Moje kwiatuszki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2008, o 06:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

kwiato_maniaczka pisze:marzenko podobają mi się obie:)
Asiu
to zatrzymam Ci jedną .A jak zdobędę tę ostatnią to zrobię wysyłkę.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
kwiato_maniaczka
1000p
1000p
Od: 6 lip 2008, o 17:55

Post »

marzena 63 pisze:Tak Asiu -różowy pełny.Koleżanki podpowiedziały mi żebym razem wsadziła pełny i pojedynczy i splotła go.Muszę tak zrobić bo zaciekawiło mnie to.
na pewno będzie to super wyglądać:)

Ps; Będe wdzięczna za zatrzymanie dla mnie sansewierki:) i wyślesz mi tam kiedyś jak uda Ci się skombinować tą z zółtymi obrzeżami albo Ci podrośnie i wypuści malutkie, a przede wszystkim jak sobie coś u mnie wypatrzysz:)
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu
mam zapisane że dla Ciebie obie sansewierki.A może chcesz echmeę wstęgowatą.Bo mam 2 sadzoneczki do wydania.
Jest też jej zdjęcie w moim wątku.Tylko te są trochę mniejsze.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wszystkie kwiatki masz ładne ale ja ciężko zachorowałam na fiołki..oj fiołki. Chyba dostanę fioła....od fiołków.Wstyd mi się przyznać....proponują mi wymianę a ja na co jak nie mam ani jednego. Na dodatek ja w gorącej wodzie kąpana.......i chciała bym już. ;:65 ;:65 ;:65
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu
poczekaj jeszcze trochę. :D No chyba wytrzymasz bez tych fiołków.Moje listki puszczają juz młode sadzonki.Będę musiała je porozdzielać ,to podzielę się z Tobą .A mam już taką kolekcję ,że gdzie nie spojrzę to listek fiołka :roll:
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

marzena 63 pisze:Zeniu
poczekaj jeszcze trochę. :D No chyba wytrzymasz bez tych fiołków.Moje listki puszczają już młode sadzonki.Będę musiała je porozdzielać ,to podzielę się z Tobą .A mam już taką kolekcję ,że gdzie nie spojrzę to listek fiołka :roll:
Taką kolekcję..jak ty to robisz?.Nie zazdroszczę ci ..bo wiem że się podzielisz.Wściekam się na siebie..żem taka niezaradna. :evil:
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko..zaglądam tu codziennie. Czyżby kwiatki przestały rosnąć?. Nie daj bóg te na które choruję. :evil:
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu
wszystkie rosną jak na drożdżach .Listki fiołków jeden za drugim puszczają malutkie sadzoneczki.Chyba będzie tego dużo .Przy każdym listku widzę po kilka sadzoneczek.Nagarbia od Toski puściła korzonki,inne też pięknie mi się ukorzeniają.Teraz jestem na etapie ukorzeniania listków skrętników i 2 sadzoneczek hibiskusa.Ze skrętnikami idzie mi najgorzej,ale mam nadzieję że i one pokażą swoje maluszki
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to się cieszę że wszystko rośnie..bo już się niepokoiłam. Na skrętniki jeszcze mnie nie wzięło..ale kto wie?. Tą nagarbie to nie wiem czy czasem nie mam. Mam dwa kwiatki niezidentyfikowane..bardzo do siebie podobne i właśnie do nagarbi. Tylko jeden ma listki matowe a drugi błyszczące. Szkoda że nie mam odpowiedniego zdjęcia bo bym wstawiła. :lol:
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu
do nagarbi podobny jest chyba eschynantus ,ale dokładnie nie wiem.Wiem tylko że obydwa są sliczne jak kwitną
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzenko, mam pytanie odnośnie figi. Na jednej z fotek widziałam owocującą. Po jakim czasie zaczęła ci owocować? Moja w marcu będzie miała 2 lata. Wyhodowałam ją z pestki i teraz jest prawie 2 metrowa.
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu
ja kupiłam sadzonkę w sklepie i po tygodniu mi zaczęła wypuszczać owoce.Te z nasion owocują prawdopodobnie dopiero po 2-4 latach,szczepione potrafią od razu owocować.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ok. dziękuje za odpowiedź. A więc za rok lub dwa mogę się spodziewać własnych owoców. Nawet, jak ich nie będzie, to też nie szkodzi. Drzewko jest śliczne i ma bardzo dekoracyjne liście. Liczę, że mój Bananek je wkrótce dogoni i będzie równie ładnie rósł.
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu
mój banan rośnie bardzo szybko .Puszcza liść za liściem ,aż się boję jaki on będzie za parę miesięcy :lol:
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

marzena 63 pisze:Wandziu
mój banan rośnie bardzo szybko .Puszcza liść za liściem ,aż się boję jaki on będzie za parę miesięcy :lol:
Ja odwrotnie...martwię się jak mi jakiś kwiatek nie rośnie. Im większy..tym większa radocha. Marzenko, nie martw więc się......

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”