mój dzisiejszy zakup hippeastrum odmiana sweet star ale na razie nie ma co go pokazywać bo leży na stole bez ziemi i czeka na posypkę z cynamonu pokażę go jak zakwitnie i upewnię się wtedy czy to ta odmiana (kupiłęm go w markecie więc niewidomo dokładnie jak zakwitnie )
Ostatni raz przypominam o poprawnej pisowni./Iwona
Dopisuję się też żeby niczego nie pominąć a poza tym jestem ciekawa jak inni balkonowicze upychają te warzywka na balkonach. Odmian pomidorów łał sporo więcej ode mnie, ja mam same koktajlowe, kilka z nich to wysokie. Też myślałam nad uprawą w workach ale skończyło się na wiadrach 10l.
Fajnie że coraz więcej forumowiczów czyta mój wątek i piszę tu dzięki wam wątek "żyje"
a odmian teraz z 19 spada na 18 huge black zgnił od srodka w hełmie nic nie pomogło w sumie widzę w tym więcej plusów niż minusów bo będzie więcej miejsca na balkonie i mniej doniczek z siewkami w mieszkaniu
Witam
Niestety hipeastrum nie zakwitło tylko wypuściło długie liście których nie dałą rady utrzymać i cały czas się łamały.
Parapety a raczej szafki,półki i podłogi wzbogaciły się o roślinność będzie co pokazywać na balkonie też już część wsadzona.
Papryki i pomidorki czekają na nowe większe doniczki.na razie to tyle fotki niebawem
Dzięki Doromichu
Mój pomidor odmiany kumato ysadzony 2 tyg temu do docelowego worka właśnie ma pączki kwiatowe
Pora przesadzić pomidorki i papryki już najwyższa pora
A moje ogóreczki kupione w 2 różnych miejscach będą już lada dzień kwitły już im się pierwsze kwiaty wybarwiają na żółty
wieczorkiem jak zrobi się chłodniej i przestanie gotować mi zieleninę balkonową zrobię zdjęcia i wstawię
moje pomidorki z krzaczka kupionego 50% sukcesu
tu koktalowy koralik też z krzaczka kupionego 50% sukcesu
A tu tiny tim z nasion 8 cm i już pierwszy zawiązany owoc 100% sukcesu
A tu 2 cm ogóreczek
a to siewki pieprzu brazylijskiego z opakowania pieprzu kolorowego za 1.50 kiełkowalność b.wysoka
PS:dopiero teraz widzę że na pierwszym zdjęciu z pomidorami za pozował mój palec
na razie jeszcze nie wsadzam .. już od miesiące mamie mówię żeby mnie do tesco zabrała żeby ziemię kupić jedynego którego już wsadziłem jest kumato już kwitnie jedynie z papryczkami mam problem.. mszyce jutro przekupie mame żeby wzięła mnie to tego tesco to po wsadzam pomidorki i papryki
Ja mszyce mam na poziomkach.
W zeszłym roku miałam na pomidorkach.Kupiłam Bayer Decis 015 Ew.Zrobiłam oprysk i już się nie pojawiały
Najwyższa pora je przesadzić.Teraz ładnie słoneczko grzeje to i pomidorkom dobrze zrobi