Witam wszystkich jeszcze świątecznie
Pawle, cieszę się, że trawnika choć trochę ubędzie - trawa u mnie nie jest zbyt reprezentacyjna niestety.
Tak będzie wyglądać ta powiększona rabata:
i widoczek z drugiej strony:
Mati pierwsze róże w moim ogrodzie pojawiły się jakieś 6 lat temu, ale takie większe zakupy to dopiero poprzedniej jesieni poczyniłam

Sama jestem ciekawa tych nowych nabytków, mam nadzieję, że już w tym roku będzie co podziwiać.
Dorotko ja teraz zakładam, że 200 róż to absolutnie maksimum jakie będę w stanie ogarnąć. Zobaczymy, jak to będzie wyglądać w tym sezonie, w końcu moje różane towarzystwo od jesieni podwoiło swoją liczbę

Forsycje już kwitną, więc w tygodniu zabieram się za cięcie
Aluś mój warzywnik był przekopany jesienią

Posadziłam czosnek, bób i groszek, posiałam marchew, pietruszkę, rzodkiewkę i sałatę. Wysiałam dynie w doniczkach na parapecie. W tym tygodniu zaczynam pikowanie kwiatów wysianych w połowie marca - nasturcji, zatrwianu, szławii i kosmosu - czekam tylko na zamówione multidoniczki, inaczej nie pomieszczę tego wszystkiego na parapetach. Mam tez do posadzenia bylinki i lilie kupione wiosną, w tym tygodniu przyjdzie tez potężne zamówienie z cebulekwiatowe (trochę z nimi mam zamieszania, przysłali mi nie moją paczkę, ale wszystko już na dobrej drodze) no i róże

Na brak zajęcia po pracy raczej nie będę narzekać
a tak prezentuje się warzywnik w chwili obecnej (te dwie dziury na dole to miejsce przygotowane na dynie):
i na koniec trochę wiosny
mały mix cebulek
rabarbar
najwcześniejsza piwonia, pozostałe dopiero powoli się pokazują
chionodoxa (śnieżnik) - dzięki Aluś za podpowiedź
i z bliska
forsycja
azalia - chyba jest szansa na kwiaty!!