Kolejny, piękny i słoneczny dzień za nami. Ja poproszę o jeszcze...ale słyszę, że to co dobre, szybko mija. Na weekend zapowiadają ochłodzenie, a w moich stronach nawet śnieg

. Ja się tak nie bawię

Będę musiała łapki czymś zająć. I posieję pomidorki. Aż się boję, bo ciąży na mnie w tym roku wielka odpowiedzialność pomidorowa. Obiecałam, że podpiszę i podzielę się wnioskami z uprawy poszczególnych odmian. A nazbierało się tego ....Czy ja, chaotyczny i nie dbający o nazwy ogrodnik da radę? Muszę.
Jak widzicie, nawet dobrze wschodzących bylin nie rozróżniam
Monia - Kocham słoneczko

A cóż masz do maczka?
Marysiu - Jesienią sadziłam mnóstwo cebul, i zabij, ale dopiero teraz dowiaduję się, gdzie utykałam. W przedziwnych miejscach, miałam jakiś plan, ale kto by od jesieni zapamiętał?
Maczek woli bez listka....ma swoje własne. Zrobił furorę ....koleżanka chce fotkę na tapetę
Rozanko - Martuś - Kupuj bratki, są urocze. Długo i zdrowo sobie będą kwitły.
Aniu 11 - Mak posadziłam jesienią ( siałam w kwietniu, rozsadę do gruntu dałam w sierpniu). Kwitł do zimy, dopiero mróz ściął kwiatki, które były żółte. Generalnie mak tej odmiany występuje w kolorach: żółty, czerwień, różowy, biały. Bardzo długo kwitnie i fajnie wygląda. Jak widać, nic mu nie zaszkodziło. Zimą był cały zielony. Nie rośnie za wysoko, max 30 cm. Nasionkami jesienią się chętnie podzielę
Kasiu - Witaj u mnie

Wiosenne słońce ładuje akumulatory, uwielbiam to.
Tulapku - Jeszcze troszkę i będą liście. Na razie mamy pączki...każą pryskać miedzianem. Sama nie wiem. Mam dylematy ekologiczne
Aniu - Nic mnie nie zatrzyma, żadna siła, żadna choroba jak słońce za oknem i roboty masa. Na szczęście infekcja była w porę ugaszona. I to mnie uratowało przed kataklizmem.
Aniu Annar 13 - Powiększasz rabatę, czy coś nowego będzie? Ja poszerzam...kolejną już

I jeszcze jedna na mnie czeka, na róże.
Aniu Annes 77 - Czyli nie tylko ja się szczerzę do każdego pączka...uff nie jestem sama. A w pracy jaka licytacja

każdy się chwali co mu tam i w jakiej ilości wyrosło. Z boku dziwnie na nas spoglądają Ci, którzy ogrodów nie mają. Fajnie mamy
Olka - Maliolka - Najgorsze, że ptaszyska to w większości gołębie od sąsiada. Nie mam na nie siły...widzę radykalne rozwiązanie, ale to nie przejdzie....
Soniu - Od trzech się zaczyna
Miłego wieczoru.