Mój fuksjowy zawrót głowy i nie tylko........

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój fuksjowy zawrót głowy i nie tylko........

Post »

Monisiu super drzewko ;:138 udało ci się je przezimować?
Trzymam kciuki za fuksje, może jeszcze odbiją ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p
Od: 25 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniś :wit

Drzewko pelargoniowe przezimowało bardzo dobrze :tan zaczęłam mu już przycinać gałązki w celu lepszego zagęszczenia korony ;:108

A fuksje......no cóż najwyżej zwolnią doniczki dla zamówionych nowych odmian ;:223

Dziś postanowiłam zrobić eksperyment i wszystkie zdechlaki powędrowały na dwór. Przynajmniej nie będę patrzeć na te łyse kikutki.

Zamierzam je już tam pozostawić na stałe chyba że wrócą jakieś silne mrozy co mam nadzieję już nie nastąpi.

W cieniu w tej chwili termometr pokazuje 15 stopni ;:138

;:196
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Moniko trzymam z całej siły kciuki za fuksje ;:333 jeśli się jednak nie uda, i tak będę z przyjemnością tu zaglądać ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Anka159
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 08:23

Post »

Piękne drzewko wyprowadziłaś - brawo ;:215 i to z pelargonii.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Firletka
500p
500p
Od: 16 mar 2009, o 16:19

Post »

Kirunia pisze:
... zdechlaki powędrowały na dwór. Przynajmniej nie będę patrzeć na te łyse kikutki.

Zamierzam je już tam pozostawić na stałe chyba że wrócą jakieś silne mrozy co mam nadzieję już nie nastąpi.
tak, tak..., wcale Ci na nich nie zależy... ;:306 ale ...! No właśnie . To "ale...". Wiadomo ? A nóż się obudzą tak jak moja/Twoja Wilhelmina (?..) , pomóż - nigdy nie pamiętam jak się nazywa. Po uschnięciu zostawiłam ją chyba tylko dlatego,że nie chciało mi się od razu wynosić jej na kompost i podlałam ze dwa razy , przy okazji gdy podlewałam inną obok niej stojącą. A dzisiaj ! Łaaaa! Wyszły dwa maleńkie pikulinki z podstawy . A wydawało się,że "zdechlak". Więc... pozostaw, pozostaw je tam na stałe, chyba że wrócą jakieś silne mrozy... :;230
tęsknimy do ogrodów, może dlatego ,żeśmy wypędzeni z raju...
Firletka -Wizytówka
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To co ty za mutanta pelargoniowego masz ;:oj
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p

Post »

Natalio ;:196
Dziękuję za Twoje wsparcie, baaardzo się przyda ;:108

Zaglądaj jak najczęściej, może też inne moje roślinki Cię zaciekawią
Troszkę będzie nowości w tym sezonie :tan nie mogę się doczekać kiedy zaczną kwitnąć i będę je mogła Wam zaprezentować :heja

Okazało się Aniu, że pelargoniowe drzewko przezimowało lepiej niż wszystkie moje drzewka fuksjowe razem wzięte. Myślałam, że będzie odwrotnie. Mam już przeznaczone kolejne sadzonki na wyprowadzanie takich drzewek ;:215

Madziu :wit kochana moja sąsiadko. Nawet nie wiesz jak mnie ucieszyła ta informacja, że Twoja/moja Radings Inge postanowiła wrócić do życia ;:138 ja swoją już pochowałam dawno w kompoście. Jak troszkę urośnie to poproszę Cię o szczepkę "zwrotną" :;230

Mati to tylko taka "kruszynka" 120 centymetrów wysoka, a Ty ją od jakiś mutantów wyzywasz ;:306

Korzystając wczoraj z pięknej wiosennej pogody postanowiłam pobawić się we fryzjera i ogoliłam ficusa beniaminka ;:172
Wiem, wiem.... wygląda teraz łyso :;230 praktykuję co roku takie podstrzyżyny i dzięki temu mój 13- letni beniaminek całe lato ma piękną i gęstą zieloną czuprynkę ;:215

Obrazek Obrazek

Fuksje skazane na wygnanie na taras ;:222

Obrazek

Begonie obydwie posadzone 19 stycznia w taka samą ziemie i tak samo podlewane ;:202 skąd ta różnica?

Obrazek

I na miłe sny przecudnej urody kalanchoe ;:167

Obrazek

Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Pewnie chodzi o zdrowotność i siłę.
Fikusa mojego,innego gatunku,ale fikusa,też ostatnio(jak był nów) nieźle obciąłem,jeszcze nie pokazałem,ale drastycznie ;:224
Awatar użytkownika
izary
500p
500p
Od: 11 wrz 2014, o 11:09

Post »

Jaki piękny ten Fikus, a Kalanchoe ;:138 ;:138 śliczne kwiatuszki, bardzo oryginalne w kształcie.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Fikus ma świetny dół :wink: ;:138 Ja posadziłam patyczki hortensji, a fuksje już też wystartowały i nadal są w kotłowni - zastanawiam się czy wymieniać im ziemię?
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36

Post »

Moniś kalachole bardzo ładna ja też mam kilka kolorów ale takiej to nie mam. Kiedyś się wymienimy szczepkami. Kochana fuksji tych co wystawiłaś na zewnątrz nie przekreślaj. One na pewno odbiją. Lekko je przesusz i znowu zacznij podlewać ale oszczędnie i będzie dobrze. Słoneczko coraz lepiej operuje to im tez polepszy start(po raz drugi) ;:196
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p

Post »

Mati
Tnę swojego beniaminka co roku żeby zmusić go do wypuszczenia młodych pędów i usunąć zbyt sterczące gałązki ;:108
Gdybym tego zaniechała to pewnie część pędów sięgała by ziemi, a góra byłaby zupełnie łysa.

Izunia dziękuję. Kalanchoe jest w uwielbianym przeze mnie kolorze biało -zielono -różowym ;:167 ;:167 ;:167
To bardzo trafiony prezent ;:138

Holendrzy Justynko z ficusów cuda wykręcają. Nie przypuszczałam, że się długo u mnie utrzyma bo mam kiepskie warunki
dla roślin domowych. A tu proszę zaczynamy czternasty wspólny rok :heja

Niecierpliwa troszkę jestem Przemku i już kilka doniczek wywaliłam na kompost ;:145
Te się może uchowają bo tak stoją że ich nie widzę i mnie nie denerwują :;230
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p
Od: 26 cze 2013, o 16:34

Post »

Monika świetne drzewko pelargoniowe.jaka to odmiana?Fikus również urokliwy, bardzo ładnie splecione "nogi".Ja też mam taki kącik strat dla fuksji i chbya straciłam kilka na których mi zależało :cry:
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Jaki piękny pieniek ma Twój fikus ;:oj bardzo efektowny ;:108 śliczne kalanchoe, ma cudowny kolor ;:167
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p

Post »

Hej, hej :wit
Coraz mocniej czuć nadchodząca wiosnę ;:108 co niezmiernie mnie cieszy ;:138
Prawie wszystkie nasionka datury metel wykiełkowały już. Za to rodohiton żaden ;:145 i chyba będę musiała poszukać gotowych sadzonek.
Fuksje te które przelałam milczą całkowicie. Pozostałe bardzo powoli wypuszczają liście. Za to pelargonie spisują się na medal :tan

Magdziu moje drzewko pelargoniowe to odmiana Appleblossom Rosebud. Bardzo silnie rośnie, więc super nadaje się do takiego zielonego eksperymentu.
Splecione nogi fikusa uwielbia też moja kicia Majcia i regularnie wspina się po nich na samą górę ;:223 I zupełnie nie rozumie dlaczego ja na nią krzyczę :;230
Fuksji straciłam sporo niestety ;:145 Muszę dalej nad zimowaniem popracować. Wydaje mi się, że po przyniesieniu z garażu żyły i dopiero w domu zaczęły usychać. No cóż......uczyć się muszę dalej, nie zamierzam odpuścić.

Natalio ja nie przepadam za fikusami, ale ten pieniek właśnie zrobił na mnie tak ogromne wrażenie ;:oj że zapragnęłam go mieć.

Kiełkująca datura metel

Obrazek Obrazek

Pelargoniowy lasek :heja

Obrazek

Fuksję Misty Grey Lady chyba straciłam ;:145

Obrazek Obrazek

Rigoletto

Obrazek Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”