Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Marto kawał roboty wykonałaś, wszystko będzie pięknie. Ja swoje wsadziłam(część) część za radą zadołowałam. Nie wyrobiłam się ze wszystkimi, choć tak dużo nie było, niestety miejsce, które wybrałam ciężkie do okiełznania, ale od czegoś trzeba zacząć, później już pójdzie z górki. Będę miała piękny widok z nowych okien :D .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie ,dzień był piękny ,ja dalej sadziłam róże ,bo dojechały następne,ale wszystko zasadzone i już rośnie i oprócz tego w ogrodzie wyrzucam co nieco ,żeby zrobić miejsce nowym piwoniom i innym pięknościom .

Soniu,poczekaj troszkę, my to jak malarze, jak nie mają weny to nic nie malują ,ale jak im coś zaświta to wszystko nadrobią ,przecież my jak malarze artyści ,też malujemy kwiatami na ziemi,toż przecież nam też wychodzą obrazy :heja pozdrawiam ;:196

Aluś,możliwe ,że to ta sama odmiana,ona ma takie drobniutkie kwiatuszki kuleczki i nadaje się do zasuszenia,ale ja bardzo lubię tą gipsówkę ,a rono gdy jest rosa to jest taka piękna ,myślę ,że nie zaszkodzi różom ,będzie jej nie dużo ,bo będą jeszcze inne towarzyszki,dzisiaj sadziłam następne róże i robię miejsca piwoniom, 4 piwonie już posadziłam ,ale jeszcze coś jest i jutro może posadzę jak zrobię im nowe miejsce,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Marysiu,zdjęć u mnie wiosennych tak dużo nie ma ,bo ja nie mam wiele wiosennych ,zrobiłam dzisiaj parę ,ale nawet nie włożę ,bo nie mam czasu,ale za to w lecie ja nadrabiam i niech tak będzie ,chyba nie da się mieć wszystkiego,Marysiu jesteś zmęczona ,bo brałaś antybiotyki ,one tak wykończą organizm,że długo człowiek słaby,ale teraz zaczynają się pokrzywy ,najlepsze zioło na świecie ,nazrywaj świeżych ,uduś jak szpinak i przypraw jak szpinak ,zrób herbatę pokrzywową i możesz jeszcze zrobić sok na sokowirówce z jabłek ,marchwi i pokrzywy świeżej ,zaraz po niej staniesz solidnie na nogi,pozdrawiam , dobrej nocki i buziaczki ;:196

Gosiu,przedogródek będzie różany,ale będą jakieś drobne dodatki ,żeby nie było nudno,myślę o gipsówce,pajęcznicy liliowatej,margaretkach ,liliach ,jarzmiance i może jeszcze coś wymyślę,ile ich bedzie to dokładnie nie wiem ,jak wszystko obsadzę to się policzy,ja nic nie chcę w zamian ,a jak kiedyś coś mi sie spodoba u Ciebie to będzie mi łatwiej Cię poprosić ;:306

-- 24 mar 2015, o 22:24 --

Dorotko,jak to cieszy jak się coś zrobi o czym się marzy ,cieszę się ,że prace idą do przodu,bo wtedy będzie dopiero efekt i duża satysfakcja,pozdrawiam :wit ;:168
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Martuniu, posadziłaś róże, to możesz trochę odetchnąć. W końcu to chyba największe teraz przedsięwzięcie. Do mnie dzisiaj ma przyjechać kurier, więc siedzę jak na szpilkach. Potem jeszcze będzie druga tura od Ewy i wreszcie zażyję trochę spokoju. Życzę miłego dnia i odpoczynku :D
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś kompozycja przedogródkowa się rozrasta, same piękne rośliny, o różnych fakturach kwiatów i liści. ;:215 Ja wymyśliłam jeżówki do białych i kremowych róż. ;:218
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu,posadziłam 3 dostawy ,a jeszcze przyjadą 2 i myślę ,że wystarczy resztę uzupełnię moimi kwiatuszkami,dzisiaj przyjechały lilie,i inne bylinki i znowu sadzenie ,aż się dzisiaj nie wyrobiłam i część została na jutro ,jak nie będzie padać to zasadzę,mamy taki gorący okres ,ale trudno jak się nic nie robi to się nic nie ma :roll: pozdrawiam gorąco :wit ;:168

Soniu,jeżówki to też dobry pomysł,bo one też takie delikatne ,nie agresywne,zwiewne,u mnie pasowałyby tylko białe bo mam na jednej rabacie różowe róże,a na drugiej są burgundowe i kremowe i tu mogły by być różowe,zobaczę co to wyjdzie ,zawsze można przecież te byliny usunąć i zmienić na coś innego,najważniejsze to zrobić te rabaty różane ,a potem to zabawa i malowanie kwiatami pozdrawiam :wit ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu do propozycji dodam do rozważania jarzmiankę, bo z różami bardzo dobrze się komponuje ;:215 a Ty chyba masz jarzmianki. Wczoraj odwaliłam gó.....robotę u moich panienek, wieczorem nogami nie mogłam przebierać, ale dzisiaj jest nawet nieźle. Dzień zaczął się cudnie i o 6 nawet wyrwałam trochę trawek :;230 , ale stwierdziłam że jak na tą porę roku to nietypowa godzina. Życzę dobrego dnia i niech praca sama się wykona ściskam i całuję ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale mnie jest głupio, bo i tak dostaję zawsze więcej. :oops:
Zatem normalnie zapłacę
Czy Ty wiesz, że zakupiłam piwonie drzewiastą?
Jestem nienormalna
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wyrobiłam się z nadwyżkami to teraz mogę przyjść do Was ,bo bardzo mi się tęskni ,miałam iść do ogrodu ,ale teraz pada więc nie ma co się narażać na przemoknięcie ,ale deszcz bardzo potrzebny na moje nasadzenia bo sporo tego nowego .

Marysiu,jarzmiankę też już wymieniałam ,bo ona śliczna i delikatna ,pomału rozmnożę na nowe rabaty bo na razie to tylko sadziłam to co przyjechało,a Twoja robota z obornikiem może śmierdząca,ale jaka wartościowa :tan wczoraj i dzisiaj u mnie pada i prawie jak na zamówienie bo tyle nowości wsadzonych,teraz trzeba sie zabrać za sprzątanie ogrodu ,chociaż jeszcze mają dojechać rośliny i znowu to będzie pierwszym celem ,pozdrawiam Cię gorąco i buziaczki dla Ciebie ;:196

Gosiu,nie przejmuj się ,niech Ci nie będzie głupio,piwonia drzewiasta też piękna ,żeby tylko ładnie rosła,,ale jak sobie polubią miejsce to są cudne i nie ma w tym nic nienormalnego ,my tak po prostu mamy ,że nie potrafimy się oprzeć pięknym kwiatom,ja każdy pieniądz przeliczam na kwiaty i mówię to na głos ,aż mi kiedyś mój mąż powiedział ,że może bym raz przeliczyła na jedzenie ;:306 aż mnie to zastanowiło, bo ja w ogóle nawet o jedzeniu nie pomyślę przy przeliczaniu,pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zrobiłam parę zdjęć mojej skromniutkiej wiosny,ale zapraszam czym chata bogata

Obrazek

jest zimno i śnieżyczki długo kwitną
Obrazek

Obrazek

wawrzynek wilczełyko
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bardzo powoli się rozwija ,bo też mu zimno
Obrazek

olbrzymie pąki pustynnika giganta
Obrazek

grubaśne kły następnej piwonii
Obrazek

Obrazek

miniaturowe narcyzy
Obrazek

kwitnące derenie jadalne są 4 szt
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jakiś pierwiosnek od Ali lub Iwonki
Obrazek

przylaszczki,skurczone od zimna i deszczu
Obrazek

narcyzy będą na święta na bukiety do domku
Obrazek

oczar pięknie nadal kwitnie
Obrazek

Skimmia
Obrazek

Obrazek

ta piwonia bardzo pospieszna
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

Wiem Marto co to znaczy posadzić taką ilość roslin bo już 3 tydzień nic nie robię tylko sadzę, rozsadzam i przesadzam. Czy ja nie przesadzam? ;:306
Ale co tam. Skończyłam dzisiaj sadzić lilie, a o bólu pleców który czułam przy sadzeniu róż już zapomniałam. Teraz latam jak gupia codziennie i liczę nowe listeczki na moich rożycach ;:168 Ale będzie pięknie :tan A w czwartem mają przyjechać następne ;:oj
Jak się rozmnażaa jarzmianki? Czy kępy zakupione w ubiegłym sezonie można już dzielić?
Wiosna u Ciebie na bogato :D . Pięknie.
Pozdrawiam. Beata.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Beatko,ja też się usadziłam ,ale wczoraj i dzisiaj miałam przerwę w sadzeniu,zasadziłam już mnóstwo różnych roślin i też mają jeszcze dojechać,człowiek się urobi ,ale tak się cieszy tym co ma i tym co zrobił,że jakoś zmęczenie szybko przechodzi,Beatko ja wszystkie byliny kroję nożem na pół,albo na na 4 części i sadzę obok,to wszystko zależy jaka duża jest roślina mateczna czyli ta którą dzielisz,musisz sama ocenić ,czy ona już może być podzielona i jarzmiankę podzielę na takiej samej zasadzie,to nie ma znaczenia ,że sadziłaś roślinę w ubiegłym roku ,znaczenie ma wielkość tej rośliny ,na ile ona się rozrosła ,jeżeli jest co podzielić na pół,to dziel tylko bardzo uważaj trzymając nóż,żebyś nie ścięła zielonych części a korzenia nic,musisz tym nożem dobrze wyczuć przy krojeniu,,żeby ukroić część zieloną razem z częścią korzenia ,ja mam bardzo mało wiosennych i żadnych rewelacji nie ma ,wręcz bardzo skromnie ale to nic ,oglądam u innych,pozdrawiam i duża buźka ;:79
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Marto,
nie bądź taka skromna, piękna wiosna u Ciebie zagościła.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Oj Martuś skromność Twoja jest poruszająca, Ty masz mało wiosennych ;:223 Czy po dereniu to hiacynt już tak rozkwitł? bo drugi jest w pąku. Moje żonkile bardzo się spieszą i też na święta będzie ozdoba, ale rok temu był już łan! Idzie ochłodzenie to znowu rośliny przystopują ;:204 Cięłaś już róże? bo ja dzisiaj cięłam i niektóre marnie zniosły zimę i sporo musiałam gałęzi wyciąć :roll: Dobrej nocy i spokojnych snów Ci życzę, a w niedzielę wypoczywaj ;:196
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś wiosennie u Ciebie i pracowicie,efekty będzie widać już niedługo ,pozdrawiam i dużo zdrówka bez bólu pleców :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Martusiu ;:196 W końcu doczekałam się zdjęć na dobranoc - za co bardzo dziękuję ;:cm
Piękna wiosenka u Ciebie ;:333
Nigdy nie widziałam derenia jadalnego który kwitnie - śliczne drzewko ;:138 muszę sobie sprawić aby mieć z czego robić dereniówkę ;:306 a może da się go ukorzenić ?
;:196 Zostawiam i spokojnej nocy życzę .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”