Nowy ogród Jacka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja chciałam Jacku jeszcze o coś Cię zapytać , a mianowicie jak tam ściana z butelek :?:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22

Post »

Witaj Jacku! :)
Odwiedzam Cię przelotnie w ten pochmurny, deszczowy dzień. Chociaz ja taką aure lubię!
Piękne dalie. Nigdy nie miałam tych kwiatów w ogrodzie i nie sądziłam że mogą tak długo kwitnąć?! A to przecież popularny kwiat wiejskich ogrodków. Muszę je mieć w przyszłym roku:P Twoje "cudeńko butelkowe" z pewnością jest pomocne, żeby stworzyć jakiś zarys ogrodu, rabat czy zakątków - dobry pomysł, zanim znajdziesz coś odpowiedniego. Jacku, przed Tobą dużo pracy, ale spokojnie, nie ma co się spieszyć. Powiem Tobie, że zazdroszczę Ci tych początków. Ja też bym tak chciała, bo wiele bym wtedy zmieniła w swoim ogrodzie i spełniła niektóre marzenia. :wink:
Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jacku, ściana z butelek całkiem całkiem :D I co za różnorodność materiału :lol:
A dalie przepiękne!
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zanna pisze:Jacku, ściana z butelek całkiem całkiem :D I co za różnorodność materiału :lol:
A dalie przepiękne!
Aniu to był żart ? czy faktycznie Jacek pokazał tą ścianę z butelek ,a ja nic o tym nie wiem :?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Po szklanym obrzeżu rabaty widać jasno,że poprzednik nie oszczędzał się. Dalie wciąż rewelacyjne. Wygląda,że na przepisy kulinarne też warto do Ciebie zajrzeć.
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

jollla500 pisze:
zanna pisze:Jacku, ściana z butelek całkiem całkiem :D I co za różnorodność materiału :lol:
A dalie przepiękne!
Aniu to był żart ? czy faktycznie Jacek pokazał tą ścianę z butelek ,a ja nic o tym nie wiem :?
Joluś Jacek pokazał obrzeże z butelek- zobacz pierwsze zdjęcie w jego dzisiejszym poście (z godziny 10:02) :D
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu dziękuje :D :D :D faktycznie jest :D
No Jacku wywiązałeś się z obietnicy :D obrzeże z butelek Super :D i widzisz nikt Cię jak na razie nie krytykuje :D jest i będzie dobrze :D pozdrawiam
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Dzięki Jolllu500, Tess, Zanno, Tu.ja, Jol_ka, że macie na tyle wyrozumiałości, że nie krytykujecie tego butelkowiska, ale tak jak pisze Cilla.to tylko prowizorka, by ziemia się nie obsypywała z tarasu widokowego, który tam powstaje. Na razie dobre miejsce na zadołowanie roślin.
Sądząc po etykietach, to przegląd napojów butelkowych z ostatnich 30 lat. To może nawet nie jest ich tak dużo :?: Ale po co to było zbierać :?: :!:
A dalie dopisują w tym roku i zamierzam powiększać kolekcję (z Waszą pomocą :) ), bo im tu dobrze. Na szczęście nie było jeszcze mrozu
Jolu, to zdjęcie z pokrzywami jest historyczne. Już ich tam nie ma. Ale jakbyś bardzo pragnęła pokrzyw, to jeszcze trochę zostawiłem dla Ciebie :lol: To najzwyklejsza pokrzywa
Cieszę się, że przepisy się podobają. Ja bardzo lubię gotować, więc jeśli będzie zapotrzebowanie, umieszczę kolejne.
Dziękuję Wszystkim za odwiedziny! Dawno nie było u mnie tak tłoczno :D
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Jacku tłoczno to u Ciebie zawsze jest, tyle że my tak z reguły po cichutku przemykamy obok siebie ;)
ja przyznaje się bez bicia, że codziennie jestem :lol:
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Jacku Bardzo Ci zazdroszczę tej przestrzeni. Ja już nie bardzo mam gdzie sadzić nowych nabytków a nie bardzo umiem sobie odmówić kupowania nowych. Oczywiściez zaproszenia skorzystam i zapraszam Cię też do mojego ogrodu którego wątek założyłam wczoraj. Pozdrawiam Genia
Awatar użytkownika
Ewik
500p
500p
Od: 29 lut 2008, o 14:44

Post »

z miłą chęcią pomogę Ci Jacku przy wyborze dalii...
tu:
http://www.cmlb.net/ndccactus/

cieplutko pozdrawiam...
ewa :lol:
Kwiatuszki Ewy
Działeczka mojej Mamy i moja
Pamiętajcie o ogrodach przecież stamtąd przyszliście
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cilla77 pisze:Witaj Jacku! :)
Odwiedzam Cię przelotnie w ten pochmurny, deszczowy dzień. Chociaz ja taką aure lubię!
Piękne dalie. Nigdy nie miałam tych kwiatów w ogrodzie i nie sądziłam że mogą tak długo kwitnąć?! A to przecież popularny kwiat wiejskich ogrodków. Muszę je mieć w przyszłym roku:P Twoje "cudeńko butelkowe" z pewnością jest pomocne, żeby stworzyć jakiś zarys ogrodu, rabat czy zakątków - dobry pomysł, zanim znajdziesz coś odpowiedniego. Jacku, przed Tobą dużo pracy, ale spokojnie, nie ma co się spieszyć. Powiem Tobie, że zazdroszczę Ci tych początków. Ja też bym tak chciała, bo wiele bym wtedy zmieniła w swoim ogrodzie i spełniła niektóre marzenia. :wink:
Pozdrawiam cieplutko
Witaj Cilla!
W zasadzie to też się cieszę, że mogę tak swobodnie kształtować ogród, bo jeszcze nic w nim nie ma. Prawie nic - są truskawki, które jeszcze częściowo zostawię, bo były bardzo smaczne, jak się tu wprowadziłem. Był też łan pietruszki i część z niej przesadziłem do ogródka ziołowego. Drzewa na szczęście są ale poza ogrodem. Pracy dużo. Codziennie przekopuję jedną z planowanych rabat w poszukiwaniu perzu i skrzypu. Uparłem się, że nie pozwolę mu się panoszyć między kwiatami, tak, jak to się dzieje w starym ogródku. Jak już się tośliny posadzi, to takie głębokie przekopywanie i wyrywanie jest niemożliwe. Więc taka mało efektowna praca - nie ma co pokazywać. Tak samo grabienie liści - codziennie grabię i codziennie spadają nowe. Ale dobrze, że są te wierzby, bo bez nich byłoby łyso :)
Ta aura jest jeszcze do zniesienia, bo kwitnie jeszcze co nieco, ale coraz krótszy dzień i od listopada nie będzie już tak znośnie.
A dalie gorąco polecam! Oferuję swoje, bo jak zwykle niektórych mam zbyt wiele (w starym ogrodzie) i chętnie rozdaję albo się wymieniam.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jol_ka pisze:Jacku tłoczno to u Ciebie zawsze jest, tyle że my tak z reguły po cichutku przemykamy obok siebie ;)
ja przyznaje się bez bicia, że codziennie jestem :lol:
Dzięki Jolu - jesteście jak dobre duszki - nie widać ale są :) Oglądają i pilnują. A jak już się ujawnią to z miłymi słowami, radą czy pocieszeniem. Dziękuję Tobie i innym DOBRYM DUSZKOM :!:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewik pisze:z miłą chęcią pomogę Ci Jacku przy wyborze dalii...
tu:
http://www.cmlb.net/ndccactus/

cieplutko pozdrawiam...
ewa :lol:
Dziękuję Ewo, ale najpierw muszę się uporać z przewiezieniem odmian ze starego ogrodu, a trochę tego jest. No i może jakimiś daliami się wymienię, jeśli będą chętne osoby. A w czerwcu znowu dokupię jakąś półżywą bulwkę z hipermarketu za symboliczną złotówkę i potem odwdzięczy mi się ona cudnymi kwiatami jak te powyżej :).
Ale nie tylko dalie kwitną:
szałwia błyszcząca
jastrzębiec pomarańczowy
astry
gailardia oścista
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

e-genia pisze:Witaj Jacku Bardzo Ci zazdroszczę tej przestrzeni. Ja już nie bardzo mam gdzie sadzić nowych nabytków a nie bardzo umiem sobie odmówić kupowania nowych. Oczywiściez zaproszenia skorzystam i zapraszam Cię też do mojego ogrodu którego wątek założyłam wczoraj. Pozdrawiam Genia
Dziękuję Geniu - na pewno odwiedzę Twój ogród :!: Bardzo lubię przestrzeń i chociaż mam zakusy na mnóstwo roślin, to jednak już ustaliłem - środek ogrodu wypełni duży trawnik jako przestrzenne tło dla reszty roślin :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”