Mój zielony świat cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój zielony świat cz.4

Post »

Zachwycam się porzeczką krwistą, od kilku lat poszukuję ale w moich rejonach nie uświadczysz sadzonki.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moja córka kocha bardzo pysznogłówki , ale mamy tylko jedną czerwoną .
W każdym razie wszystko przede mną .
Pieknie będę podglądać Twoje poczynania wiosenne :wit
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Aniu - jesteś, czy cię wiosna w ogrodzie wciągnęła??
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu jak się ma Twoja wiosna, nie pokazujesz nam nic, mam nadzieję, że wszystko dobrze :wit
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Ania zapewne ciężko pracuje w ogrodzie.Pewnie też wysiewa i pikuje. Może projektuje dla nas piękne widoki. A my będziemy je podziwiać. Mimo wszystko Aniu daj znak życia.. :wit
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu parzydło lubi półcień więc jeśli masz takie miejsce to koniecznie przesadź ;:108 między stokrotkami rośnie smagliczka skalna i kocimiętka, kiedy przekwitają tulipany to właśnie te kwiaty wspaniale ubarwiają rabaty.

Margosiu nie pamiętam tak suchego lata, bez podlewania nie byłoby co oglądać.

Marysiu ja mojej modrzewnicy nie przykrywam i przetrwała już dwie zimy, chociaż teraz nie wygląda ciekawie ale spróbuje ją przyciąć i mam nadzieję, że się rozkrzewi. Kocimiętkę przycinaj ona to lubi ;:108

Dorotko ja mojej też nie okrywam ale myślę o przycięciu jej robiłaś to kiedyś?

Iwonko jestem, miałam trochę kłopotów zdrowotnych i najzwyczajniej nie chciało mi się pisać ani robić zdjęć. Dziś się ogarnęłam i poszłam z aparatem ale i tak nie wiele kwitnie. Kocimiętkę przycinaj ;:108 nawet trzy razy do roku, po drugim kwitnieniu też, do jesieni utworzą się fajne kule i nawet bez kwiatów zdobią rabaty.

Alu moja kochana ;:196 zawsze piszesz takie miłe słowa, że ciepełko na sercu się robi, dziękuję ;:196 pod tulipanami jest porzeczka krwista, jeszcze młodziutki krzaczek, liście ma identyczne jak zwykła porzeczka ale wiosną kiedy zakwitnie jest czym się zachwycać :D

Wioluś bo to taka moja bajka i kocham ją ;:167

Jadziu pamiętam te mrozy ;:108 straciłam tej zimy dużo roślin, nawet katalpa zmarzła mi do samej ziemi o różach nie wspomnę :(
Parzydło koniecznie pokazuj ;:108 kiedy kwitnie widok jest bajeczny,uwielbiam ją ;:167

Anuleczko kocimiętka lubi przycinanie ja nawet trzy razy w roku to robię, formują się fajne kule i nawet bez kwiatów zdobią. Powiedz kochana czy przycinałaś kiedyś modrzewnice? Mam zamiar to zrobić bo nie wygląda fajnie, zgubiła dużo listków :(

Kasiu to piękna krzewinka, nawet zimą ładnie wygląda bo nie gubi wszystkich listków , pamiętaj tylko że to kwasolub tak jak wrzosy.

Basiu witaj w moim zielonym świecie ;:196 z każdego nowego gościa cieszę się ogromnie i zawsze zapraszam to kolejnych wizyt więc wpadnij jeszcze ;:108 Ta pysznogłówka to jednoroczna roślinka i nazywa się cytrynowa.

Małgolinko witaj ;:196 masz rację idzie nasza upragniona wiosna, dużo osób wraca między innymi ty i cieszy mnie to bardzo ;:138

Dorotko długo polowałam na porzeczkę i w zeszłym roku udało mi się ją kupić w Praktikerze.

Jadziu-e-babciu jeśli chcesz nasiona tej pysznogłówki podaj adres na pw wyślę ;:108 to jednoroczna roślinka.

Aguś trochę mnie wciągnęła ale i kłopoty zdrowotne też ;:108 dopiero dziś się ogarnęłam i poszłam z aparatem na ogród, zapraszam na mały spacerek ;:196

Aluś już jestem :wit

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Bardzo się cieszę, Chyba myślami Cie ściągnęłam i zmobilizowałam do odzewu. Kwiatuszki śliczne.
Grzebiesz już w ziemi? U mnie zimno i po deszczu bardzo mokro. :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Wiosennie Aniu i klimatycznie u Ciebie. Wianki proste i piękne, wiesz że takie kocham :uszy Dzisiaj w H&Y oglądałam bele co wiankowe, no przynajmniej nie w moim guście ( żebym nikogo nie obraziła :wink: ) za nieadekwatnie, powiedziałabym dopasowane pieniążki. No, ale ja lubię prostotę i naturę....dlatego podziwiam Twoje zdobienia. ;:196
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Perę lat temu jedną z różowych modrzewnic przycięłam ,nie było to radykalne cięcie,ale raczej kosmetyczne ,nie zaszkodziłam jej więc myślę ,że można przycinac
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu krokusiki śliczne nawet w pełnym rozkwicie,chyba musiało im słoneczko przygrzać, :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Cudne krokusy ,a pszczółka w pyłku kwiatowym rewelacyjnie się prezentuje ;:167
Pozdrawiam. Ewa
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,wiosna u ciebie bogata ,kremowe krokusy mnie urzekły ,chyba też widziałam u Dorotki ,muszę takie gdzieś znaleźć ,a wspomnienia letnie cudowne ,jestem zachwycona, masz taki ogród z duszą jak zaczarowany,można nacieszyć oczy i bardzo się rozmarzyć no i nie można wyjść,pozdrawiam :wit ;:168
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aniu ileż to na forum można się nauczyć. Chyba podgapię sposób na wianek-jest śliczny ;:167 Czy to są witki brzozowe czy mi się wydaje? A wiosnę masz uroczą. U mnie tylko żółte krokusiki zakwitły, błękitnym chyba o dziwo pączki zmarzły ;:131
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Cudnie się prezentują krokusy w grupkach , efekt jest niesamowity ;:180 , wianuszki cudne , serdeczności Aniu na nowy tydzień ;:196
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Ślicznotki, coraz piękniej się robi w naszych ogrodach, życzę ;:3
Zablokowany