Tereniu,spadły dosłownie 3 krople deszczu , jak odmierzone kroplomierzem ,tulipan zakwitł - "sztuk jeden " , ale i tak oko cieszy. Soniu, uwielbiam te wiosenne kwiatuszki , zaraz jak tylko otworzę oczy, to biegnę je oglądać , floksy wsadziłam wczoraj , już rosną.
Wisiu pięknie i kolorowo masz. Urzekły mnie Twoje przylaszczki .Jak im dogadzasz?
Ja też lubię te mała cebulowe kwitnące wczesną wiosna.I robię to samo.Już z rana przegląd ogrodu co nowego zakwitło.
Alu, jak widzisz , przesadziłam je pod iglaki, bo zaczęły mi się niszczyć i tam im dobrze. Pod wszystkie ozdobne podsypuję wiosną " wiagrę dla roślin" taki nawóz w niebieskich granulkach, chyba norweski Yara.
Wisiu cudne masz te wiosenne kwiatuszki
Muszę swoim też kupić tą wiagrę a gdzie ją kupujesz ??
Przylaszczki nasz też białe ?? ja miałam tylko niebieskie i różowe ale różowe chyba nie wyszły
Chyba u Ciebie cieplej bo więcej kwiatuszków kwitnie - moje cebulice , śnieżnik jeszcze nie kwitną a przylaszczki dopiero w pączkach .
Serdecznie pozdrawiam
Wisia a gdzie Ty kupujesz ten nawóz? nadal pięknie Ci kwitną krokusy Mnie już żal że kończą swoje kwitnienie i dopiero za rok Jak pisałam to wyjasniłaś Tereni o nawozie. U nas takich nie ma