Mój ogród wśród łąk część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 4

Post »

MAŁAGOŚ zazdroszczę tych porządków, nowy tydzień zaczynasz w ładzie i w składzie ;:138 ;:138 ja jutro przystępuję do orki z darnią, róże do obcięcia czekają ale u mnie na razie 25 sztuk więc pójdzie mi znacznie szybciej - tak myślę.
A kiedy przystępujesz do zasilania i dokarmiania róż :?:

:wit
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Popracowałaś nieźle ;:224 Chyba wszyscy staraliśmy się wykorzystać weekend na ogrodowe prace.
Róże już cięłaś? Ja jeszcze poczekam, chociaż dzisiaj przesadzałam RU i Roter Korsar i te musiałam przyciąć.
Ja bardzo lubię cięcie...dla mnie to swoiste święto ;:108 Wtedy mam świadomość, że to już prawdziwa wiosna :)
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

A może mi powiecie jak wysoko tniecie róże, ja będę to robiła jutro od bardzo dawnych czasów a szkoły się zmieniają. Ostatnio czytałam u kogoś, że zaleca się radykalne cięcie gdzie kiedyś cieliśmy tak aby uformować ładny krzaczek.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Gosiu,ja też miałam w tamtym roku takie jaskry ,pisało ,że mogą w zimie być w ogrodzie ,wiec zostawiłam ,teraz na wiosnę patrzę rosną ślicznie ,zachodzę po paru dniach leżą listki ,,grzebię w ziemi nie ma nic wszystko nornice zjadły i tyle sie nacieszyłam ,juz nie mam siły do tych ogrodowych szkodników,pozdrawiam :wit ;:168
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Gosiu :wit

To się napracowałaś, ja jeszcze jakoś spokojnie podchodzę do ogrodowych porządków, byłam chora, więc się oszczędzam, psiaki cudne, jeden wygląda jakby miał loczka na głowie :D
miłego dnia :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witam serdecznie w poniedziałek. Niestety, jak dla mnie pechowy. Dopadła mnie infekcja, musiałam zostać w domku. M wykupił pół apteki, dał kocyk, pojechał sobie....a ja się kuruję, ale ciekawie nie jest. ;:185

Miłeczko - A czegóż to masz mniej...zdrowotności, czy figury?? Bo jak zdrowotności, to niedobrze, ale jak figury....to Ci powiem, że tłuszczyk u kobiety to dodatkowa, użytkowa powierzchnia erotyczna. :D Mam przyjaciółkę, nie dość że jest psychologiem, to jeszcze seksuologiem :D :wit I tak mnie wspiera.

Mati - Tulipanów jest u mnie masa, ale mam jedynie liście. Jeszcze żaden nie kwitnie. :roll:

Grażynko - Do zdzierania darni używam albo wideł, albo czegoś, co nie wiem jak opisać. Jak wydobrzeję, to zrobię fotkę. Fajne urządzenie, i bardzo wygodne.

Monia - Przesadziłam z robotą ;:131 Leżę i kwiczę. Muszę odpocząć. ;:108

Aniu - Jak już zaopatrzysz się w kwiatki to ja oczywiście poproszę o fotki. Uwielbiam Twoje kompozycje ;:196
Czytałam, że jaskry nie dadzą rady naszym zimom. A zabawa w ich hodowlę....raczej nie dla mnie. Na szczęście są dostępne coraz częściej na naszym rodzimym rynku, więc ....jak mi się poprawi, to podjadę jeszcze dokupić , bo dwa to za mało, nie uważasz? :tan

Krysiu - Ja moje róże kopczykuję kompostem, więc na starcie mają jakieś żarełko. Ale za jakiś czas, myślę że dam radę w następny weekend, dam nawozu mineralnego. Po cięciu muszą ochłonąć. I ja też :uszy
Co do cięcia róż, to wszystko zależy od róży. Rabatówek aż tak mocno nie tnę, okrywowe można ciachać kosą :D , a pnące ...i tu zawsze mam problem, robię na czuja. Generalnie na 4-5 oczek ciacham róże. Niektóre odmłodziłam, więc wycięłam nieco więcej niż powinnam. Angielki średnio ciacham. Krysiu, musisz poczytać jakieś mądrzejsze wskazówki, bo ja średnio zaawansowana w temacie. ;:196

Dorotko - W sumie masz rację. Cięcie róż inauguruje już nowy ład w ogrodzie. A jak przejaśniało, aż dziwnie.... :shock:

Martuś - Dlatego warto cebulowe w koszyczkach sadzić. Ale ileż tych koszyczków trzeba by mieć.A pewności, że nie pożrą,,,nie masz.Jaskry potem wysadzę do gruntu, ale szans im nie daję. Poczytałam o nich, nie zimują u nas dobrze.

Małgoś - Myślałam o Tobie, co też się dzieje, że zniknęłaś. Zdrówka życzę kochana.

Miłego dnia. Ja raczej dzisiaj do ogrodu się nie wybieram :(
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu czytam że i Ciebie zmogło ;:4 , ale kawał roboty odwalone ;:333 Teraz się kuruj i życzę dużo zdrowia ;:168
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

No i nie wytrzymałaś i ruszyłaś z pracami w ogrodzie. Ważne, że jesteś z postępu zadowolona.
Mam nadzieję, że kupiłaś sobie te jaskry :wink:
Widzę, ze ruszasz delikatnie z wielkanocnymi ozdóbkami i nawet wielkanocny grudnik zaczyna kwitnąć :;230
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Witaj kochana,gdzieś Cię zgubiłam ;:224
Wysyłam witaminki,obyś szybko wyzdrowiała,ja już przeszłam chorobę z dziećmi...

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Joanna Sz
200p
200p
Od: 2 cze 2014, o 08:39

Post »

Małgosiu zdrowiej szybciutko i odłóż na później/ zdrowiej /mycie okien :wink:
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Małgoś,zdrowiej!!!
Przesyłam moc ;:114
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu w sobotę napracowałaś się strasznie, ;:180 pora odpocząć. Szkoda, że z powodu choroby. Zdrowiej szybko. ;:196 Ja mam dwie róże do cięcia i zabieram się jak pies do jeża. ;:306
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Małgosiu dużo zdrówka i kuruj się ;:196
Zbieraj siły, bo pracy w ogrodzie pewnie jeszcze sporo.
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Hej Małgoś, mam nadzieję że już Ci trochę lepiej, miło mi że myślałaś o mnie, jakoś przez zimę straciłam wenę do FO, dopadło mnie jakieś zimowe otępienie , ale na szczęście pozbierałam się i jest już lepeij :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Pięknie dziś było. Słoneczne i ciepłe popołudnie zagospodarowałam na prace w warzywniku. Posadziłam cebulę, posiałam marchewkę, pietruszkę, rzodkiewkę, sałatę, groszek, bób, szpinak. I jak posadziłam, posiałam....to przypomniałam sobie, że jak będę w pracy, to przecież okoliczne ptaszki, a zwłaszcza gołębie sąsiada rozprawią się z moimi zasiewami. Położyłam siatkę, gałęzie...Może macie jakieś inne sposoby?

Marysiu - Zmogło, zmogło...Ale już czuję się lepiej. Nie mam czasu na chorowanie. Złego licho tak szybko nie bierze :D

Ilonko - Jaskry są kupione. I przy okazji inne kwiatki też wpadły do koszyczka :lol:

Aniu - Dziękuję za witaminową bombę ;:196 Ja szybko, na szczęście dochodzę do siebie. Dzisiaj czuję się znakomicie, a wczorajszego dnia wolałabym nie pamiętać. ;:224

Asiu - Do mycia okien zagonię mojego eMa. Nie ma lekko ze mną chłopina. :D

Tulapku - Lepiej mi, dzięki za wsparcie :wit

Soniu - Muszę Ci wyznać, że są prace w ogrodzie, których nie znoszę. Do takich zaliczam cięcie róż. Bolesna robota ;:222 Dlatego wcale nie dziwi mnie Twoje nastawienie. Ale jak już obetniesz, będzie lepiej. :D

Dorotko - Pracy mam jeszcze mnóstwo. Najgorsze przede mną, czyli wertykulacja trawnika. Mam umówione spotkanie w najbliższy weekend z tym urządzeniem. Zaprosiłam do współpracy mojego eMA. Już skacze z radości :;230 Jak on nie lubi prac ogrodniczych....nie masz pojęcia. :D

Małgoś - Dłuuuuugo Cię nie było, odrętwienie jakieś solidne Cię dopadło. Ale już minęło jak widzę, więc działaj i wpadaj :D

Pokażę Wam dzisiaj moją wiosnę w ogrodzie. Też tak macie, że zachwyca Was każdy pączek, każdy nowy, choćby najbardziej niepozorny kwiatek? Ja tak mam :uszy Po pracy biegnę do ogrodu, robię obchód, i za każdym razem, jak zobaczę nowe cudeńko kwitnącę, cieszę się jak dziecko. A dzisiaj było tak pięknie ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

malwa?

Obrazek

orlik?

Obrazek

anemony ;:167

Obrazek

mak syberyjski

Obrazek

czy ja to sadziłam?

Obrazek

wiśniowe pączki

Obrazek

i inne cudeńka wiosenne

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

aktualności z pola boju...poszerzanie rabaty...o jej przypomniało mi się, że nie zrobiłam fotki dla Grażynki mojego sprzętu do ściągania darni...Grażynko, spróbuję jutro ;:196

Obrazek

Miłego wieczoru :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”