Ogród Biedronki 641 cz.2
- wisia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 cz.2
Alu, co to jest to niebieskie?
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
To dzwonek Elizabeth Olivier?? kwitnący o tej porze ? 

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiesiu to dzwonek drobny o pełnych kwiatach.
Dorciu dziękuję za nadanie mu imienia. To dzisiejszy zakup. Niestety tak kwitnie , bo mocno był podpędzony . Oczywiście,że nie przeze mnie.

Tę rabatkę z pierwszego obrobiłam. Budzą się liliowce, bodziszki i inne. Jeszcze szare widoki.

Sasanki już nie długo zakwitną, bo już można poznać ich kolory.
Dorciu dziękuję za nadanie mu imienia. To dzisiejszy zakup. Niestety tak kwitnie , bo mocno był podpędzony . Oczywiście,że nie przeze mnie.

Tę rabatkę z pierwszego obrobiłam. Budzą się liliowce, bodziszki i inne. Jeszcze szare widoki.

Sasanki już nie długo zakwitną, bo już można poznać ich kolory.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje sasanki w podobnej postaci...
A mam ładne kolorki
A mam ładne kolorki

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Dzisiaj się właśnie zachwycałam moimi sasankami.. Uwielbiam je w takim futerkowym etapie
Dzwonek już w ziemi?? Nie boisz się, że go zmrozi? Szkoda by było, bo jest niesamowity 

- Biedronka641
Sławku bardzo lubię sasanki i też mam ich sporo w różnych kolorkach.
Sabinko mnie się sasanki podobają nawet po przekwitnięciu. Dzwonka nie posadziłam jeszcze, choć się przymierzałam,ale jest za duży w stosunku do moich maluchów na skalniaku.Muszę mu poszukać inne miejsce. Myślisz,że jeszcze przymrozi?
Sabinko mnie się sasanki podobają nawet po przekwitnięciu. Dzwonka nie posadziłam jeszcze, choć się przymierzałam,ale jest za duży w stosunku do moich maluchów na skalniaku.Muszę mu poszukać inne miejsce. Myślisz,że jeszcze przymrozi?
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
To mój ulubiony dzwonek ,a mam ich trochę jest taki romantyczny 

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Alu, nie lubię być tym który przynosi złe wiadomości, ale zapowiada się, że jeszcze przymrozi. Zobacz sobie na meteo.pl - tam mają bardzo wiarygodne prognozy, tylko wybierz model prognozy UM 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Alu witaj u mnie też liliowce i irysy już ruszyły , troszkę mnie martwi bo nocą są dość duże przymrozki
Moje sasanki też pewnie nie długo zawitną , ja zawsze na bieżąco po kwitnieniu usuwałam kwiatostany w tym roku postaram się opanować i zostawić ,może się posieją były by młode siewki .
Moje sasanki też pewnie nie długo zawitną , ja zawsze na bieżąco po kwitnieniu usuwałam kwiatostany w tym roku postaram się opanować i zostawić ,może się posieją były by młode siewki .
- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
U nas też nocą przymrozki szkoda bo tak człowiek tęskni już za zielenią 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Alu,śliczne nowe nabytki ,ogródek wysprzątany ,u mnie też sasanki takie już kudłate,ale u Ciebie wiele innych wiosennych,życzę miłego dnia i pięknego słoneczka

- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
To prawda, szczególnie że wszędzie przyroda startuje jak rakieta.garden11 pisze:U nas też nocą przymrozki szkoda bo tak człowiek tęskni już za zielenią
Piękne te Twoje sasanki Biedronko. Nigdy ich nie uprawiałam, czy są trudne w uprawie?
- Biedronka641
Kochani w nosie mam taką wiosnę.W nocy przymrozki ,w ciągu dnia dość ładnie. Rośliny ruszają po to aby ich zniszczył przymrozek.
Pamiętam dawne czasy,kiedy koszyczek do święcenia przybierałam żonkilami z ogrodu.Święta były przecież w marcu . Było już bardziej kolorowo.
Ta ja ją tak lubię a ona przychodzi i przyjść nie może.
No dobra już nie narzekam więcej.
Jedne krokusy rozłożone, inne wychodzą. Powoli klują się inne cebulowe.
Dorciu myślę,że ten dzwonek zagości u mnie na dłużej, bo starych karpackich nie widzę by się odbijały.
Sabinko kiedyś przyjdź z lepszymi wiadomościami.
Gieniu te przymrozki to chyba są jeszcze w wielu rejonach. Odbijają się rośliny ale strasznie jeszcze marnie. Ja sasankom zbieram nasionka,żeby mi się nie wysiewały. Siewki potem można znaleźć w różnych miejscach.Ja jednak wolę wsadzać niż przesadzać.
Ewciu ja też mam dość szarości.Niech się już wszystko zazieleni.
Witaj Marto.Czytałam o Twoich wyczynach.
Martuś przymierzam się do nowej rabaty w niebieskim kolorze.Dlatego jak spotkałam te niebieskości to sobie pozwoliłam kupić.
Ogród jeszcze nie wysprzątany. To co pokazałam to jedna z rabat.Nazywam ją przy tarasową.
Wczoraj i dziś troszkę porządziłam moje trójkąty. Niestety pracy mam sporo.Po troszeczku może uda mi się wszystko obrobić.
Liczyłam na wolna sobotę męża,ale już przy obiedzie usłyszałam,że idzie do pracy.
Niech pracuje to zarobi a ja je wydam na kwiatki.
Marzy mi się też mała szklarnia, by w końcu parapety były wolne od rozsad.
witch sasanki nie są trudne w uprawie. Nasiona wysiewa się zaraz po zbiorze,bo szybko tracą silę kiełkowania. Potem po posadzeniu to na wiosnę ścinam im liście i usuwam suche resztki a ich pączki tak właśnie wyglądają po obrobieniu. Ja już nie wysiewam sasanek, to nasionkami służę jeśli byś chciała.Wschodziły mi zawsze ładnie.

Dziś i wczoraj pracowałam przy moich trójkątach. Jest ich 8.

Nieśmiało zaczynają kwitnienie cebulice.

Przebiśniegi pełne.

Hiacynty .

Pamiętam dawne czasy,kiedy koszyczek do święcenia przybierałam żonkilami z ogrodu.Święta były przecież w marcu . Było już bardziej kolorowo.
Ta ja ją tak lubię a ona przychodzi i przyjść nie może.
No dobra już nie narzekam więcej.
Jedne krokusy rozłożone, inne wychodzą. Powoli klują się inne cebulowe.
Dorciu myślę,że ten dzwonek zagości u mnie na dłużej, bo starych karpackich nie widzę by się odbijały.
Sabinko kiedyś przyjdź z lepszymi wiadomościami.

Gieniu te przymrozki to chyba są jeszcze w wielu rejonach. Odbijają się rośliny ale strasznie jeszcze marnie. Ja sasankom zbieram nasionka,żeby mi się nie wysiewały. Siewki potem można znaleźć w różnych miejscach.Ja jednak wolę wsadzać niż przesadzać.
Ewciu ja też mam dość szarości.Niech się już wszystko zazieleni.
Witaj Marto.Czytałam o Twoich wyczynach.

Ogród jeszcze nie wysprzątany. To co pokazałam to jedna z rabat.Nazywam ją przy tarasową.
Wczoraj i dziś troszkę porządziłam moje trójkąty. Niestety pracy mam sporo.Po troszeczku może uda mi się wszystko obrobić.
Liczyłam na wolna sobotę męża,ale już przy obiedzie usłyszałam,że idzie do pracy.

Niech pracuje to zarobi a ja je wydam na kwiatki.

Marzy mi się też mała szklarnia, by w końcu parapety były wolne od rozsad.
witch sasanki nie są trudne w uprawie. Nasiona wysiewa się zaraz po zbiorze,bo szybko tracą silę kiełkowania. Potem po posadzeniu to na wiosnę ścinam im liście i usuwam suche resztki a ich pączki tak właśnie wyglądają po obrobieniu. Ja już nie wysiewam sasanek, to nasionkami służę jeśli byś chciała.Wschodziły mi zawsze ładnie.

Dziś i wczoraj pracowałam przy moich trójkątach. Jest ich 8.

Nieśmiało zaczynają kwitnienie cebulice.

Przebiśniegi pełne.

Hiacynty .

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Witaj Alu, widzę, ze nawet miodunka wypuszcza już kwiaty? A Twoje krokusy wydają się takie duże 
U mnie sasanka fioletowa kwitnie już jednym kwiatkiem

U mnie sasanka fioletowa kwitnie już jednym kwiatkiem

- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Dzięki za informację, a czy sasanki urosną na słabej i mocno przepuszczalnej glebie?
Pięknie komponują się wśród innych kwiatów w Twoim ogrodzie
Pięknie komponują się wśród innych kwiatów w Twoim ogrodzie