Mateusz to może pod samą sasankę dosyp piachu

- nie wiem co doradzić , u mnie piachy i chciałabym glinę , brat ma mocną glinę i co roku wiosną narzeka, że ta się zbliża bo musi co tydzień kosić trawę .Zajeździł już chyba ze cztery kosiarki spalinowe ok 7 KM każda
Aniu widać ,że ta pogoda nas nie rozpieszcza, ale obiecałam sobie że po świętach pojadę i nawet jakbym miała sobotę pracującą to wezmę wolne .
Przecież to się nie mieści w głowie, żebym jeszcze nie nocowała

- mam do przesadzenia kilka hortensji - bariery muszę wkopać między tujami, a borówkami
przygotować miejsce pod przyszłą hortensję dębolistną, pod powojniki . O matulu ile roboty mam
Aniu jak dziś szłam do pracy to mi parasolkę połamało

, Także pocieszę Ciebie, że nie tylko u Ciebie jest paskudnie. jest nas więcej
Zuziu a mnie od zeszłego roczku właśnie wzięło na owady,a wiesz dlaczego?
Dlatego ,że gołym okiem nie widzimy ich piękna . Spójrz na żuczka i zobacz jakie ma piękne czułki , łebek jakiś podziurkowany - gołym okiem tego nie zobaczysz.
Wpisz sobie w google pająk skakun-makro i zobacz jakie ma piękne oczęta
Madziu Fajnie że się Tobie podoba. Miałam wielką ochotę pobawić się w makro jednak moim obiektywem
kitem przypiętym od nowości do mojej Alfy nie udało by mi się tego zrobić ,a na nowy mnie po prostu nie stać, więc poczytałam troszkę

i odkręciłam ze starego Zenita 30 letni obiektyw Helios dokupiłam pierścienie pośrednie i przejściówkę(ok 50 zł) i mam makro dla ubogich

. Na razie wystarczy. Zreszta nie tylko do makro się nadaje ,bo reszta zdjęć też z tego obiektywu

- tylko niestety nie współpracują takie obiektywy z nowymi aparatami, trzeba się ręcznie pobawić
Co do tego oprysku to pewnie wszystko się zmyło i będziesz musiała pewnie jeszcze raz to zrobić.
Madziu ciemiernik to RED HYBRIDS od Mariusza także możesz domówić

.
Co do hortensji to byłam pewna że wyjdzie

-przecież zimy nie było takiej żeby wymarzła

ja w niedziele pod komórką znalazłam dwie cebule z zielonymi kiełkami - zimowały pod śniegiem

bo zapomniałam ich zakopac

- podejrzewam że to czosnek ozdobny-wsadziłam do ziemi
Beatko witaj czyżbyś polubiła hortensje
Karola -ja przylaszczki poznałam w zeszłym roku i od razu powędrowały na listę chciejstw- biała niestety nie wyszła
Marta obślizgłych na razie brak

, ale kto wie ,kto wie

może tez mają w sobie piękno.
Mech wykorzystany

- powstał stroik do pracy na śniadanko świąteczne jeszcze brak kurczaków itp
Właśnie u mnie zagrzmiało- czyżby pierwsza burza?
Pozdrawiam. Ewa