Ło matko i córko ...toż to ...wandalizm
Lideczko 
.
Jakie te chłopy bezmyślne ...mojemu wszystko się przydaje ..więc zwłóczy z roboty niepotrzebne szafki - przez co robi graciarnie w suterenach ... a ostatnio ..UWAGA ; przywiózł nieużywany ...kibel /muszlę klozetową

( pomyślałam , że dobrze by było zasadzić w nim floksy subulata ) - więc pytam - a po co Ci to - wszak mamy dwie łazienki - w każdej nowy przybytek ...a ten mi na to ...będę robił sobie w suterenach łazienkę dla siebie i ..pokój ...stąd też szafki ...Klękajcie narody ...wraz z andropauzą aż tak nisko upadłeś ( nie powiedziałam , że na głowę - chociaż to miałam na myśli )..., że na stare lata zejdziesz do ...podziemi ?
Lideczko nie będę dolewała oliwy do ognia i podżegała/namawiała do - " Jak Kuba Bogu - tak Bóg Kubie " - jednak uważam , że skoro sam nie wsadził tych gałązek hortensji - to chociaż mógł zapytać - zanim je spalił - co one robią w tym wiadrze ? Podobnie i z łuskami cebuli i czosnku - że też chłopy tylko myślą o jednym ...dobrze zjeść , wypić i ...

.
Jagodo Pomorska ... ....witam serdecznie po wojażach w tak pięknych okolicznościach przyrody ...
Tak ...wielkimi wołami napisać i ... kartki przypiąć na tychże przedmiotach , które są nie do ruszania ...
Mój starszy Syn przy czyszczeniu oczka - zdjął folię i ...wykopał mi trytomę groniastą - olbrzymią kępę ...Myślałam , że zawału dostanę ...mało tego ..nawet nie wiedział gdzie ją wyrzucił ...więc kiedykolwiek łapie za łopatę , albo lezie w stronę oczka - ja muszę przy tym być obecna ! Nie patrzy pod nogi ...a ja mam tam maleństwa rzadko spotykane , o szczególnych wymaganiach co do podłoża - posadzone między kamieniami i nakryte cienkimi płytkami z kamienia . Wszystko byłoby stratowane - muszę go pilnować ...
Mój M - wiedząc , że jestem na punkcie roślin wszelakich porządnie " rąbnięta " ... pyta do czego mi to , albo tamto potrzebne . W tamtym roku - wczesną wiosną ...przyniósł mi dwa pierwiosnki , które się zasiały w trawie ...rozczulił mnie tym gestem niemożebnie ...co zważywszy na to , że zielone - to on raczej woli na talerzu ...a w ogrodzie widziałby najchętniej same drzewka , krzewy - iglaste i liściaste ...zaskoczył mnie totalnie .
Dziękuję
Jagodo za tak ciepłe słowa

... ale przecież i Ty masz w sobie wiele

dla roślin , zwierząt i poczucie /wyczucie piękna

. Bo my - Jadwigi , Jagody , Jagódki , Jadwisie , Jagusie ..itd ..tak mamy