Kolejny rok- kolejne próby

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejny rok- kolejne próby

Post »

Ewcia ale cudne foto robisz. Musisz mieć dobry sprzęt i bystre oko :-). Bzyczek prześliczny Ci wyszedł. U mnie na karcie głównie Foxer trenujący Jezioro Łabędzie. Jestem bardzo ciekawa co to jest to coś z Lil.
Czytałam, że już wsadziłaś lilie. Moje te zeszłoroczne już powoli nosy wychylają. Przykryłam je trochę ziemią. Dziś białe g padało ;:222.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Aniu dziękuje bardzo , zaczełam sie bawic w foto w zeszlym roczku - ot tak z nudów - cieszę sie ,że w ogóle się podobają :wink:
Kasiu juz wiem to śnieznik - weszłam do lilipolu i sprawdziłam
Ewciu moja też w powijakach ,ale cieszę się że przyszła- kwiatków tyle co na fotkach - na więcej trzeba poczekać
Marto kup koniecznie bo z telefonu to różnie bywa :wink:
Zuziu bardzo sie cieszę, że ją już masz to zgrabna i szybko przyrastajaca hostka i w falbanki :wink:
Malvy mucha też jest piękna - mnie się nie udało - za szybkie cholerka były ;:306 , a trzmielik spragniony pyłku to i powolny :;230
Elu nazwa abisyński kojarzy mi się z czymś w rodzaju mieczyka - miałam to kiedyś ,ale mi wymarzło - pięknie pachnie ;:333
Aga :oops: bardzo dziękuje
Madziula sprzęt to 8 letnie najtańsze amatorskie lustro które na al można wyrwać za 200 stówki :;230 .
Jakbym miała zwierzaka to też najprawdopodobniej byłby głównym obiektem do pstrykania.
U mnie jeszcze wszystkie lilie pod ziemią - nic nie wychodzi - mam nadzieje ,że nie były przysmakiem nornic ;:224

Przyszła do mnie z funkii hortensja , preukowiec i judaszowiec. te dwa ostatnie wywiozłam na działkę a hortensje zostawiłam w Łodzi aby mieć nad nią kontrolę. Skończyło się na tym że wczoraj padłam jak kawka ,a hortka została na noc na balkonie ;:145
rano pytam ema -ile jest stopni , a on mi mówi że -4 ;:202 . Zerwałam się ... niestety za późno -wszystko zmrożone.
Soniu Twój patyczek też został na balkonie :oops: ;:145

Zidentyfikowany śnieznik

Obrazek

Machonia

Obrazek

Samotnik który nie wiadomo dlaczego wyrósł w miejscu gdzie nie był na pewno sadzony - czyżby sprawka zwierzątek :?:

Obrazek

Boróweczka :heja

Obrazek

A w tym chwaściorku to mam całe miejsce przygotowane pod trawnik- kiedy to wyrosło ?? :twisted: chyba zimą

Obrazek
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Una
200p
200p
Od: 16 kwie 2009, o 09:56

Post »

Czy ta hortensja to Blue Heaven o której pisałyśmy? :shock:
Ewuś ;:168 Może jeszcze odbije. Trzymam kciuki.
Moja też przyszła. Stoi w garażu.
Natomiast Diamant Rouge marnie wygląda.
Trzy gałązki, na pozór bez życia.
Mam nadzieję, że to zimowe uśpienie i ruszy na słoneczku.
Pozdrawiam
Agnieszka
:)
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Aguś tak to ta ;:145 .Miała już dwa 10 cm pędy od ziemi i zmarzła na wskroś ,teraz siedzi w domciu ,ale to wszystko za późno.Mąż mi zasugerowal abym do zsypu wyniosła ale ja nie chciałam bo sąsiadka coś powysiewala i pełno ziemiórek lata .
Chcialam dla niej dobrze a wyszłona odwrót,powinna odbić ale najprawdopodobniej już nie zakwitnie. Wszystko się okaże za dwa trzy dni.Jak liscie zczarnieją to kiszka.
Czy DR dostałas już przyciętą?.Nie martw się to twarde sztuki
Pozdrawiam. Ewa
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam śnieżnika niebieskiego. W pierwszym roku była piękna poducha kwiatów, w zeszłym już z dziurami, a wczoraj widziałam tylko jednego kwiatuszka... Obawiam się, ze w przyszłym roku śladu po nim nie będzie. :roll:
Ja wczoraj na działce sprzątałam trochę i zgarniałam liście i gałązki i tak się cieszyłam, że hortensje tak pięknie puszczają.... Coś czuję, ze w tym roku też kwiatów nie będzie ;:145
Nowe - w tym Blue Heaven - na szczęście trzymam w biurze na parapecie.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Ten chwaściorek uroczy, ale też mam kilka takich ,,uroczych"... :twisted:
Śnieżnik prześliczny, a z krokusami miewam podobnie. ;:306
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Una
200p
200p
Od: 16 kwie 2009, o 09:56

Post »

Ewciu, przycięta jest. ;:108
Muszę ją postawić w jakimś bardziej widnym miejscu bo u mnie w garażu ciemno.
Trzymam kciuki za listeczki na BH, żeby nie zczerniały. Będzie dobrze. :)
Pozdrawiam
Agnieszka
:)
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Te wiosenne dodatnie temperatury w dzień powodują, że zapomina się o przymrozkach w nocy... Mam nadzieje Ewciu, że hortensja obdarzy Cię chociaż jednym kwiatkiem ;:3
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuś świetnie spędzony dzień na działce. ;:215 Kolorów tyle, a zdjęcia cudne, ;:138 ja tylko cyfrówką robię. Hortensja z pewnością przeżyła, ;:168 zakwitnie na przyszły rok. Ja swoim maluchom obrywam pąki kwiatowe, żeby się wzmacniały.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niemożliwie, to wyjątkowo dobry zakup Ci się trafił.
A ta hortensja to już tak całkiem zmarzła? Może jeszcze coś się zmieni? Ja sobie budzik na telefonie nastawiłam jak cebule na balkon wynosiłam.
Będziesz miała piękną kępę Śnieżników. Wujek google pokazał mi właśnie jak kwitnie to cudo.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja chowam na noc rośliny do szopki. A jak jest na plusi g o wystawiam na zewnatrz. Moja hortensja liscie duże ma i chyba będzie tak spacerować do maja. Tylko doniczke ma za malą. Nie wiem co z nią robić. Żal mi by bylo jej stracić.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Ewka hej :wit
Podziwiam piękne zdjęcia i sobie ukradnę na pulpit tą z trzmielem ;:333
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ewka, na Twoich zdjęciach to nawet chwaściory wyglądają pierwsza klasa ;:333
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Kasiu dlaczego tak sie dzieje u Ciebie ze snieżnikiem - nornice? wymarzanie?
Co do hortensji w ogrodzie to zrobiłam kopczyki z igliwia - jeżeli przemarzną to mam nadzieje ,że tylko te ponad igliwiem.
W Łodzi było -4 a na wsi najprawdopodobniej dużo więcej :wink:
Reniu z tymi chwastami coś jest- kiedyś na świeżej mojej rabatce wyrosło coś co podlewałam gnojóweczką dla lepszego wzrostu bo byłam przekonana że to floks . Mina bezcenna jak zobaczyłam że mnóstwo tego za siatką rośnie ;:306 . Ale trzeba przyznać że mój podlewany o wiele lepiej się prezentował bo był bardziej wypasiony ;:224
Aguś BH póki co jeszcze zielona - chyba będzie dobrze -na noc ląduje w mieszkaniu
Ewuś no właśnie te temperatury sprawiają że zapominamy o mrozie , ale jeszcze tylko kilka dni i zapowiadaja ciepełko . No jeszcze przed nami ogrodnicy i wtedy trzeba być czujnym . Swoim hortkom igliwia chyba nie ściągnę do 15 maja :roll: . niech w końcu zakwitną . Kupiłam teraz z Elą hortensję debolistną i tej wybacze jak będzie przemarzać bo ją swiadomie kupiłam dla liści jesiennych ;:306
Soniu ale jaka szkoda obrywać ;:145 zartuje oczywiście ja też obrywam - no chyba że nie zauważe jak kwitnie
Madziu nie ,całkowicie to ona nie zmarzła ale bałam się że przymrozilo zielone pęknięte pączki jak i swieże przyrosty- to by oznaczało że w tym roku już nie zakwitnie bo zalążki kwiatów są właśnie w tych pączkach. Po przemrożeniu odbijają ale już nie kwitną
Martuś u mnie też mała doniczka, ale na razie nic nie kombinuje ,bo nawet większej nie mam. nie przelewaj i będzie ok . Hortensje ogrodowe nie lubią być przelewane w doniczkach :wink: .
Aniu jak chcesz w większej rozdzielczości to mow i Ci wyślę :wink:
Zuziu bo chwasty też są piękne , tylko my tego nie widzimy ;:306 . Taki biały krwawnik jest wyrzucany z ogrodów jako chwast ,a kolorowe są do ogrodów wprowadzane ;:224
Na dzień dzisiejszy żadnych fotek nie mam ;:136
Pozdrawiam. Ewa
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to super. Myślałam że całkiem Ci przemarzła. Kiedy spodziewasz się paczki od Mariusza?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”