Działki hektor'es a

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hektores
100p
100p
Od: 14 paź 2008, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

wiec co radzicie ,nie chcę by przy drzewku rosła mi wysoka trawa a boje sie ze podkaszarka zylkowa może mi pokaleczyć młode drzewka może trociny bo sa duzo tańsze a nawet za darmo
Awatar użytkownika
hektores
100p
100p

Post »

Jesień zawitała na działeczkę
Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
ostatnie kwiaty i owoce
troche dziś narobiłem zdjęć
czeka mnie dużo pracy
Awatar użytkownika
hektores
100p
100p

Post »

posadziłem jałowce by zakryć płot sąsiad i to co za nim jest
nadsypałem więcej ziemi bo płot przewracał sie na moją stronę
a dodatkowo wystawały płyty chodnikowe na wiosną wymuruje murek oporowy
Obrazek
kamienie już są po każdym kopaniu ich przybywa na wiosne po zimie pewnie jeszcze powyłażą
Obrazek
to są jałowce sąsiadki mają po 11 lat więc troche zejdzie :roll:
Obrazek
to efekt sobotniej walki ze szpadlem tu idzie całkiem łatwo bo ziemia juz była uprawiana gorzej jest z darnią
na drugiej działce
Obrazek
chce wyrównać całość zanim posieje trawę
obok sąsiadka ma piękny trawnik bez podlewania i kosi co dwa tygodnie
Obrazek
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Ten płot i to co za nim na pierwszym zdjęciu aż sie proszą o zasłonięcie. Niestety trzeba trochę poczekać ale za to jaki będzie efekt :)
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Dzięki za program, dodałam do ulubionych i spróbuję go rozgryźć w wolnej chwili.
Widzę, że sąsiad bałaganiarz. Tuje szybko rosną, trzymam kciuki, by zasłoniły efekty niedbalstwa ktosia zza płotu. Czy mi się zdaje, czy wypatrzyłam tam jego dom mieszkalny :shock: ?
Awatar użytkownika
hektores
100p
100p

Post »

Aska pisze:Dzięki za program, dodałam do ulubionych i spróbuję go rozgryźć w wolnej chwili.
Widzę, że sąsiad bałaganiarz. Tuje szybko rosną, trzymam kciuki, by zasłoniły efekty niedbalstwa ktosia zza płotu. Czy mi się zdaje, czy wypatrzyłam tam jego dom mieszkalny :shock: ?
jest to działka takiego miłego pana ale od kilku lat jej nie użytkuje wiec popada w ruine wiem że teraz przepisał ją wnuczce i jest szansa na to ze może coś sie na niej zmieni (oby) a co dalej do programu to dam jeszcze jeden link
do polskiego przewodnika po nim
zastanawiam się czy nie zrobic na forum wątku o wykorzystywaniu tego programu do symulacji pracy na działce i jej efektów.bedzie on pomocny do projektowania sobie ogrodu a dodatkowo jest 3d czyli bedzie mozna sobie go zobaczyc z każdej strony idzie zima więc na zimowe wieczory jak znalazł a ty link
http://www.bryce.pl/ray.html
i jeszcze jeden
http://aparaty.idg.pl/news/126269.html
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Masz ode mnie taki duży uśmiech ;:10 . Szukałam czegoś do samodzielnego projektowania.
Awatar użytkownika
Gosiejka
100p
100p
Od: 22 maja 2008, o 21:52

Post »

Hektoresie, zajrzałam tu do Ciebie i ... troszkę zazdroszczę :oops: . Ty masz już śliczne, "cywilizowane" roślinki zasadzone własną ręką, a ja nadal same samosiejki :? . No to kto tu jest początkujący :D??? Tak czy siak masz piękną przestrzeń do zagospodarowania i z ogromną przyjemnością będę śledzić postęp prac na Twoich działkach :D.
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2007, o 11:36

Post »

Ja w tym roku na wiosnę wyplewiłam koła koło drzew, posypałam je Cosorone, i nic tam do teraz nie urosło.
Waleria
Awatar użytkownika
Gosiejka
100p
100p
Od: 22 maja 2008, o 21:52

Post »

Awatar użytkownika
hektores
100p
100p

Post »

Gosiejka pisze:Hektoresie, zajrzałam tu do Ciebie i ... troszkę zazdroszczę :oops: . Ty masz już śliczne, "cywilizowane" roślinki zasadzone własną ręką, a ja nadal same samosiejki :? . No to kto tu jest początkujący :D??? Tak czy siak masz piękną przestrzeń do zagospodarowania i z ogromną przyjemnością będę śledzić postęp prac na Twoich działkach :D.
to zasługa moich rodziców działka to w pewnym sensie spadek szkoda by poszło to na zmarnowanie dlatego jestem na tym forum by coś podejrzeć poczytac
jestem świeżym działkowiczem :lol:
Awatar użytkownika
hektores
100p
100p

Post »

Waleria pisze:Ja w tym roku na wiosnę wyplewiłam koła koło drzew, posypałam je Cosorone, i nic tam do teraz nie urosło.
no bardzo dobry pomysł poczytałem troche o tym środku SERDECZNIE DZIĘKUJE ZA PODPOWIEDŹ
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Hektoresie, witam serdecznie :-)

Miło, że dołączyłeś do naszej ogrodniczej rodzinki ;-)

Co do sadzenia jałowców wzdłuż ogrodzenia sąsiada, który ma bałagan na działce, to ja proponowałabym Ci tuje. Tuje bardzo szybko rosną, według mnie, ładniej wyglądają i nie kują w przeciwieństwie do jałowców. Moje tuje sadziłam 5 lat temu i już osiągnęły 2 m wysokości. Pod świeżo posadzone tuje wsypałam warstwę kory i podlewałam dość obficie.

Z trawnikiem rzeczywiście jest problem, w susze trzeba podlewać, no i kosić przynajmniej raz w tygodniu, ale takie zielone przestrzenie są piękne. Ja je uwielbiam.

U mnie w ogrodzie większość roślin posadzona jest w trawie. Problem koszenia rozwiązuję sierpem i uwierz mi, wcale to nie jest takie kłopotliwe.

Drzewa zaprojektowałeś na środku ogrodu ... hmmm ... ja bym je posadziła w północno - zachodniej części ogrodu.

"zastanawiam się czy nie zrobic na forum wątku o wykorzystywaniu tego programu do symulacji pracy na działce i jej efektów.bedzie on pomocny do projektowania sobie ogrodu a dodatkowo jest 3d czyli bedzie mozna sobie go zobaczyc z każdej strony idzie zima więc na zimowe wieczory jak znalazł a ty link
http://www.bryce.pl/ray.html"

Bardzo dobry pomysł !!!

Pozdrawiam cieplutko :-)
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj ;:7
Za program do projektowania pewnie jeszcze wiele osób złoży Ci stokrotne dzięki ;:1
Tyle masz miejsca do obsadzenia! Tyle miejsca! Wyślij trochę do mnie :D

Dawaj dużo zdjęć z postępów prac - zdjęcia tygryski uwielbiają najbardziej ;) I jak miło później spojrzeć jak wiele się zmieniło.
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
hektores
100p
100p

Post »

wątek co do programu właśnie założyłem wylądował w dobrym miejscu

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=18002
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”