Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło

Post »

Witaj, Jagódko Małopolska!
Jeśli pozwolisz, poradzę coś Stokrotce. Proponuję Twoje skarby opatrywać kartkami z tekstem (dużymi literami napisanym): Nie ruszać, bo łapy poutrącam :evil:.
Możesz też odpłacić pięknym za nadobne i zrobić to samo z czymś, na czym chłopu zależy. Niekoniecznie zniszczyć, ale przynajmniej tak schować, żeby się zastanowił.
Oj, diabli by mnie chyba wzięli na takie działanie ;:214.

Wiem, Jagódko, że Twoi Panowie szanują Twoją pasję i nie odważą się na coś takiego.
Bo we mnie Twoja miłość do roślin i piękna w ogóle budzi głęboki szacunek ;:180.

;:196 - Jagoda Pomorska
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ło matko i córko ...toż to ...wandalizm Lideczko :shock: .
Jakie te chłopy bezmyślne ...mojemu wszystko się przydaje ..więc zwłóczy z roboty niepotrzebne szafki - przez co robi graciarnie w suterenach ... a ostatnio ..UWAGA ; przywiózł nieużywany ...kibel /muszlę klozetową :shock: ( pomyślałam , że dobrze by było zasadzić w nim floksy subulata ) - więc pytam - a po co Ci to - wszak mamy dwie łazienki - w każdej nowy przybytek ...a ten mi na to ...będę robił sobie w suterenach łazienkę dla siebie i ..pokój ...stąd też szafki ...Klękajcie narody ...wraz z andropauzą aż tak nisko upadłeś ( nie powiedziałam , że na głowę - chociaż to miałam na myśli )..., że na stare lata zejdziesz do ...podziemi ?
Lideczko nie będę dolewała oliwy do ognia i podżegała/namawiała do - " Jak Kuba Bogu - tak Bóg Kubie " - jednak uważam , że skoro sam nie wsadził tych gałązek hortensji - to chociaż mógł zapytać - zanim je spalił - co one robią w tym wiadrze ? Podobnie i z łuskami cebuli i czosnku - że też chłopy tylko myślą o jednym ...dobrze zjeść , wypić i ... :wink: ;:173 .

Jagodo Pomorska ... ....witam serdecznie po wojażach w tak pięknych okolicznościach przyrody ...
Tak ...wielkimi wołami napisać i ... kartki przypiąć na tychże przedmiotach , które są nie do ruszania ...
Mój starszy Syn przy czyszczeniu oczka - zdjął folię i ...wykopał mi trytomę groniastą - olbrzymią kępę ...Myślałam , że zawału dostanę ...mało tego ..nawet nie wiedział gdzie ją wyrzucił ...więc kiedykolwiek łapie za łopatę , albo lezie w stronę oczka - ja muszę przy tym być obecna ! Nie patrzy pod nogi ...a ja mam tam maleństwa rzadko spotykane , o szczególnych wymaganiach co do podłoża - posadzone między kamieniami i nakryte cienkimi płytkami z kamienia . Wszystko byłoby stratowane - muszę go pilnować ...
Mój M - wiedząc , że jestem na punkcie roślin wszelakich porządnie " rąbnięta " ... pyta do czego mi to , albo tamto potrzebne . W tamtym roku - wczesną wiosną ...przyniósł mi dwa pierwiosnki , które się zasiały w trawie ...rozczulił mnie tym gestem niemożebnie ...co zważywszy na to , że zielone - to on raczej woli na talerzu ...a w ogrodzie widziałby najchętniej same drzewka , krzewy - iglaste i liściaste ...zaskoczył mnie totalnie .
Dziękuję Jagodo za tak ciepłe słowa ;:196 ... ale przecież i Ty masz w sobie wiele ;:167 dla roślin , zwierząt i poczucie /wyczucie piękna ;:168 . Bo my - Jadwigi , Jagody , Jagódki , Jadwisie , Jagusie ..itd ..tak mamy ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Czytam o m. :roll:
Mój jakby odpuścił narzekanie na moje wyczyny w ogrodzie.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu ...ja w swym ogrodzie robię to , co dla mnie jest dobre i co mnie się podoba . Niechby tylko spróbował mi ruszyć coś z roślin , albo z ogrodu - co do niego nie należy i czego on w danym miejscu nie położył .

Dzisiaj - już drugi dzień - boli mnie głowa ... ukoiłam oczy takimi widokami ...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A w domu ...

Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

Jagódko :wit Doczytałam ,że syn w góry chodzi ,to wspaniale,że doszedł do siebie :D . Góry to Jego pasja - to silniejsze od wszystkiego. Ważne ,że ruszył do przodu. Mało piszę częściej coś czytam. Miłego może już wiosennego tygodnia ;:168
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ło matko ,ale masz pomidory gaj ;:oj moje dopiero wysiane ,ale mam nadzieję ,że jakoś wyjdą .Krokusowo się zrobiło także ciemernikowo i przylaszczkowo .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Ewuniu ;:196 . Dziękuję każdego dnia Bogu , że żyje - ale też cały czas drżę , gdy w góry wyrusza ...tak - to silniejsze od niego ;:108 .
Dziękuję za życzenia ;:168 i wzajemnie ;:167 ... dzisiaj słonecznie , ale lodowaty wiatr ...może cieplej się zrobi ?

Jadzieńko - jako , że w tamtym roku siałam z końcem lutego i stanęły w ...martwym punkcie i ...zdechły - tak siałam tego roku wcześniej ...pójdą do szklarenki - jak najwcześniej ...w kwietniu ...inne odmiany znów zostały zasiane w tamtym tygodniu - już się pokazują ;:138 .
Cieszę się - miło mi to czytać - że u Ciebie się zrobiło też krokusowo , ciemiernikowo i przylaszczkowo ;:138 .

Serdeczności ;:167 zziębnięte ;:196 ...mimo słońca ...

A teraz ...zapraszam na ...małe co nieco ...warkocz drożdżowy - trójkolorowy ...smacznego ;:180 ....

Musiałam upiec placek drożdżowy z budyniem i jabłkami ...a ten warkocz próbowałam robić po raz pierwszy ...na Wielkanoc upiekę taki , ale w okrągłej formie ...

e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Jagódko - placuszek apetyczny i te kolory ;:oj
Na zbolałe oczy też polecam takie wiosenne pejzaże. :wit
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

wygląda smacznie!
Ale masz pomidorów :)
I prymule już kwitną ;:oj U mnie ledwo się pokazują pąki :)
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ...dziękuję ...kolorowy , apetycznie wygląda ..a jak smakuje ;:oj ..puszysty i zachowany smak drożdżowego ciasta ....kurkuma i Dr Oetker ...to są dodatki do tego warkocza .

Pozdrawiam słonecznie ;:3 ... aczkolwiek z powiewem chłodnego wiatru - od gór ... :wit

Aniu...No - te białe i żółte prymule polyantha kwitną non - stop - od stycznia ...teraz pokazują się siewki - nawiasem mówiąc - bardzo ciekawe kolory ...- mają po jednym kwiatuszku .
Pomidory są wszelkich odmian ... spróbuję kilka wsadzić do szklarenki ( z okien ) - już w kwietniu ...chociaż po jednej odmianie ...
Warkocz był zaprawdę - taki smaczny ...jak kolorowo wygląda ( zresztą - dzisiaj już go nie ma )...

Serdeczności ;:167 .... :wit

A już za miesiąc ...będzie tak ...

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Jagódko, taki już nas mam los...
Im dzieci starsze tym bardziej się o nie martwimy.
Twój syn ma pasję, a to ;:167 . Nie można z nią walczyć. Dostał od losu prztyczek i teraz już pewnie ma ten respekt ;:108 . Bo przecież góry to potęga.
Kojące widoki godne pozazdroszczenia.
Niestety, nie mogę sobie z wami ponarzekać na M ;:170 .
Magnolie ;:oj .
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Serdecznie witam Justysiu ;:196 ;:180 .
1,5 roku trwało to dochodzenie do sprawności ... jednak więzadło jest w prawym kolanie rozszczepione ... ;:145 - dużo przeszedł ...a ja razem z nim ...dzień w dzień jeździłam do Krakowa - potem na konsultacje , komisje , przeglądy etc... teraz znów walczę - chociaż wiem , że to przynosi odwrotny skutek ..znów wybiera się na Słowację :( - nie zatrzymam go ...dzisiaj powiedział , że Tatry znów go wzywają ...

No , moja Kochana ..jak ma się takiego Małża , który w lot odgaduje Twoje potrzeby , pragnienia , marzenia ...to wybacz- mój nawet nie pamiętał o Dniu Kobiet ( zapewne stwierdził , ze ' robotom ' nic się nie należy ) - - a ja - nie potrzebuję blichtru ...prezentów - wystarczy ciepłe słowo - dotyk dłoni ...

Pozdrawiam serdecznie ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ha ha ha znów załapałam się na pyszne ciasto tym razem kolorowe takie prawdziwie wiosenne .Moje przylaszczki jeszcze śpią wszystkie jak jedna .Miłych snów zapracowana kobieto ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzieńko ...daj spokój z tym zapracowaniem ...przecież i Ty - niczym mróweczka - z jednego zajęcia wpadasz w drugie . Czytałam wszak , że i okna ( podobnie , jak i ja ) umyłaś , ogród wysprzątałaś - , że o robótkach frywolitkowych nie wspomnę ;:196 .
Nie wiem co się stało z przylaszczkami dwoma - jedna Rubra Plena , a druga zwykła , pospolita - wsiąkły , czy co ;:oj ? Kwitnie jedna ...kilkoma kwiatuszkami ...reszta " zapączkowana " .
Ciasto zwykle , drożdżowe ...bo takie najlepsze - przez tych moich chłopów - zaraz będę się turlać ...bo koniecznie muszę poszukać skupu opon zimowych ... ;:306 .

Serdeczności ;:168 ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko jak tu żyć bez pracy :;230 Dzisiaj znów działałam na rabatkach przed domem ,ale wietrzna pogoda nie pozwala na grabienie liści wszystko fruwa .Jeszcze ze 3 dni muszę poświecić na te rabatki ,bo liściorów mnóstwo .Żadna cholera nie pomorze tylko patrzą z okna jak zasuwam i na pewno stukają sie w głowę .Beznadziejni ludzie wolą patrzyć na zasyfiałe podwórko.Też bym to olała ,ale zbyt dużo pracy włożyłam 3 lata temu w przygotowanie i obsadzanie klombów i teraz mi trochę żal tego zostawić .Mam tam posadzone także róże ,liliowce ,irysy, a nawet ciemiernika .Wszystko było zarośnięte perzem :evil:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”