Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Witajcie ,pogoda piękna więc praca w ogrodzie wre ,wczoraj o 17 przyjechały następne róże i wszystkie dzisiaj wsadzone,więc przedogródek się wypełnia powoli.

Wandziu,mocuję sie z tymi różami,zaległości nie mam co przyjechało jest zasadzone,w tych pęczkach na zdjęciu,wszystkich róż jest 30szt,jeszcze dojadą ,wiec dalej czeka mnie sadzenie,może dam radę,pozdrawiam :wit ;:168

Martusiu,ja w tych dostawach nie mam białej,ale dojedzie 1 biała pnąca,pozdrawiam ;:168

Alu,zasadzić to pikuś,ale przygotować rabatę z wykopywaniem różnych krzaków to beznadziejna robota razem z wyrywaniem korzeni,ale co poradzić ,nie da sie inaczej ,wszystko musi być zrobione do porządku,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Justynko ,przy tym przejściu są 24 róże,buziaczki ;:196

Marysiu,źle mnie zrozumiałaś rabatka mi się podoba ,ale cały przedogródek jest na razie tragiczny,był rozkopany dookoła,ale po troszkę się porządkuje,to za dużo pracy na raz,ale nie dało się zrobić troszkę ,bo nie byłoby żadnego efektu ,już dawno zbierałam się za niego ale nigdy nie starczało mi czasu,aż wreszcie sie zawziełam,zobaczymy jaki będzie efekt ,ale cała inna praca w ogrodzie stoi,dobrej nocki i buziaczki dla Ciebie ;:196

Iwonko,nie wiem jak to wyjdzie ,dowiemy sie w lecie, ;:168

Dorotko,dalej pracuję bo jest takich rabat w przedogródku 5 ,jedne większe ,drugie mniejsze,ale usuwanie poprzednich roślin dało mi wyćwikę .pozdrawiam ;:196

Aniu,witaj ,fajnie ,że jesteś,troszkę wyżej wszystkie róże wypisałam ,myślę ,że przedogródek bardzo się zmieni,bo cały przerobiony,pozdrawiam ;:196

Mateuszutytoń dobrze posiałeś,do 15 maja daleko,a u mnie zobaczymy w lecie co z tej mojej pracy wyszło ;:168

Soniu,sadzenie to dla mnie taka kosmetyka ,ale przygotować te rabaty to było wyzwanie,a pomocnika nie było żadnego,ale już wszystko przygotowane,zostało tylko sadzenie ,no może połowa jest zrobiona ,bo dzisiaj sadziłam następną przesyłkę,pozdrawiam ;:196

Tereniu,trochę sie napracowałam ,teraz sadzenie ,,ale potem może rabaty zrekompensują ten wysiłek ,bo kolory i zapachy może będą zniewalające,dobrej nocki i pieknego dzionka życzę ;:196
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marto ;:oj pięknie będzie... nie mogę się doczekać jak to wszystko zakwitnie ;:167

Pozdrawiam .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko,rabata jakoś wyszła,ale przedogródek taki rozkopany ,ale pomału doprowadzę do porządku,są jeszcze do obsadzenia 3 rabaty 2 juz obsadzone ,bo wczoraj dojechały następne róże i już wsadzone na inne rabaty,wszystkie je kompletuję ,bo w każdej firmie co innego zmówione,na środek pójdą delikatne rośliny jak gipsówka ,pajęcznica liliowata ,może lilie ,jarzmianka ,margaretki,w jednej rabacie z wyższymi różami chciałabym posadzić szparagi ,żeby ich zielona trawka rosła między różami ,chciałabym uzyskać efekt bukietów na rabatach,a czy to się uda i jak wyjdzie zobaczymy, a z krokusami dobry pomysł ,bo one malutkie i wszędzie się zmieszczą ,o tym nie pomyślałam,pozdrawiam ;:196

Aniu,może to jakoś wyjdzie ,jak pisałam wyżej do Sabinki chcę te róże uzupełnić i stworzyć bukiety na rabatach,róże przyszły piękne ,zobaczymy co dalej ,bo to nie wszystkie jakie będą w tym przedogródku,dobrej nocki życzę i buziaczki ;:196

Beatko,byle do lata ,zobaczymy jak to będzie wyglądać,ale cieszę sę ,że już sie podoba,dzisiaj sadziłam następne róże na innych rabatkach w tym przedogródku,buziaczki dla Ciebie ;:196

Marysiu,nawet nie padłam wieczorem ,bo taka byłam z siebie zadowolona ,że z emocji nie czułam żadnego zmęczenia,dzisiaj też sadziłam róże ,które dojechały wczoraj po południu,zostały do posadzenia 4 piwonie ,które przyjechały z różami,z innych bylin zamówiłam jakieś ostróżki,hosty,jeżówki,lilie, no i takie drobiazgi jak przyjedzie to powiem ,bo jestem zgubiona,z tymi roślinami,na parapetach to ogromna robota ,może nie fizyczna ,ale czasowa,ja sie na parapety nie nadaję ,chociaż też coś posiałam i nawet rośnie,tylko nie wiem jak długo wytrzyma,bo nawet zaglądnąć nie mam czasu,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Gosiu,to jeszcze nie wszystko ,róże dalej dojeżdżają,i dalej sadzę następne rabaty,wszystko musi mieć ręce i nogi ,żeby wyglądało ;:108

Ewuniu,najgorsze to przygotowanie rabat,a sadzenie to szybciutko sie robi ,ja też jeszcze czekam na róże,bo nie wszystkie przyjechały,pozdrawiam ;:168

Martusiu,po troszku i wszystko będzie sie zapełniało,ja swój ogród buduję 10 lat ,wiec jest tego trochę ,a Ty masz początki ,więc wszystko przed Tobą ,byłam wczoraj u Ciebie ,ale tak padłam ,że sie nie dałam radę wpisać,pozdrawiam gorąco ;:168

Kasiu,dobry pomysł z tymi krokusami ,żebym tylko w jesieni nie zapomniała ,bo jak wyjadę na grzyby ,to zapominam o Bożym świecie ;:306
6 róż to też dużo znowu sie tak nie śmiej z siebie :uszy ,pozdrawiam i milej niedzieli życzę ;:196

Kasiu 123katex,dziękuję za pochwałę rabatki to miłe,a jak wyjdzie to zobaczymy w lecie,pozdrawiam ;:168 i pięknej niedzieli życzę ;:3

-- 21 mar 2015, o 23:21 --

Wiolu,zobaczymy ,co roku zabierałam się za ten przdogródek i ciągle odkładałam ,bo nie wyrabiałam z inną pracą ,bo w ogrodzie też dużo nowych rabatek powstawało i w tym roku się zaparłam ,zobaczymy co wyjdzie :uszy ,pozdrawiam i ;:79 duża buźka
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto jestem pełna podziwu dla Twojej pracowitości. śliczna różanka nowa powstała, piękne odmiany kupiłaś. To u mnie skromnie tego roku tylko 5 nowych róż przybędzie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

;:oj O raju jakie zmiany i plany!!! Pracy ... uf nie zazdroszczę ;:215 trzymam kciuki. Oszczędzaj się deczko kobitko :wink:
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Martuś kiedyś też posadziłam pomiędzy różami gipsówkę. Pięknie to wyglądało.
Jednak gipsówka bardzo zagłuszała róże, które stały się mało widoczne wśród tej szybko rosnącej gipsówce.
Musiałam ja wykopać. Zrobisz jak zechcesz,ale żeby Ci się nie przydarzyło to co mi.Może to jeszcze przemyśl. To moja sugestia.
Życzę miłego tygodnia i dużo ;:3 ;:196 :wit
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Rabata różana ;:oj
zastanawia mnie jedno gdzie ty kupiłaś Haidi Klum poluję na nią od jakiegoś czasu wiem że jest w RS ale tam nie zamawiałam
pomysł z krokusami na różance bardzo trafiony od samej wiosny miała byś kolorek na rabacie
ja czekam jeszcze na róże z F i koniec

Miłej pracy u mnie dziś rano -6 ale świeci piękne słońce więc spełniam się dziś ogrodowo :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Marto, jaką przygotowałaś dużą różankę ;:oj Oczyma wyobraźni już widzę ją kwitnącą ;:167
Jestem pod wrażeniem pracowitości. Ja w sobotę posadziłam 6 róż i jednego cisa i....padłam :;230
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorota,już dawno planowałam zrobić tą zmianę ,ale ciągle brakuje mi czasu,aż się zabrałam za przemianę ,nie wiem czy nie przedobrzyłam z tymi marzeniami ,ale chciałam to zrobić do porządku i wszystko naraz ,a nie po jednej rabatce,dzisiaj znowu przyjechały jakieś drobiazgi,tj, funkie ,piwonie,zawilec grecki,biała trytoma i znowu szybkie sadzenie ,a w ogrodzie nie wszystkie miejsca przygotowane,nawet zdjęć nie mam czasu zrobić ,może jutro dam radę ;:108

Aguś,pracy dużo,chyba za dużo,i jak tu sie oszczędzać jak rośliny zjeżdżają ,ale myślę ,że dam radę i będę odpoczywać :uszy

Aluś,zobaczymy jak wyjdzie z tą gipsówką ,są różne jej odmiany,nie wiem jaką miałaś ,a wykopać zawsze można ,ważne ,żeby nie przerastała róż,tylko była na równi lub ciut niżej ,może się uda ,po kawałku w 3 miejscach wsadzę ,bo jeszcze chcę inne rośliny,pozdrawiam i pięknych snów życzę ;:196

Ulciu, Haidi Klum jest z rosarium,a w piątek dojechały od naszej Ewy
Schloss Jppenburg
Mary Castl
Voyage
Felicia
Kimono
Botticeli
Burgundy Ice
Fishermans friend
Chapeau de Napoleon
W Shakespere
Mrs John Laing
Ruseliana-pnąca
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marta jak te cuda zakwitną to nic tylko będziemy się gapić ;:oj . Ja gipsówkę posadziłam przy piwoniach ale wystraszyłaś mnie tym przerastaniem ;:174 życzę ;:3
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś zazdroszczę pomysłu na przedogródek, będzie pięknie. ;:138 Ja mam jakiś zastój umysłowy po zimie.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu,trochę się zmęczyłam ,ale zaraz mi przechodzi ,bo jestem taka z siebie zadowolona,i emocje mnie pewnie trzymają ,że nie czuję żebym tyle zrobiła,ale mogę w pewnym momencie oklapnąć ;:306

Elu witaj w moim ogrodzie ,ja też mam gipsówkę koło piwonii ,ale jak kwitnie gipsówka to piwonie już nie kwitną ,przynajmniej ta odmiana przy której rośnie gipsówka i wtedy dominuje gipsówka ,chyba z lilią ,piwonie na pewno przerośnie ,ale ona ma już tylko liście i to w niczym nie przeszkadza,a róże mam do 1m ,to może będzie dobrze i myślę ,że będą kwitły razem,pozdrawiam i zapraszam znowu :wit ;:65
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Martuś to była stara gipsówka,którą posadziłam,by mieć do suchych bukietów i do lilii. Odmiany nie znałam. Wiem tylko ,że miała straszne duże,palowe korzenie. Kwiat drobny i biały. I długo się odbijała.
Jutro już odpoczywasz czy masz coś zaplanowane? :wit ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam Cię Marteczko nie pisałam nic, bo czekałam na zdjęcia jak nie było szłam dalej no i zapominałam że śladu nie zostawiłam itd. Coś zmęczona jestem, ale najgorsze że prawie niczym. Imponujący zestaw róż, tym bardziej że większości a właściwie wszystkich nie znam. Ja też w tym roku będę miała wreszcie gipsówkę w ogrodzie, bo parę razy kupowałam, siałam i nic z tego teraz dostałą dobrą ręką i widzę że jest ;:215 Życzę Ci dobrego dnia i mocno całuję ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A co byś chciała w zamian? :D
To ile teraz będzie tych róż? Tworzy sie prawdziwa różanka
Czy tylko róże tam będą, czy cos dosadzisz?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”