Tu na razie jest ściernisko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
sto-krotka
100p
100p
Od: 19 lut 2015, o 17:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tu na razie jest ściernisko...

Post »

Witam :wit piękne krokusiki ;:215 w dodatku "wsyskie tzy" :;230
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

No,ale one z jednej cebulki ;:173
Uważaj z pieleniem!Ile ja tak rzeczy wypieliłem i uszkodziłem ;:224
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Jak nie było Malvy, tak nie było, ale gdy już przybyła, to i pokazała ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mariolu, mam nadzieję, że będzie już tylko cieplej, co prawda zapowiadali dwa dni temu, że dziś ma być deszczowo, ale mnie osobiście rano powitało słońce 8-) Zgadzam się, że cykl roczny ma swoje uroki, zmienność za oknem powoduje że zawsze jest ciekawie - no i ten dreszczyk niepewności ;:215 - ale zdecydowanie zimę wolę oglądać za oknem :wink: niż w niej uczestniczyć, niech będzie ciepło!

Sto-krotko, było ich więcej, naprawdę :lol:

Tulapku, oj pieliłam irysy i niejednemu korzenie skróciłam ;:oj najwięcej zanim zaczęłam rozróżniać korzenie perzu od korzeni irysów ;:306 później poszło już łatwiej.

Lucynko
, no staram się pokazać z dobrej strony ;:215

Wiosna przywitała mnie (i okolicę) słońcem, to dobrze, bo moje roślinki bardzo go potrzebują ;:215 zwykle siedzą przy oknie, ale w północnej kuchni ;:174 dziś się grzeją. Z ich działań mogę pochwalić się, że niektóre hosty wypuszczają już drugi liść co prawda mają po niecałe pół centymetra te liście ale starają się ;:306 Gatunków nie da się rozróżnić, większość jest zielona kilka żółtych i jedynie czasem mają "trochę inny" kształt.... poczekamy zobaczymy.... a... i jeszcze trzy liliowce zaczęły wychodzić z nasion na razie tylko do ziemi, ale za chwilę pokażą się i zielone części ;:333 Wiosno - działaj!
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Trawy się wysiewają i zarosną szybko każdą rabatkę. Niestety trzeba pielić, ale szybko się uwinęłaś i widać roślinki. Krokusy nastrajają mnie zawsze optymistycznie, chyba podświadomie czujemy nadchodzące ciepło. Doniczkowe nasadzenia szybciej potem wystartują w gruncie, będziesz mieć wcześniej kwiaty. ;:215
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Soniu, moja Mama wciąż twierdzi, że za dużo sieję i w końcu mi się odechce tego całego pielenia i chodzenia wokół roślin :D Nie wiem, czy ma rację (nie sądzę ;:306 ) ale mam nadzieję, że choć część tych doniczkowów przetrwa, żebym mogła je posadzić. Krokusy zawsze widywałam z daleka na parkowych rabatach, tak naprawdę dopiero teraz miałam okazję przyjrzeć im się na żywo, też myślę, że jak je widzę to znaczy, że wiosna przyszła :D
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

A mój mąż mówi żebym zostawiła trochę trawnika do chodzenia. A ja mu odpowiedziałam że przecież on nie chodzi a jego ulubiony fotel na którym zawsze siedzi zmieści się w ogrodzie. Przecież wciąż pusto mamy. Nie chce mu się kosić trawy a walczy o trawnik. :D
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Ja nie wierzę ! Ile roboty zrobiliście na tym czymś wcześniej ;:oj To nie do ogarnięcia, i jeszcze dom sie buduje :D Kawał jeszcze przed wami ale już sobie wyobrażam ten piękny ogród ;:433 ;:433 ;:433
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Marto, mam bardzo podobnie z Mamą, walczy o trawnik (choć go nawet jeszcze nie ma ;:306 ) a to ja w końcu przez całe lato biegałam z podkaszarką (bo nie mamy jeszcze kosiarki ;:124 ) i kosiłam ten trawnik, który już jest - to bardzo źle działa na krzyż ;:222
Mati, dziękuję ;:180 Gdyby tylko rośliny szybciej mogły rosnąć.... wciąż słyszę "a te choinki takie małe, ja chcę żeby już tło do innych roślin robiły" ;:306 (no co, ja też chcę :;230 )
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Malvynko kochana, posiej trochę nasion takich jednorocznych, które się sieje bezpośrednio do gruntu, jak mama nie będzie widziała.
Latem będzie burza kwiatów bez obecnych doniczek na parapetach, a mama będzie się dziwiła skąd tyle kwiecia i nie będzie teraz się bała o ilość trawnika. ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Una
200p
200p
Od: 16 kwie 2009, o 09:56

Post »

A mama przyjdzie i stwierdzi, że się chwastów nasiało i wyplewi. ;:306
Pozdrawiam
Agnieszka
:)
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Zuza, ja posiałam do doniczek kilka takich jednorocznych i jeszcze nie wykiełkowały i nie wsadziłam do ziemi a już się nasłuchałam że za dużo tych roślin :lol: (chyba przeważył tekst że "posiałam 400 nasion host " ;:306 , ale prawda jest taka, że wyrosło jak na razie koło 70 sztuk, a ile z tego w ogóle dożyje dorosłości... :wink: )

Agnieszko, to niewykluczone ;:306
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

A mój mąż każe mi sprzątać dom zamiast w kółko siedzieć na dworze. :D
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Nie martw się Martuś ;:168 ja ostatnio też zostałam obsztorcowana, że zamiast szlifować płytki siedzę na dworze ;:306
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Malwinko ja w pierwszym roku posiałam w wolnych miejscach smagliczkę nadmorską. Kwitnie od maja, czerwca do mrozów. Co roku wysiewa się, wystarczy przesadzić, lub wypielić nadmiar. Żaden chwast się nie przebije przez nią. ;:215 Miałam dwa kolory fioletowy i biały. Wstawię zdjęcie u siebie. Za rok jak mama zobaczy efekty sama będzie Cię popędzać do siania i sadzenia. Jak dom wykończycie i zamieszkacie, wszystko pójdzie łatwiej. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”