Reniu,
bardzo lubię jeżówki i rudbekie również

zdjęcia zostaw, piękne są

właśnie czaję się na owe pannice w BR, powstrzymuje mnie póki co zastawiony balkon i mnóstwo czekającej pracy na działce... aaaale, co się odwlecze to nie uciecze
(mam tam jeszcze na oku kilka floksów i ostróżek

)
Zuza,
pytanie o sens żywopłotu z tui wynikło z mojego braku wiedzy

Zastanawiałam się czy z tej odmiany można takowy zrobić, ale z tego co tu czytam, to widzę, że tak. Ostatnio też odkryłam tujowe żywopłoty koło mojego osiedla - codziennie tamtędy przechodzę i jakoś ich nie zauważyłam wcześniej
ciągle się biję z myślami czy kupić tuje, czy może obsadzić ligustrem, ale może jednak tuje?...
Soniu,
jednak opinia osoby, która zna sprawę z autopsji - jest dla mnie najcenniejsza
Szmaragdy są tańsze od cisów, te drugie widziałam po 17 zł w Obi, stąd pomysł na tuje.
Dziś zaopatrzyłam się w 2 worki mączki rogowej (skoro już przejeżdżałam koło Lidla...

). Nie mam pojęcia czy tyle wystarczy, może ktoś doradzi? Ile się tego sypie pod jedną roślinę? Czy daje się bezpośrednio pod czy trzeba wymieszać z ziemią najpierw? Zostawiłam ją w bagażniku, więc nawet nie sprawdziłam czy coś napisane na worku).
Miałam dziś pomysł, żeby wybrać się na działkę, ale tak wieje zimny wiatr, że masakra...

Fajnie by było, gdyby w piątek była dobra pogoda, to wzięłabym sobie wolne. Zwłaszcza, że weekend zapowiada się pogodowo kiepściutko, więc z prac ogrodniczych nici...