Chałaputkowo
- Tacca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Chałaputkowo
Koło mnie też otworzyli Briko, byłam wczoraj ale tylko wąż i złączki kupiłam. Ogrodu nie ma i pewnie nie będzie.
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusia i bardzo dobrze że ogrodu nie będzie, byłoby za łatwo.
Poszukiwania robią zakupy fajniejsze co nie ?

Pozdrawiam Ela
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Eal, koło mnie jest tyle ogrodowych i do tego jeszcze przez internet można zamówić, nie ma biedy, potrzebne miejsce, chęci do sadzenia i kasa.
Moniko świetne różane zakupy, nieźle zaszalałaś.
Szkoda drzew za płotem stanowiły fajne tło ogrodu.

Szkoda drzew za płotem stanowiły fajne tło ogrodu.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Monia chyba ziemi dobierzesz zza płotu 

- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Toś zaszalała z różami , część z nich mam , ale najbardziej lubię Coronado w ciągu jednego sezonu urosła olbrzymia ,aż żal mi ja będzie ciąć , jest piękna .
Drzew szkoda ,nie dało rady jakby je tylko mocno przycieli ? Drzewa tak długo rosną , a tnie się je w mig , żal . No ale istotnie zagrożenie jest duże , zwłaszcza ostatnio przy tych silnych wiatrach .
Drzew szkoda ,nie dało rady jakby je tylko mocno przycieli ? Drzewa tak długo rosną , a tnie się je w mig , żal . No ale istotnie zagrożenie jest duże , zwłaszcza ostatnio przy tych silnych wiatrach .
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Ach, radocha wielka przy takich zakupach! 

- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Witajcie Kochani
Lada moment trzeba będzie zamknąć wątek , ale mam taką cichą nadzieję że wytrzymam do pierwszego dnia wiosny
Aniu(Anym) - duże nie są ale dość ładnie rozrośnięte , jeśli Ci się polowanie nie uda , daj znać może jeszcze u m,nie będą , przecież to żaden kłopot , pracuję prawie naprzeciwko
Aniu (Annes) no nie było wyjścia , musiałam się spieszyć , by wyglądało ze przecież rosły tam od zawsze
Iwonko - na szczęście dość tanie
Gosiu - w tych ogrodach supermarketowych to przeważnie same iglaki , trafiło się trochu róż to brałam , dużo bardziej mnie cieszy bo ziemi różnej , różnistej mają duży wybór i nie będę musiała do centrum jeździć gdzie Pani w ogrodniczym zawsze ma tylko jeden gatunek ziemi i wg niej nie ważne co sadzisz - nada się
Danusiu - w tym miejscu było kiedyś Nomi i mieli duży ogród na świeżym powietrzu więc chyba w Brico powstał ten dział bo odpowiednie miejsce było
Eliza - u mnie w regionie to taka bida z tego rodzaju sklepami , jak poszukuję czegoś wyjątkowego to tylko w Internecie mogę znaleźć , ale nie zawsze da się np ziemie do donic w Internecie zamówić
Madziu- , zaszalałam
możne coś z nich będzie a drzew oj szkoda , szkoda
Iwonko - a wiesz że tą działkę z tyłu za mną szykują do sprzedania , oj gdybym miała kaskę to bym się nawet nie zastanawiała ,to dlatego ta wycinka ,
sad mi się marzy , a tak pozostanie dalej w strefie marzeń
Reniu- dobrze że Misio nieświadom
, drzewa w środku całkiem , całkiem puste były , mieliśmy wrażenie ze w pionie to już je tylko kora trzyma , korony jeszcze całkiem całkiem , ale te główne pnie to makabra jakaś
, już prawie uprzątnięte i po wszystkim
Beaby-czułam się jak w konspiracji a jakiego miałam powera przy sadzeniu
Rozgarnęłam wczoraj kopczyki przy różach i zauważyłam pąki na tulipanach botanicznych i żonkilach
Kończę bo w pracy jestem , buziaki dla Wszystkich i miłego dnia

Lada moment trzeba będzie zamknąć wątek , ale mam taką cichą nadzieję że wytrzymam do pierwszego dnia wiosny

Aniu(Anym) - duże nie są ale dość ładnie rozrośnięte , jeśli Ci się polowanie nie uda , daj znać może jeszcze u m,nie będą , przecież to żaden kłopot , pracuję prawie naprzeciwko

Aniu (Annes) no nie było wyjścia , musiałam się spieszyć , by wyglądało ze przecież rosły tam od zawsze

Iwonko - na szczęście dość tanie

Gosiu - w tych ogrodach supermarketowych to przeważnie same iglaki , trafiło się trochu róż to brałam , dużo bardziej mnie cieszy bo ziemi różnej , różnistej mają duży wybór i nie będę musiała do centrum jeździć gdzie Pani w ogrodniczym zawsze ma tylko jeden gatunek ziemi i wg niej nie ważne co sadzisz - nada się

Danusiu - w tym miejscu było kiedyś Nomi i mieli duży ogród na świeżym powietrzu więc chyba w Brico powstał ten dział bo odpowiednie miejsce było
Eliza - u mnie w regionie to taka bida z tego rodzaju sklepami , jak poszukuję czegoś wyjątkowego to tylko w Internecie mogę znaleźć , ale nie zawsze da się np ziemie do donic w Internecie zamówić

Madziu- , zaszalałam

Iwonko - a wiesz że tą działkę z tyłu za mną szykują do sprzedania , oj gdybym miała kaskę to bym się nawet nie zastanawiała ,to dlatego ta wycinka ,

Reniu- dobrze że Misio nieświadom

Beaby-czułam się jak w konspiracji a jakiego miałam powera przy sadzeniu

Rozgarnęłam wczoraj kopczyki przy różach i zauważyłam pąki na tulipanach botanicznych i żonkilach
Kończę bo w pracy jestem , buziaki dla Wszystkich i miłego dnia

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- iwona0042
Monia, a może jednak, na sad akurat by była 

Uff...przebrnęłam przez cały wątek
witam
jestem pełna podziwu dla Twojego ogrodu, dla tej różnorodności roślin
będę z zaciekawieniem podglądać Twoje roślinki w tym sezonie ;)

Witam
Piękny ogród aż mi dech zaparło
Mam pytanie jaka to odmiana róży pnącej jest boska
Piękny ogród aż mi dech zaparło

Mam pytanie jaka to odmiana róży pnącej jest boska
To Moniko będziesz miała nowych sąsiadów za płotem?
Wyobraziłam sobie Ciebie sadzącą w pośpiechu róże i to tak by nie było wątpliwości, że rosną tam od... zawsze -
. Uśmiałam się strasznie. 
Wyobraziłam sobie Ciebie sadzącą w pośpiechu róże i to tak by nie było wątpliwości, że rosną tam od... zawsze -

- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Iwonko - a może Ty byś kupiła te działkę
, fajnie by było mieć Cię za sąsiadkę
Joasiu - Nastia - zapraszam serdecznie , lubię gości
Weduta - dziękuję Ci bardzo , dużo jeszcze pracy przede mną , niestety nie mam pojęcia w sprawie róży , na etykiecie tylko że pnąca
Madziu - ładnie to tak
, ale co tam śmiech to zdrowie
Zaczęliśmy z Misiem budować skrzynki pod wiciokrzewy japońskie , bo obawiam się że lada moment zaczną zjeżdżać moje zamówione paczki
, Boziulu jak ja to wszystko Misiowi wytłumaczę 

Joasiu - Nastia - zapraszam serdecznie , lubię gości

Weduta - dziękuję Ci bardzo , dużo jeszcze pracy przede mną , niestety nie mam pojęcia w sprawie róży , na etykiecie tylko że pnąca

Madziu - ładnie to tak

Zaczęliśmy z Misiem budować skrzynki pod wiciokrzewy japońskie , bo obawiam się że lada moment zaczną zjeżdżać moje zamówione paczki

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- iwona0042
No jak wytłumaczysz, że od koleżanek forumkowych dostajesz, ja tak mam zawsze, co znowu nakupiłaś, a ja nie kupuję tylko dostaję przecież 

Dzięki Monika za wyrozumiałość.
No i Iwonka znalazła wytłumaczenie przychodzących w dużych ilościach paczek z roślinkami.

No i Iwonka znalazła wytłumaczenie przychodzących w dużych ilościach paczek z roślinkami.