinko jak szaro i deszczowo za oknem to taki kwiatek hibiskusa to miód na moje oczy ,są już kolejne pąki

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Szkoda,że tak krótko kwitną, ale są piękne

-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Ale piękny kolor, jeszcze brak takich barw w ogrodzie, tym bardziej podziwiam. Mi właśnie w domu pada przedostatni kwiat
.