a jakie to gatunki? U mnie też mam część bez okrycia i nawet takie po których się nie spodziewałem że dadzą radę już dwie zimy przeżyły Te rośliny mają to do siebie że przychodzi jesień i pozbywają się wody z tkanek czy mają sucho czy mokro
W większości jest to Opuntia phaeacantha v. camanchica i 3 jakieś inne ale nazw nie znam ... Wiem tylko że wszystkie na jesieni się pozbyły wody i ładnie się pomarszczyły
Kusi kusi Ale Notocactus ottonis var. vencluianus mam 4 sztuki A Notocactus ottonis var. janousekianus chyba mam nasiona ale jeszcze nie siałem więc dokładnie nie pamiętam ... Ale jak by był gdzieś na sprzedanie to daj znać
Chyba czas obudzić sie z zimowego snu i uaktywnić na forum i ile czas pozwoli
Zdjęcia słabej jakości bo robione na szybko ale obiecuję poprawę
Hybrydy z Anglii mają już sporo pąków tylko jeszcze małych
Notki już sporo pąków mają i to niektóre idą na ilości hurtowe ale to chyba zasługa bardzo chłodnego zimowania .
Chemaki ogarnę jutro i napisze co tam stoi a ten notek to ta hybryda angielska z zamówienia które robiliśmy w zeszłym roku kwiaty chyba powinien mieć łososiowe czy coś w tym stylu A pisząc chłodne zimowanie miałem na myśli temp w granicach 2-3 * C
Co do tych chemaków to są to ukorzenione odrosty z wymiany z podczast tego zamówienia z Anglii i są to -Lincoln blaze, Lincoln mirage, Lincoln imp i Lincoln gem i jeszcze jakieś 2 czy 3 najpopularniejsze