W cieniu wiekowej czereśni - działka Magdy
Re: W cieniu wiekowej czereśni - działka Magdy
No,ostatnie zdjęcie 

- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Parapetowce
, przedszkole jak się patrzy , ależ cieszy taka robótka na świeżym powietrzu - doskonale Cie Madziu rozumiem , a jeszcze jaki efekt - ślicznie uporządkowana rabatka . No i te wiosenne maleństwa - radości w serduszku przysparzają
, u mnie mży - dobrze niech pada bo sucho okropnie , wczoraj wyartykułowaliśmy trawnik i za weltykulatorem unosił się tuman pyłu z suchej ziemi 

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
Madzi pięknie się prezentuje działeczka, posprzątane, elegancko
A na parapetach szok, pięknie, no pięknie Ci wszystko rośnie
Ale będzie u Ciebie pięknie 

- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Magda siałyśmy w tym samym czasie i teraz doznałam szoku, takie du......że. Ja mam malutkie, a o papryce nie wspomnę, stanęła w miejscu. Pomidorki planuje popikować po świętach, ale moje wielkością do Twoich dużo w tyle.
- colli28
- 500p
- Od: 2 cze 2012, o 22:16
Witaj Magdo przecudne siewki parapetowe i działeczka zaczęła sezon 2015 ekstra pozdrawiam.
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Magdo napisałaś w środę - "Dzisiaj w miarę ładny dzień więc po pracy pojechałam na działkę i opieliłam cały przód..."
Czyli robiłyśmy to samo
Faktycznie pogoda była cudowna, praca w ogrodzie w takich warunkach jest po prostu radością
to nic że później wszystko człowieka boli i ruszać się nie można...Takie widoki jakie pokazałaś na swoich fotkach wynagradzają człowiekowi wszystkie dyskomforty 
Czyli robiłyśmy to samo

Witajcie
Wczoraj przyleciał Bocian, mam nadzieję, że zostanie, na razie był jeden a zawsze są dwa.
Ale od początku: gniazdo mijam codziennie jadąc do pracy i codziennie wczesną wiosną wypatruję Boćków. Co roku przylatują i wychowują młode - w tamtym roku miały dwa.
Od dwóch dni pada deszcz więc odpoczywam po pracy w domu i mój kręgosłup też odpoczywa.
A deszczyk podlewa mi działkę.
Oby tylko za długo nie padało. 
A jeszcze do tego lubię to co robię - czyli grzebać w ziemi. 
Dorotka - nie wiem dlaczego tak wyszło, zwłaszcza, że niczym nie podpędzam sadzonek - podlewam tylko wodą. Muszę już poprzesadzać kobeę, pomidory i papryki do osobnych pojemniczków ale nie mogę się zabrać za to. Kupiłam nawet dzisiaj bambusowe podpórki dla kobei.
I teraz tylko trzeba wziąć się do roboty.
Colli28 - witaj.
Dziękuję bardzo. Tak - sezon 2015 uważam za otwarty.
Zapraszam, wpadaj do mnie kiedy tylko masz ochotę - razem weselej i raźniej. 
Marysiu - no widzisz jak nam się złożyło razem popracować.
Uwielbiam mieć wypieloną i wykoszoną działkę, ale wiadomo, że nie zawsze jest idealnie.
A ładna pogoda zachęca do pracy na świeżym powietrzu zwłaszcza po zimowym siedzeniu w domu.
Tylko najgorszy jest ból kręgosłupa i różne inne dolegliwości. Ale co tam - po jakimś czasie przechodzi. 

Wczoraj przyleciał Bocian, mam nadzieję, że zostanie, na razie był jeden a zawsze są dwa.

Ale od początku: gniazdo mijam codziennie jadąc do pracy i codziennie wczesną wiosną wypatruję Boćków. Co roku przylatują i wychowują młode - w tamtym roku miały dwa.
Od dwóch dni pada deszcz więc odpoczywam po pracy w domu i mój kręgosłup też odpoczywa.

Monika - oj cieszy taka praca na działce, zwłaszcza, że w pracy zawodowej ciągły stres i obciążenie psychiczne to dobrze sobie w spokoju wśród przyrody popracować fizycznie i wyciszyć się.

Paulinko - dziękuję, staram się jak mogę.

Dorotka - nie wiem dlaczego tak wyszło, zwłaszcza, że niczym nie podpędzam sadzonek - podlewam tylko wodą. Muszę już poprzesadzać kobeę, pomidory i papryki do osobnych pojemniczków ale nie mogę się zabrać za to. Kupiłam nawet dzisiaj bambusowe podpórki dla kobei.

Colli28 - witaj.

Marysiu - no widzisz jak nam się złożyło razem popracować.

Uwielbiam mieć wypieloną i wykoszoną działkę, ale wiadomo, że nie zawsze jest idealnie.

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Goździki wkop,nic im nie będzie
Dziękuję Dorotko, wkopię jak najszybciej - bo nie mam już gdzie trzymać tych wszystkich doniczek.
Dobrze, że od kwietnia będzie można już wjeżdżać na działkę samochodem to ułatwi mi zdecydowanie życie.

Dobrze, że od kwietnia będzie można już wjeżdżać na działkę samochodem to ułatwi mi zdecydowanie życie.

Ja tam swoje przesadzałem już,możesz wsadzać
Ale najpierw bym zahartował!

Ale najpierw bym zahartował!
Stoją Tulapku na zimnym ganku więc już się hartują. A w dzień wyniosę na taras i będzie dobrze - dziękuję za radę. 

Witajcie w szaro - deszczową sobotę.
Dzisiaj czekają mnie zakupy ciuchowe z moją młodszą córką.
Oj nastoję się pod przymierzalniami.

I zdjęcia ogólne działki:

Dzisiaj czekają mnie zakupy ciuchowe z moją młodszą córką.

I zdjęcia ogólne działki:

- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Pięknie masz i takie wszystko zadbane
A krzaczorki cudne, niech rosną zdrowo

A krzaczorki cudne, niech rosną zdrowo

- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
Pięknie wiosennie. Oj poszalała bym na zakupach ciuchowych, z tym, że nie czekając pod przymierzalnią