Róże i bajkowy świat ogrodów 2015

Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2015

Post »

Daysy śliczny ten Twój wnusio, a myślałam ,że wnusia, bo ma takie śliczne loczki i buźkę jak laleczka .Oj będą się dziewczyny oglądały za nim i nie jednej złamie serce.Patrząc na wspominkowe fotki aż wierzyć się nie chce ,ze teraz w ogródkach mamy tak pusto :wink: http://images68.fotosik.pl/720/c3c72eadd630870fmed.jpg cudna kompozycja .Ja posadziłam Muzykantów obok The Princa
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Daysy do mnie przyszła dzisiaj paczka z F ale sadzonki ;:oj ciekawa jestem Twojej opinii jak przyjdą ;:108
Wnusio jak aniołek ;:118
A tą piwonię Honey hoduj kochana i niech się rozrasta ,ja chętnie poczekam ,może się doczekam :wink:
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

camellia pisze:Ursynów. ;:167 Za samą nazwę, ale też za piękny kwiat a poza tym, to mam ochotę zebrać wszystkie dostępne polskie odmiany piwonii dostępne w handlu. Wszystkich na raz nie kupię, jeszcze chyba trzy mi zostaną na zakup jesienny lub na drugi rok...

Asiu
a Ursynów to Twoja pierwsza z tej serii czy już którąś posiadasz. Z ciekawości weszłam zobaczyć ile jeszcze musisz znaleźć miejsca w ogrodzie, ale nie jest tego dużo, więc dasz radę ;:333 a przyjemności trzeba sobie dozować, więc nie ma się co spieszyć z zakupami ;:108
JAKUCH pisze:Daysy śliczny ten Twój wnusio, a myślałam ,że wnusia, bo ma takie śliczne loczki i buźkę jak laleczka .Oj będą się dziewczyny oglądały za nim i nie jednej złamie serce.Patrząc na wspominkowe fotki aż wierzyć się nie chce ,ze teraz w ogródkach mamy tak pusto :wink: http://images68.fotosik.pl/720/c3c72eadd630870fmed.jpg cudna kompozycja .Ja posadziłam Muzykantów obok The Princa

Nie jesteś odosobniona, większość bierze go za dziewczynkę, no może brała, bo już teraz ma 8 lat więc po ubraniu widać, że chłopak :D
Jadziu, u Ciebie to juz wiosna na całego, krokusiki, iryski, całe poletka. U mnie niestety jeszcze szaro i wiosny jak na lekarstwo. Nawet ciemierniki nie chcą wystawiać kwiatuszków do słoneczka. Mam jednak nadzieję, że i do mnie wkrótce zawiata prawdziwa wiosna.
Wczoraj i dzisiaj nad ranem było mało wiosennie -4.
Tolinka pisze:Daysy do mnie przyszła dzisiaj paczka z F ale sadzonki ;:oj ciekawa jestem Twojej opinii jak przyjdą ;:108
Wnusio jak aniołek ;:118
A tą piwonię Honey hoduj kochana i niech się rozrasta ,ja chętnie poczekam ,może się doczekam :wink:

Tolinko
mają przyjść dzisiaj, więc będę mogła coś powiedzieć, na razie czekam ;:65 ;:65 ;:65 . Trzymaj kciuki, żeby dobrze rosły, to będziemy dzielić piwonie. ;:215
Dziękuję w imieniu wnusia :D
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wnuczek to przystojniak bez dwóch zdań, jednak co do rabatowych kompozycji, to bardziej mi się podobają zdjęcia z Twojego ogrodu. Nie myśl, że Ci słodzę, bo nie mam tego w zwyczaju. A może inaczej: nigdy nie słodzę fałszywie ;:196 .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

A kopczyki ściąglas? Ale ten wnuczek ci się udał ;:138
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Z tej serii posiadam trzy: Ewelina, Hania, Jadwiga. Nie jest ich dużo. Gdyby było inaczej, nie podejmowałabym tego wyzwania. :D
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ASK_anulla pisze:Wnuczek to przystojniak bez dwóch zdań, jednak co do rabatowych kompozycji, to bardziej mi się podobają zdjęcia z Twojego ogrodu. Nie myśl, że Ci słodzę, bo nie mam tego w zwyczaju. A może inaczej: nigdy nie słodzę fałszywie ;:196 .
Aniu bardzo Ci dziękuję za słowa uznania ;:167 a za wnuczka dziękuję podwójnie ;:167 ;:167
mati1999 pisze:A kopczyki ściąglas? Ale ten wnuczek ci się udał ;:138
Mati witaj, dawno Cię nie było w moim ogrodzie, pierwsze moje różyczki jeszcze śpią pod kołderką, jedne już są wsadzone do dniczek a ostatnie czekają na wsadzenie, właśnie dzisiaj dostałam paczkę, ale nawet jej nie rozpieczętowałam z braku czasu. Jutro zajrzę do środka i pokażę co przyszło. Tak czekałam na paczkę, a jak przyszła, to nie było czasu, żeby ją rozpakować. ;:145 W imieniu wnuczka dziękuję ;:167
camellia pisze:Z tej serii posiadam trzy: Ewelina, Hania, Jadwiga. Nie jest ich dużo. Gdyby było inaczej, nie podejmowałabym tego wyzwania. :D

Asiu,
pewnie, że trudno mieć wszystko, co by się chciało, ale w Twoim przypadku jest to możliwe ;:215 ;:209 Spełnione marzenia cieszą najbardziej. Życzę Ci , aby jak najwięcej się ich spełniało ;:196

Wszystkich pozdrawiam razem z wnuczkiem Piotrusiem, może lepiej z Piotrem /żeby się nie obraził :D / ;:167 ;:196
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Ty u Ewy z Rozarium zamawiałas?
Kiedy ?
Mi mają przyjsć w przyszłym tygodniu i też od Cwika :wink:
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Mati ale tylko 2 różyczki Hippolyte i Captain Howyrd i 3 piwonie
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Zimowy czas szaleństw zakupowych wchodzi w real .Teraz zaczyna się sadzenie .Dobrze ,ze nie mam takich zmartwień :wink: Zamówiłam tylko parę dalii i parę lilii to wszystko .Dzisiaj wylądowało wszystko w donicach i czekać będzie na koniec przymrozków
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz rację Jadziu, że to szaleństwo, mam nadzieję, że i ja wkrótce będę mogła spokojnie przebierać w roślinkach i ze spokojem przyglądać się szalejącym ;:108 ;:108
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

A pamiętasz kiedy zamowiłaś ? :wink:
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati nie pamiętam dokładnie, ale na pewno w połowie lutego
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

19.03.2015 dotarły do mnie ostatnie różyczki

1) Miss Fine - 3 szt. -
2) Cream Abundance (Harflax) - 3 szt. -
3) Princess of Wales (Hardinkum) - 3 szt. -
4) Stephanie Baronin zu Guttenberg Rose - 3 szt.
5) Jubilee Celebration - 2 szt. -

Teraz juz tylko przygotować rabatkę i sadzić, na razie czekają zapakowane. Prawdopodobnie z rabatą uporamy się do jutra i już będzie można sadzić wszystkie panienki na nowej rabacie ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Piękny zakup. Bardzo ładne odmiany. A jak je przechowujesz? Do mnie też część przyjechała. Zastanawiam się, czy zostawić je w tym worku otwarte, czy zamknąć ten worek. A może spryskiwać korzenie?
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”