Moje spełnione marzenie... tu.ja cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Iza- w domu mam niewiele kwiatów. Piękny zamiocukcas (bo niewymagający :lol: ), ketmia... Kwitnące cebule cały wiosenno-jesienny sezon na tarasie - i tyle. Córa ma kolekcję kaktusów i kilka "żywych kamieni". Ale na dendrobium zamierzam chuchać i dmuchać, po prostu mi się podoba :D .
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Izo! Jeśli moje gaury zaatakowała choroba grzybowa, to będę je pryskał preparatami grzybobójczymi. To dziwne, bo roślina mateczna miała takie same czerwone kropki a mimo to rosła i kwitła ładnie :?:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

W zasadzie jestem pocieszona,że nie tylko ja jestem na bakier z pielęgnacją domowych. Właściwie mam ich sporo,ale z roku na rok coraz mniej i zostają tylko takie mało wymagające. Co jakiś czas ( jeśli jest promocja) kupię coś nowego z mocnym postanowieniem poprawy. Niestety plany sobie a życie sobie...

Karolu - może czas pomyśleć o specjalnym wątku z przepisami na thermomix... Z tego co zorientowałam się na Forum jest spora grupa użytkowników termola i każdy mógłby coś dopisać.

Jacku - może to taka jej uroda...I nic nie trzeba z tym robić. Trudno mi coś radzić, bo nie znam się na tym. Ja chyba wolałabym kupić nową roślinę niż stosować chemię - tym bardziej,że gaura jest stosunkowo tania. Aż muszę się dokładniej przyjrzeć mojej.

Nasionka eszolcji, które przysłała mi Tija już wysiane na swoje miejsce. Liście częściowo zgrabione i spalone. Niestety cebule wciąż czekają na wsadzenie, bo szkoda mi wyrywać kwitnące w najlepsze dalie by zrobić im miejsce. Mam nadzieję,że zima nie przyjdzie tak szybko...
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Izo!
Mnie też byłoby szkoda Dalii. Ostatnio sąsiad wycinał tak piękne, bujne krzewy, wprost na kompost...Straszne...
Tulipany, czytałam u Xipe, mozna sadzić do końca listopada, do ok 10 narcyzy,irysy botaniczne nawet do ok 10 grudnia. Także mam nadzieję, ze będzie ciepło i spokojnie wszystko zdążysz. Ja sama nie wiem czemu się tak pospieszyłam. Bałam się, ze potem będę miała jeszcze mniej czasu w pracy.

Pozdrawiam, !
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja Ci gratuluję złotka :!: :D ;:63 ;:54 ;:63

Obrazek
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Tu.ja, widzę, że i Ty zrobiłaś się złota dziewczyna :wink: . Gratuluję.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Iza gratuluję złotka ;:138 ;:138 ;:138

Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

Gratuluję złotka :D

a pomysł z tematem nie jest taki zły :P tylko trzeba zmienić nazwę tego urządzenia tak by było wiadomo o co chodzi a nie reklamowało zbytnio :D
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

;:63 i dołączam sie do GRATULACJI :D
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Złoto? Już? Jak to się stało?
Serdeczne dzięki Agnieszko, Ewo, Elu, Aniu, Isia i Karolu za gratulacje.
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O widzę, że pod moją nieobecność Iza zdążyła się pozłocić :D ! Gratulacje!
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety stało się! Koniec z ogródkową pogodą! Jak zaczęło padać wczoraj wieczorem tak pada i pada. Miałam dziś kilka spraw do załatwienia i bez wyrzutów sumienia mogłam to zrobić. Po zmianie czasu zmierzch zapada tak szybko, że po obiedzie to nawet nie ma co się wybierać na działkę. Miałam dziś wizytę u swojej p.doktor. Dostałam nawet skierowanie na rehabilitację ( po raz pierwszy...). Poszłam się zarejestrować i okazało się,że zabiegi będę miała "już" ( :shock: ) od 19 stycznia. Do okulisty na ten rok też już nie rejestrują. "Strach się bać". Zastanawiam się jak tu być w takich razach optymistą! Całe szczęście,że nie jestem umierająca...,bo mogłabym nie doczekać się.
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A najbardziej wkurzające jest to, że nie tylko czekasz, ale nie ma pewności, że będziesz odpowiednio obsłużona... Na co idą nasze wcale niemałe składki?
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Izuś u nas z pogodą wcale nie lepiej.Choć mam w aucie czereśnię do wkopania :roll: .
Ale wszystko to jakieś dołujące jest :roll: .No pan mi powiedział że owoce to za 5 lat :shock: .
Kurczę czy ja jeszcze działkę będę miała?Czy nie zabiorą?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

tu.ja pisze:Niestety stało się! Koniec z ogródkową pogodą! Jak zaczęło padać wczoraj wieczorem tak pada i pada. Miałam dziś kilka spraw do załatwienia i bez wyrzutów sumienia mogłam to zrobić. Po zmianie czasu zmierzch zapada tak szybko, że po obiedzie to nawet nie ma co się wybierać na działkę.
U nas pada dopiero dzisiaj i faktem jest, że przy takiej pogodzie to bez wyrzutów sumienia będę mogła ogarnąć chałupę :) bo przez tą działkę to zaległości, że ho ho.....A w piatek jeszcze goście przyjeżdżają...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”